Dodaj do ulubionych

Nuvaring - proszę o radę

29.11.12, 22:54
Zastosowalam krążęk w pierwszym dniu miesiączki tj 16 listopada.TO MÓJ PIERWSZY KRĄŻEK. WCZEŚNIEJ STOSOWALIŚMY TYLKO PREZERWATYWY. Według ulotki byłam właściwie zabezpieczona i nie musialam stosowac dodatkowego zabezpieczenia. Współżyłam w dniu 23 listopada o godz. 23-ciej. ( czyli w 7 dniu stosowania krążka). I tutaj się zastanawiam czy powinnam wtedy stsowac dodatkowe zabezpiecznie?
Chcialam się upewić czy byłam właściwie zabezpieczona? czy mozna w przyblizeniu obliczyć dni płodne( z tego co tu czytalam, to przy stosowaniu krążaka występują tylko dni niepłodne).
Czy było jakiekowiek prawdopodobieństwo zajścia w ciążę w dniu 23 listopada?
Bardzo proszę o wypowiedz.
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: Nuvaring - proszę o radę 30.11.12, 17:48
      przeczytaj ulotkę jeszcze raz.
      wskaźnik pearla powie ci jakie jest prawdopodobieństwo ciąży.
      w ulotce jest również informacja o tym, czy tego siódmego dnia byłaś zabezpieczona.
      o dniach płodnych też już wiesz, też z ulotki, ale przeczytaj jeszcze raz, dla pewności.

i w ogóle wszelkich informacji szukaj najpierw w ulotce, bowiem są to informacje pewne, sprawdzone badaniami, na dużej populacji.
      a na forum znajdziesz opinie użytkowniczek, które mają doświadczenia i informacje zdobyte wyłącznie na sobie, czyli jednostkowe.

poza tym, uwierz w antykoncepcję, bez tego daleko nie zajedziesz, prędzej się nerwowo wykończysz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka