vesper_lynd Re: WSZYSTKO O YASMIN - pytajcie i radzcie 28.11.06, 16:33 Po dwóch opakowaniach - poprosiłam gin o zmianę. To są moje pierwsze tabletki anty no i fizycznie było bezbłędnie - schudłam 2kg, okres stabilny i bólu w trakcie miesiączki, ale za to psychicznie... Stałam się strasznie agresywna, kłótliwa, na zmianę z napadami depresji. Leżałam 2tyg w łózku i płakałam bez powodu. Zaczynam Harmonet, nie wiem jak przygoda z tymi pigułkami się skończy, mam nadzieję że lepiej Odpowiedz Link
12345alba Re: WSZYSTKO O YASMIN - pytajcie i radzcie 28.11.06, 17:31 WYMIOTOWAłAM DZIś, CO MAM ZROBIC? WYMIOTY NASTAPILY PO PONAD 12 GODZINACH OD WZIECIA TABLETKI. ZAZYWAC NORMALNIE? PROSZE O ODPOWIEDZ Odpowiedz Link
zuzka301 Re: WSZYSTKO O YASMIN - pytajcie i radzcie 28.11.06, 17:39 jeżeli po 12 godzinach to się nic nie dzieje , dalej bierz normalnie Odpowiedz Link
12345alba Re: WSZYSTKO O YASMIN - pytajcie i radzcie 28.11.06, 17:49 zuzka301 napisała: > jeżeli po 12 godzinach to się nic nie dzieje , dalej bierz normalnie czyli normalnie oznacza, ze mam wziac jedna tabletke?i czy po skonczeniu calego opakowania mam robic 7-dniowa przerwe? -> patrz ulotka Odpowiedz Link
basia.buziolek Re: WSZYSTKO O YASMIN - pytajcie i radzcie 28.11.06, 20:19 mam pytanie. i nigdzie nie moge znalezc odpowiedzi na tyle sprecyzowanej zeby juz nie miec zadnych watpliwosci. a mianowicie zastanawiem sie po jakim czasie tabletki zaczynaja dzialac?? kiedy dostane okres zaczne brac pierwsze opakowanie i to beda moje pierwsze tabletki dlatego tak bardzo sie tym przejmuje. dziwne ze tak waznej informacji nie umieszczono w ulotce!! blagam was odpowiedzcie mi!! z gory dziekuje Odpowiedz Link
kornelcia75 Re: WSZYSTKO O YASMIN - pytajcie i radzcie 29.11.06, 01:06 hej dziewczyny! 2 lata brałam novynette czułam sie ok ale od 5 mc zaczeły boleć mnie piersi,tak od około 10 tabletki do 1 dnia krwawienia,lekarz przepisał mi yasmin biorę właśnie 12 tabletkę i piersi bolą niestety...myślicie ze to dlatego ze to 1 opakowanie?moze za 3-4 mc będzie lepiej?czy to raczej oznacza ze przy tych tabletkach tez będa bóle? dzięki za odpowiedz,pozdrawiam Odpowiedz Link
sally15 Re: WSZYSTKO O YASMIN - pytajcie i radzcie 30.11.06, 15:40 Moim zdaniem ze wszystkich powyższych postów wynika tylko jedno - lekarze przepisując tabletki nie biora pod uwagę indywidualnych tendencji organizmu kobiety i najczęsciej nie wykonują szczegółowych badań (albo choćby tych podstawowoych), żeby dobrze dobrac tabletki. Wśród moich koleżanek sa takie, które biora tabletki od 5, 6 lat, a nie sa nawet badane ginekologicznie, po prostu chodza po receptę. Przecież ten sam lek, produkt spożywczy,warzywo, owoc itp. jest różnie tolerowany przez każdego człowieka. Jednemu szkodzi, innym nie. Dlatego uważam, że nie nalezy sugerowć się w sprawie doboru tabletek postami na forum, tylko pójść do dobrego (np.polecanego przez znajome) lekarza ginekologa. Pozdrawiam Odpowiedz Link
iris_100 Re: WSZYSTKO O YASMIN - pytajcie i radzcie 01.12.06, 23:58 biorę yasmin - jestem przy końcu drugiego opakowania . w momencie kiedy zostało mi 7 tabletek do końca zaczęłam brać antybiotyk ( rovamycina ), mam go brać przez 7 dni czyli równo do końca opakowania yasmin - czy wystarczy że będę się dodatkowo zabezpieczała przez czas brania antybiotyku plus te 7 dni przerwy ? czy cały następny cykl też muszę stosować dodatkowe zabezpieczenie ?? gin powiedział że mam się zabezpieczać dodatkowo do końca opak. Yasmin ale coś mi tu nie gra ...pomóżcie Odpowiedz Link
