Dodaj do ulubionych

REGULON - JAK PRZEJŚĆ (pomocy!!!)

28.09.05, 13:25
Witam drogie forumowiczkiwink
W końcu dopchałam się do lekarza i NARESZCIE zmienił mi tabletki z Diane na
lżejsze tzn.Regulon. I cholera jasna, o wszystko zapytałam, tylko nie o to jak
przejść z jednych tabletek na drugie (kończę właśnie ostatnie opakowanie
Diane) uncertain//. W ulotce-reklamówce nic o tym nie piszą, stronę producent ma
beznadziejną, a tej ulotki z opakowania jeszcze po prostu nie widziałam.
Czy wiecie może, kochane moje, co robić smile?
Gdzieś, kiedyś przeczytałam, że jak w czasie najbliższej 7 dniowej przerwy
wystąpi krwawienie, to pierwszego dnia rozpocząć (trochę tak, jekby się
wcześniej nic nie zażywało). Czy tak będzie OK?
A co Wam lekarz poradził? (może niekoniecznie na Regulon, ale w ogóle, jek
zmieniałyście silniejsze na słabsze)

WIELKIE DZIĘKI (z góry wink) za odpowiedzi!
pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • anula36 Re: REGULON - JAK PRZEJŚĆ (pomocy!!!) 28.09.05, 14:13

z silniejszych na slabsze- wtedy sie bierze jak zupelnie od poczatku - 1 tbl 1
      dnia miesiaczki
      • olenka.k Re: REGULON - JAK PRZEJŚĆ (pomocy!!!) 28.09.05, 15:11
        Właśnie zajrzałam do tej właściwej ulotki i tam jest napisane że jeżeli zmieniea
        sie inne złożone tabl. na regulon, należy zacząć brać regulon bezpośrednio po
        zakończeniu tych dotychczasowych (czyli bez 7 dniowej przerwy). I tu moje
        wahanie. Bo ja bym chyba wolała doczekać do pierwszego dnia krwawienia (jakis
        taki wewnętrzny spokój bym miała że w organiżmie wszystko OK), a poza tym ja w
        tym ostatnim i aktualnym opakowaniu Diane mam tylko 20 tabl. (jedną zjadłam
        wcześniej jako zapasowa, z reszta niepotrzebnie) i jak to ująć, nie wiem czy
        brak tej 21 nie przesunie się na nowy cykl, ten z Regulonem, że zawsze będę
        miała jaby jeden niekompletny cykl? Mam nadzieję, że w miare zrozumiale opisałam
        o co mi chodzismile ale ja juz chyba głupiejęsmile
    • pre6 Re: REGULON - JAK PRZEJŚĆ (pomocy!!!) 28.09.05, 20:12
      Ja zmieniałam Dianę na Marvelon i gin kazał brać pierwszą tabletkę 1 dnia cyklu
      i tak też było w mojej ulotce Marvelonu. Jak nie jesteś pewna - zadzwoń do
      gina.
      • olenka.k B MI TO POMOGŁO :) 29.09.05, 00:30
        Z nieba mi spadłaśsmile! (kiedy moj gin niestety gdzies poza zasiegiem pewnie buja
        w obłokachconfused). Regulon ma identyczny sklad co Marvelon (to wlasciwie zamiennik),
        tylko producenta zupełnie innego. Z tąd tez pewnie inna informacja w ulotce
        (swoja droga fatalnie opracowanej:/). Najpewniej pojde za Twoim przykladem, a ze
        ukochany tez na razie poza zasięgiemsad mysle ze bez ryzykawink
        Pozdrawiam!!
    • olenka.k ps.1dzień cyklu oznacza oczywiście 1dzień krwaw.? 29.09.05, 00:35
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka