mreszke 04.02.05, 18:45 Po problemach z plastrami (tycie i bol piersi) lekarz przepisal mi nowy lek Jeanine (jeszcze nie zaczelam brac). czy mialyscie z tymi pigulkami stycznosc? podzielcie sie prosze opiniami. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kati_p Re: Jeanine 06.02.05, 11:52 ja je zażywam, i po moich przejściach z harmonetem są dla mnie wybawieniem nic mi się nie dzieje! Odpowiedz Link
mreszke Re: Jeanine - do Kati 07.02.05, 14:16 przed miesiacem skonczylam brac harmonet (bralam 4 mce). skutkiem bylo przytycie. wowczas zdecydowalam sie na plastry (to przytylam ponownie i jakby szybciej, a poza tym napiecie a nawet bol piersi byly nie do wytrzymania). poszlam do lekarza i ten przepisal mi jeanine (bo nowosc). naczytalam sie dosc niechwalacych info o jeanine. a co ci sie dzialo na harmonecie? dlugo na nim bylas? Odpowiedz Link
olgajan Re: Jeanine - do Kati 13.04.05, 12:58 Ja też miałam problemy z plastrami (brałam je 6 miesięcy) bolace piersi i przytycie. Moja lekarka zaleciła mi tabletki o niskiej zawartosci hormonów Mercilon. Udało mi się schudnąć i jak na razie czuję się bardzo dobrze i lekko. Oczywiscie tabletki to indywidualna sprawa ale polecam Mercilon (jak dla mnie super). Odpowiedz Link
stralaczek Re: Jeanine 07.02.05, 18:46 Ja właśnie kończę pierwsze opakowanie. Niestety od samego poczatku mam plamienia . Lekarz mi mówił, że tak może reagować orgaznizm na nową dawkę hormonu. Ale ja zastanawiam się, czy zaczynać drugie opakowanie. Odpowiedz Link
misseriss Re: Jeanine 17.02.05, 00:50 A ja zacznę już chyba 6 opakowanie i jestem badzo zadowolona. na początku plamienie w zasadzie- cały miesiąc. Ale toleruje go bardzo dobrze, nie przytyłam, działa "delikatniej" niż Diane-35 (które mi bardzo nie służyło). wczesniej bralam Cilest, microgynon, logest-> miałam problemy z okresem po odstawieniu. dla mnie Jeanine to wybawienie Odpowiedz Link
irenka82 Re: Jeanine 08.04.05, 22:37 rok temu zjadalam 3 paczki harmonetu.przytylam,a raczej spuchlam,cellulitis do kolan,gejzery na buzi.dodam,ze nie jestem szczuplej budowy ciala,ale tez nie jestem otyla,moze mam nadwagi 3-6 kilo.pani zapewniala mnie ze harmonet jest slabiutki i nic zlego(syfy,puchniecie) nie powinno sie dziac.mozliwe,ze poprostu tak reagowal moj organizm na klimat srodziemno moski i 36 stopni w powietrzu po skonczeniu brania wszystko wrocilo do normy,cera byla lepsza,ale biust wyraznie zmalal.teraz biore 4 tabletke jeanine,obserwuje cellulit ale nie widze nic(mimo mojej wagi nie narzekam na niego),spuchnieta nie jestem.napisze,jak zezre pierwszy listek.aha,w ogole to nie bylam przekonana do tych tablet,bo 1)drogie 2)uparlam sie na mercilon 3)pani doktor jest sponsorowana przed koncern jenapharm,producenta jeanine. ale chyba tym razem mi dobrze doradzila,chociaz moze 4 tabletki to za malo by cos sie dzialo nie tak Odpowiedz Link
k.karolina28 Re: Jeanine 11.04.05, 21:44 a więc ja jestem po pierwszym opakowaniu jeanine i oto moje obserwacje: plamienie(czego nigdy nie mialam)i bolące piersi.dostalam te tableteczki oprocz wiadomych celów na poprawę cery i co? objawy się nasiliły ale uprzedzono mnie o tym.wniosek lyknę po siemiu dnis=ach następna porcję i wtedy wam powiem co dalej.cena jest minusem ale cos za cos jak to mowią. Odpowiedz Link
irenka82 Re: Jeanine 12.04.05, 10:49 wystapil mi leciutki cellulitis,znak ze tabletki dzialaja,ihihihihaha,i jeszcze plamie,tak jakby sie okres nie chcial nalezycie skonczyc Odpowiedz Link
fan_aberie Re: Jeanine 12.04.05, 12:58 Ja biore Jeanine od sierpnia 2004. Na poczatku mialam wiele watpliwosci (niekonczoce sie przez 1 miesiac plamienia i zadnej radykalnej poprawy cery). Ale w zasadzie po 1 miesiacu plamienia ustapily a okres mam od tego czasu regularny jak szwajcarski zegarek. Do tego zadnych skutkow ubocznych: nie przytylam (mimo iz jem co nie miara), cera mi sie nieco poprawila, cellulit bez zmian (czyli jak byl tak jast ) no i w ciazy nie jestem Zastanawiam sie jednak, co bedzie, gdy je odstawie ... Jak wroci okres, ile mi zajmie zajscie w ciaze itp. Ale poczekamy i zobaczymy za rok. A, no i z dwa lata wczesniej bralam Cilest (gora cztery miesiace), po ktorym wyladowalam na endokrynologii w szpitalu i rok bez okresu Odpowiedz Link
irenka82 Re: Jeanine 12.04.05, 22:10 aha,czyli to upierdliwe plamienie sie skonczy wreszcie? bo juz mam troche dosyc a powiedz,jeanine dzialaja anty napewno?bo sie boje,ze sa slabe i bedzie zle Odpowiedz Link