beatanin Re: WSZYSTKO O YASMIN - pytajcie i radzcie 02.12.06, 14:08 ja natomiast biore [pierwsze opakowanie i...cały czas mialam plamienia a przy 16 tabletce takie krwawienie jak przy 1 dniu miesiączki-skrzepy i dość obfite,dziś lepiej ale jest krwawienie.I cóz mi takie zabezpieczenie jak nic oprócz 3 tygodni z podpaską i nerwy....co to za lek??czy po innych tez tak bywa? Odpowiedz Link
kornelcia75 Re: WSZYSTKO O YASMIN - pytajcie i radzcie 02.12.06, 21:10 beatanin napisała: > ja natomiast biore [pierwsze opakowanie i...cały czas mialam plamienia a przy > 16 tabletce takie krwawienie jak przy 1 dniu miesiączki-skrzepy i dość > obfite,dziś lepiej ale jest krwawienie.I cóz mi takie zabezpieczenie jak nic > oprócz 3 tygodni z podpaską i nerwy....co to za lek??czy po innych tez tak bywa > ? miałam tak przy pierwszym opakowaniu novynette krwawiła i to dosć mocno pzrez 2 tyg horror,po 2 latach przeszłam na yasmin ale było ok przy 1 opakowaniu Odpowiedz Link
jastka1 Tanio w Białymstoku? 18.12.06, 23:54 Dziewczyny mam pytanie, może ktoś wie, gdzie jest najtańszy Yasmin w Białymstoku? Z góry dzięki Odpowiedz Link
katkul3 Re: Yasmin 29.12.06, 18:04 Odstawiłam ten lek po 1 opakowaniu. Wcześniej zażywałam Triquilar, Diane, ale czułam się po nich SUPER. W połowie zażywania Yasmin dostałam tak potwornych ZAWROTóW GłOWY (w mniejszym stopniu również nudności), że myślałam iż w pewnym momencie "odlecę" Nigdy więcej!!! Odpowiedz Link
martus2110 Re: WSZYSTKO O YASMIN - pytajcie i radzcie 03.01.07, 22:50 jestem pod koniec pierwszego opakowania yasminu w drugim tygodniu zażywania zaczęłam plamić, plamienie utrzymuje mi się do tej pory, do tego martwie się cały czas czy te tabletki naprawde działają, bo współżyłam już po 5 tabletce, czy jest ktoś taki kto też współżył po pierwszych tabletkach i jest pewien że jestem w pełni zabezpieczona.... proszę o pomoc!!!!!!!!! Odpowiedz Link
monicab2 Re: WSZYSTKO O YASMIN - pytajcie i radzcie 05.01.07, 18:01 Hej Kobitki! Biorę Yasmin od prawie roku, ale od jakiegos czasu nosze sie ze zmiana tych pigułek. Nie czuje sie po nich jakos strasznie nie dobrze i na szczescie nie mialam "powazniejszych"problemow chociaz miewam napady płaczu ale to takie ze gorzej niz dzieciak To wcale nei jest takiesmieszne i fajen bo ja nie potrafie w zaden sposób tego zachamowac.Na poczatku nie sądzilam ze to moze byc wina tabletek , ale pozniej wyczytalam na forum podobne posty. No a ostanio zauwazyłam dziwny sluz na mojej bieliznie. Trzyma mnie przy Yasmin to ze podobno nie zatrzymuja one wody w organizmi, ale czy nie ma innych dotepnych na rynku o podobnym dzialaniu??? no i boje sie utyc. po jakich Wy Kobiety pigułkach nie tyjecie??? Odpowiedz Link
monicab2 Re: WSZYSTKO O YASMIN - pytajcie i radzcie 05.01.07, 18:02 sorki , chyba pisze sie zahamowac Odpowiedz Link
oskarek05 Re: WSZYSTKO O YASMIN - pytajcie i radzcie 06.01.07, 13:54 ja współzyłam po 7 tab. i też mam wątliwości czy ne działają od początku - ale gin. mówiła że od 1-szej Odpowiedz Link
mala_rewolucja brak krwawienia z odstwienia??? 11.01.07, 19:33 Ostatnia tabletkę yasmin wzięłam w sobotę i nadal nie mam krwawienia z odstawienia...to moje pierwsze opakowanie yasmin ( kiedyś brałam inne tabletki, ale to było jakiś czas temu). W ulotce jest napisane, że krwawienie powinno pojawić się po 2-3 dniach, a tu nadal nic Co powinnam zrobić? Brać normalnie po 7 dniach przerwy, czy nie? Umówiłam się na wizytę do gin, ale na poniedziałek, a tabletkę muszę wziąć w niedzielę Odpowiedz Link
anna_rogalska cena w toruniu 15.01.07, 17:24 płace 35 zł za tabletki(apteka w galerii copernicus), a przez promocję w aptece przy cinema city 30 zł, bo dostaje bon za 10 zł. podobno cena tabletek wynosi od 20 zł do 40 zł w zalezności od apteki. co by nie było jak dla mnie troche duzo. nie wiecie gdzie w toruniu moge kupic taniej??? Odpowiedz Link
avionetka82 Re: cena w toruniu 17.01.07, 09:27 ja za opakowanie płacę 34zł, ale w innych aptekach w Radomsku kosztują od 38-42zł. mala_rewolucja napisała: > Ostatnia tabletkę yasmin wzięłam w sobotę i nadal nie mam krwawienia z > odstawienia...to moje pierwsze opakowanie yasmin ( kiedyś brałam inne tabletki, > ale to było jakiś czas temu). W ulotce jest napisane, że krwawienie powinno > pojawić się po 2-3 dniach, a tu nadal nic Co powinnam zrobić? Brać normalnie > po 7 dniach przerwy, czy nie? Umówiłam się na wizytę do gin, ale na > poniedziałek, a tabletkę muszę wziąć w niedzielę ja też się martwiłam, ostatnią tabletkę wzięłam w poniedziałek, a miesiączkę dostałam w czwartek.../ uff zco za ulga... prawie jej nie poczułam i nareszcie nie bolał mnie brzuch! Odpowiedz Link
narta_80 Re: WSZYSTKO O YASMIN - pytajcie i radzcie 18.01.07, 21:28 Wczoraj bylam u ginekologa. Porozmawialysmy sobie "od serca" i zdecydowalysmy, ze po 10 latach brania Minisistonu najwyzszy czas odtsawic to cudo. Nie wspominam o moich obawach zwiaznych z calkowitym odstawieniu tabletek, bo to w tym momencie malo wazne. Pani dr zalecila mi dwu-miesieczna przerwe, potem milysmy wrocic do tabletek, ale zalecono mi Yasmine. Pani powiedziala, ze to nowoczesny lek, ze mi pomoze i odgoni te objawy, ktore nekaja mnie w zwiazku z dlugodystansowym przyjmowaniem Minisistonu. W zwiazku z tym weszlam na forum (wczesniej tu nie bywalam) i... blady strach mnie oblecial. Tyle negatywnych wypowiedzi, ze zmrozilo mnie. Na dzien dzisiejszy jestem pewna, ze nie wezme tych tabletek. Mam recepty, ale nie wykupie ich. Dziewczyny, zastanowcie sie, ile ryzykujecie. Zajrzyjcie tez na strone producenta. Ja ciesze sie, ze doszlam do wniosku, ze to nie ma sensu. Glupia tylko jestem, ze nie wczesniej. Bombardowanie swojego prywatnego organizmu milionem hormonow. Ciesze sie. I nie boje. Pozdrawiam Odpowiedz Link
ksiezniczkaa Re: WSZYSTKO O YASMIN - pytajcie i radzcie 19.01.07, 19:08 ja bardzo dlugo bralam yasmin, zadnych skutków ubocznch nie miala, teraz planuje zajscw ciąże, zostalo mi 1 pełne opakowanie Odpowiedz Link
11angela11 Re: WSZYSTKO O YASMIN - pytajcie i radzcie 22.01.07, 00:17 wow! jestem w szoku po tym, co przeczytalam o yasmin. Ja sama biore je 4 m-cy i jakos nie widze skutów ubocznych, dobrze się czuje, faktycznie schudłam chociaż szczerze mówiac nie myślałam, że to przez tabletki, cerę mam ładną, piersi ok (wcześniej brałam dianę 35 i moje ciało z piersiami na czele wyglądało jak balon!) Yasmin biorę głównie ze względu na zmniejszenie owłosienia i faktycznie nie widzę nowych wstretnych włosków, brrr..kurcze poczytałam o tylu skutkach ubocznych i trszkę zbladłam..ale z drugiej strony czy przeczytałyście kiedykolwiek jakis same pochlebne opinie na temat tabletek antykoncepcyjnych..? pozdrawiam wszystkie yasminki Odpowiedz Link