shrift77 Re: Jeanine 13.04.05, 13:42 a ja brałam przez pół roku i właśnie mija drugi miesiąc jak je odstawiłam. fakt ze cera mi sie poprawiła i okresu prawie nie miałam, ale za to przytyłam 6 kg i przestałam się mieścić we własne ciuchy ale to sprawa insywidualna zostało mi jedno opakowanie, wiec może jakby któraś z was chciała to chętnie sprzedam za 30 zł. mój nr gg 1588272 Odpowiedz Link
irenka82 Re: Jeanine 18.04.05, 21:46 podbijam watek. czy plamienie sie skonczy po 1 opakowaniu??mam dosyc tego Odpowiedz Link
nareene Re: Jeanine 18.04.05, 22:20 Jeanine były dla mnie pomyłką. Spuchłam, miałam bóle głowy i ogólnie czułam się okropnie. Byc może polepszają stan skóry przy cerze tłustej i trądziku bo u mnie przy cerze w miare normalnej zauważyłam skłonność do przesuszania za to zniknęły drobne krostki. Odpowiedz Link
dzidzia669 Re: Jeanine 19.04.05, 07:46 Ja przy pierwszym listku mialam plamienie 3 dni przed data okresu a potem w dniu okresu tez jakies niby plamienie niby okres ale bardzo skape wiec zaczelam sie bac czy to napewno okres ale pani ginekolog powiedziala ze powinnam sie cieszyc ze mam skapy bo duzo kobiet chcialoby miec taki, przy nastepnych listkach plamienia juz nie było tylko skapy okres, ale zaczely sie jazdy tzn smutne dni bez powodu, wiec zrezygnowalam z jeanine skutkiem czego byl wysyp tradziku Odpowiedz Link
irenka82 Re: Jeanine 19.04.05, 09:09 o,smutne dni tez mam,i ciagle jestem zmeczona,ale mam nadzieje ze to nie od tabletek tylko od wiosny Odpowiedz Link
kaajaa Re: Jeanine 19.04.05, 16:05 ja tez mam smutne ale raczej godziny niz dni , do tego jakos szybciej sie denerwuje. plamienia itp nie mialam, okres mam jak w zegarku (skapy max.3 dni - z czego akurat sie ciesze Odpowiedz Link
a_nikt Re: Jeanine 26.04.05, 19:12 Ja je biore od czerwca 2004 roku. Przez pierwszy miesiąc miałam plamienia, ale one sie skonczyly Poprawiła mi sie cera Nie mam hustawek nastrojów, nie przytylam Ochota na seksik tez jest)) Dla mnie on jest super a i cena zmalala Bo na poczatku za nie placilam ok 40 zl a teraz ok 26 wczesniej bralam logest i tam mialam straszne jazdy... od radosci do depresji... Odpowiedz Link
irenka82 Re: Jeanine 27.04.05, 20:01 serio zmalala?chociaz zeby 30 zlotych kosztowaly to juz cos! skonczylam 1 listek,czekam na okres.plamienie sie wreszcie skonczylo,jakos kilka dni przed koncem opakowania,nic mi nie dolega,poza lekkim utyciem (ale przypuszczam ze to dlatego ze juz nie chodze na taniec),lekkim cellulitisem.kudly mam na medal,w ogole sie nie przetluszczaja.cera sie poprawila,ale nie jest jeszcze idealnie,zobaczymy co bedzie dalej.czasem mnie boli leb,ale mozliwe ze to nie od tego gdyby nie ta szalona cena to bym byla 100% zadowolona. Odpowiedz Link
somila Re: Jeanine 11.05.05, 17:43 ja ostatnio w ramach promocji kupilam po 24 zl za opakowanie , a tak poza nia to place 28 zl - w Aptece przy Ratuszy - w Bialymstoku Odpowiedz Link
somila Re: Jeanine 11.05.05, 17:40 Po roku brania diany przeszlam na jeanine i ... wczoraj skonczylam 2 opakowanie : przy pierwszym bylo wszystko dobrze zadnych nadplanowanych plamien - okres sie w przerwie pojawil fakt trwal niby to 3 dni ale bardzo maly - a teraz przy drugim opakowaniu to przy 18 tabletce pojawila sie plamka-kropla - no i nie wiem to okres za wczesnie czy tez nadprogramowe ... hm i teraz czekac czy sie pojawi cos w przerwie .. a poza tym to sie czuje zmeczona i ciutke przytylam , a przy dianie to bylo bardzo dobrze , choc zaczela mnie pobolowac watroba ....albo to zmeczenie od wiosny faktycznie, a przytycie to przez zaniedbanie cwiczen i nadmiar pizzy Odpowiedz Link
amerika1 Re: Jeanine 07.06.05, 12:15 witam, witam, no właśnie ja mam podobnie u mnie to plamienie wystąpiło przy 22 tab? Somila jak Ci poszło dalej? pytałaś się może gin? Odpowiedz Link
irenka82 Re: Jeanine 12.06.05, 18:02 koncze 3 opakowanie.jestem b.zadowolona z tabletek,nie utylam,cera lepsza,nastroj ok.plamilam caly pierwszy miesiac,potem jak reka odjal,ale pod koniec 2 paczki znow zaczelam plamic,chyba 1 dzien,potem dopiero w przerwie.domyslam sie ze u ciebie jest podobnie. ktos wie ile janine kosztuja w niemczech? Odpowiedz Link
kasika_10 Re: Jeanine 17.06.05, 12:06 6x21szt.-44,21euro 3x21szt.-26.63euro 21szt.14.93-ceny z internetu www.pharmakontor.com/index3.php te tabletki w niemczech są pod nazwą valette pozdrawiam Odpowiedz Link