a_n_u_l_e_q Re: WSZYSTKO O YASMIN - pytajcie i radzcie 24.01.07, 11:13 Właśnie mam zamiar wziąć pierwsze opakowanie Yasminu. Moja lekarka powiedziała,że przez pierwsze 15 dni zażywania nie będzie zabezpieczenia. Wcześniej słyszałam,że jeśli pierwszą tabletkę weźmie się pierwszego dnia okresu to zabezpieczenie jest od razu... Co o tym wiecie? Odpowiedz Link
asiul_78 Re: WSZYSTKO O YASMIN - pytajcie i radzcie 24.01.07, 15:47 jeśli weźmiesz w pierwszym dniu miesiączki masz zabezpieczenie, jeśli w 3 lub 5 to dopiero po pierwszym opakowaniu Odpowiedz Link
agoola20 Re: WSZYSTKO O YASMIN - pytajcie i radzcie 26.01.07, 15:10 w Olsztynie yasmin w aptece na starówce, naprzeciwko biblioteki - 32pln Odpowiedz Link
martus2110 Re: jak długo yasmin wchłania się do organizmu?? 27.01.07, 11:05 mam mały problem brałam tabletkę wczoraj o 21 a dziś o 19 wymiotowałam w wyniku jakiegoś zatrucia, minęło więc prawie 22 godziny od zażycia tabletki kolejną mam zażyć za dwie godziny. Według tych głupot zapisanych w ulotce musiałabym zażyć kolejną tabletkę a później drugą o normalnej porze. Dzwoniłam do ginekologa stwierdził że nie muszę brać dwóch bo już się tamta z poprzedniego dnia wchłonęła. Ale w ulotce jest coś innego Co powinnam zrobić zażyć dwie czy jedną?? Odpowiedz Link
anna_rogalska Re: jak długo yasmin wchłania się do organizmu?? 29.01.07, 16:54 bierz normalnie, bo sie wchłoneło. w ulotce tez jest napisane, ze nie trzeba brac drugiej, jak pierwsza zdażyła się wchłonac. Odpowiedz Link
marlena.koniec Re: WSZYSTKO O YASMIN - pytajcie i radzcie 30.01.07, 01:09 Rety, dziewczyny, ile ja sie juz o tej Yasmine naczytalam... Kupilam dwa opakowania, juz zaluje... Zadnej tabletki jeszcze nie wzielam, ale boje sie skutkow ubocznych, tyle ich jest w ogole w internecie opisanych... Moj gin w ogole mnie nie zbadal ani nie zrobil wywiadu, tylko od razu przepisal Yas, "bo od tego sie nie tyje". W sumie nie mam przeciwwskazan z tego co czytalam, ale tak se boje... Juz nie wiem co myslec:// czy skutki uboczne brania tych tabletek sa odwracalne?? Jak sie chudnie po hormonach?? czy to Yas. jest faktycznie az tak niebezpieczne?? Juz mi sie odechcialo wszystkiego, zanim w ogole zaczelam(( Pomozcie:// Marlena Odpowiedz Link
martus2110 Re: WSZYSTKO O YASMIN - pytajcie i radzcie 31.01.07, 18:45 Miałam podobne obawy zanim zaczęłam brać yasmin. Teraz kończę drugie opakowanie. Jedyny skutek uboczny jaki u mnie występuje to ból piersi i ich obrzęk. Byłam z tym i ginekologa powiedział, ze to normalne i powinno ustąpić po 3-4 opakowaniach. W trakcie pierwszego opakowania też naczytałam się opinii na internecie i mocno się zastanawiałam czy sięgnę po drugie. Ale ile osób, tak na każdego te tabletki inaczej działają. Najlepiej wypróbować tabletki na sobie. Jednak zanim otrzymałam tabletki dostałam skierowanie na USG piersi, morfologię, badania wątroby, wykonywane z krwi. Widzę, że Twój lekarz to zaniedbał, postaraj się zrobić te badania lub po prostu zmień lekarza. A jeśli chodzi o chudnięcie, to na razie nie zauważyłam, zebym specjalnie schudła, ale też nie przytyłam (czego najbardziej się obawiałam). O działaniu yasminu nie przekonasz się jeżeli sama nie spróbujesz. Zawsze po zakończeniu opakowania możesz przerwać branie. Nie martw się tym aż tak bardzo, to nie jest takie straszne. Pozdrawiam Odpowiedz Link
izolda_abc Re: WSZYSTKO O YASMIN - pytajcie i radzcie 02.02.07, 15:56 naczytalam sie tyle zlego o yasmin i sama juz nie wiem co mam o tym myslec ..sa zle i dobre opinie na jego temat....Biore go juz pol roku i nie odczuwam zadnych skutkow ubocznych mozna powiedziec ze czuje sie po nom lepiej niz zawsze mam ladna cere i nei przestluszczaja mi sie wlosy a co anjwazniejsze nei przytlam ani 1 kilograma piszecie ze tyjecie po tych tabletkach ale kazda kobieta w jakims okresie swojego zycia staje sie bardziej okragla troszke rosna biodra i piersi bo stajemy sie prawdziwymi kobietaminie wiem jak wy aleja nei mam zadnych zastrzezen do yasmin ...aha no i boje sie tej zakrzepicy bo pale paierosy;/a tyo chyba tez na to wplywa..terz mam dylemat bo ccem zminic na CILEST w sumie to tylko prze cene bo yasmin kosztuje 39zl a cilest 19!!! no jet dosyc spora roznica...MAMY STRASZNY DYLEMAT ...bo boje sie ze po cilescie przytyje chociaz tak jak piszecie kazda z nas ma inny organizm i inaczej reaguje na antykoncepcje.. czytam bardzo duzo an ten temat bo boje sie o sowje zdrowie ..jak by nei bylo kazde tabletki szkadza wkoncu to sa hormony!!! aha i jeszcze ..co najwaznejsze zaero spadko libido... tak jak mowie ZERO skutkow ubocznych..oteraz to wogole boje sie barc jakiekolwiek tabletki bo tyle zlego sie naczytalam o nich wszystkich ale to bardzo dobry sposob na antykoncepcje o 1000 razy lepszy niz prezerwatywa...prosze odpiszcie co myslicie o zminie YASMIN na CILEST ?? bo nei wierm co mam robic;/ Odpowiedz Link
paula_blue Re: WSZYSTKO O YASMIN - pytajcie i radzcie 06.02.07, 12:44 Moim zdaniem zmiana nie jest potrzebna. Jesli dobrze sie czujesz i jestes zadowolona to po co robic zamieszanie. Dasz inny hormon i znowu bedzie przyzwyczajanie organizmu, ciągła obserwacja: co z włosami? a jak waga? kondycja skóry, obrzeknięte piersi.... Po prostu aż przykro czytać te głupoty w stylu "przybyło mi 5 kilogramów", "mam tłuste włosy" czy "nie mam ochoty na seks".... najłatwiej zrzucić wszystko na tabletki, zamiast zastosować dietę, kupić inny szampon czy zmianic partnera.... Mózg mi się lasuje jak czytam, że całe zło świata zamknięte jest w tej malutkiej tabletce. Dziewczyny opanujcie się! Czy zdajecie sobie sprawę, jak trujące są farby do włosów i płyny do trwałej? Nie? A jedzenie pełne barwników i konserwantów? Nie wspominając o paleniu papierosów i popijaniu alkoholu. To was szybciej wykończy niz jakiekolwiek tabletki antykoncepcyjne..... Odpowiedz Link
agnus1981 Re: WSZYSTKO O YASMIN - pytajcie i radzcie 24.02.07, 12:49 Dziewczyny dzisiaj powinnam zażyć 14 tabletkę yasmin, ale chyba tego nie zrobię! Najpierw powód pierwszy - plamie do dzisiejszego dnia, następnie dostałam wysypki na rękach-już ustąpiła, a po 9 tabletce miałam potworny ból w klatce piersiowej tak jak by mi miało płuca rozerwać. Na początku myślałam że mnie grypa bierze i zażyłam 2 grypexy, następnego dnia to samo i o tej samej porze 3 godz. po braniu tabl (biorę o 13), rano wstałam jak nowo narodzona a wczoraj koszmar!!! O tej samej porze czyli ok. 3 godz. po zażyciu dostałam takich duszności i bólu w klatce piersiowej i do tego kołatanie serca że szok! A czaszkę chciało mi rozwalić począwszy do karku po sam czubek głowy i ból ten był tylko styłu głowy.Myślałam że wykorkuje a tu sama jeszcze z dzieckiem byłam w domku. Objawy minęły tak jak przed wczoraj ok 20 a dzisiaj znowu wstałam jak nowo narodzona. Z mężem doszliśmy do wniosku że dzisiaj już nie wezmę tych pigółek, ale mam problem bo kochaliśmy się z mężem wczoraj i nie wiem czy tak po prostu mogę sobie je przerwać czy nie grozi mi zajście w ciąże. Ogólnie odradzam te tabsy, chyba że wcześniej gin przebada Was od stóp po czubek głowy!! Co mam zrobić zażyć jeszcze dzisiaj czy nie? A jak wykorkuje??!!! Odpowiedz Link
martus2110 Re: WSZYSTKO O YASMIN - pytajcie i radzcie 27.02.07, 22:54 ja odstawiłam tabletki po dwóch skończonych opakowaniach, nie wiem czy można odstawić tak w trakcie brania czy to nie osłabi ich działania, chociaż moim zdaniem przy takich objawach nie powinnaś się zastanawiać wyrzuć je od razu, zresztą na opakowaniu jest napisane, że w razie niepokojących objawów należy odstawić tabletki. jeśli chodzi o ciążę to nie musisz sie martwic owulacja z dnia na dzień nie wróci pozdrawiam Odpowiedz Link
dzikikot1 Re: WSZYSTKO O YASMIN - pytajcie i radzcie 11.02.07, 17:15 Czy palenie bierne wpływa na skuteczność tabletek? Zwłaszcza, jeśli mnóstwo czasu spędza się wśród palaczy. Odpowiedz Link
martus2110 Re: WSZYSTKO O YASMIN - pytajcie i radzcie 12.02.07, 19:08 palenie nie wpływa na skuteczność tabletek, ale może powodować kłopoty z krążeniem i doprowadzić do zakrzepu krwi dlatego nie jest wskazane palenie w trakcie brania tabletek, nawet to bierne. Możesz być pewna, że palenie nie wpłynie na skuteczność tabletek, więc nie musisz się martwić o bezpieczeńswto Odpowiedz Link
annoush [...] 13.02.07, 12:54 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
annoush [...] 13.02.07, 12:56 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
martus2110 [...] 17.02.07, 11:16 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
netka1606 [...] 21.02.07, 15:32 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
gunia301 [...] 23.02.07, 10:58 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
tylka85 YASMIN a ADIPEX 24.02.07, 16:39 Od roku biorę yasmin, wcześniej brałam cilest i na nim przytyłam 10 kilo, od czau gdy biorę yasmin nic nie przytyłam, jednak chciałabym się pozbyć tych 10 kg. Koleżanka zaproponowała mi tebletki adipex, które jej polecił lekarz. Mam pytanie wie ktoś czy mgę brać adpiex, biorąc yasmin. domyslam sie ze osłabi on dzialanie yasmin (no i wtedy nici z "przyjemność"), jednak chcałąbym wiedziec czy nie grozi mi nic innego, i czy po skonczeniu kuracji z adipex, moj yasmin bedzie dalej tak samodziałą jak teraz (skutecznie!!!) PROSZE O ODPOWIEDZ Z GORY DZIEKUJE Odpowiedz Link
a_n_u_l_e_q Re: WSZYSTKO O YASMIN - pytajcie i radzcie 27.02.07, 17:03 Czy jeśli yasmin to moje pierwsze w życiu tabletki anty to jesli wezmę je pierwszego dnia okresu to jestem zabezpieczona? Bo slyszalam opinie ze zaczynaja dzialac gdzies po 2 tygodniach??? Odpowiedz Link
martus2110 Re: WSZYSTKO O YASMIN - pytajcie i radzcie 27.02.07, 22:58 tez się tym martwiłam ale moja ginekolog zapewniła mnie że jestem zabezpieczona od pierwszej tabletki, ja kochałam sie po 4 tabletce bo wcześniej miałam okres (a nie wydaje mi się żeby seks w trakcie okresu był przyjemny) i mogę ci teraz powiedzieć że rzeczywiście działa i nie trzeba czekać aż dwóch tygodni czy coś takiego Odpowiedz Link
a_n_u_l_e_q Re: WSZYSTKO O YASMIN - pytajcie i radzcie 28.02.07, 19:55 Dzieki bardzo. Slyszalam tyle opinii ze juz zglupialam od tego... Odpowiedz Link
tusia83 Re: WSZYSTKO O YASMIN - pytajcie i radzcie 04.03.07, 10:00 To sa moje pierwsze tabletki, koncze pierwsze opakowanie i poki co jestem zadowolona. zauwzylam ze wlosy wolniej rosna, i cera ladniejsza. Ale co mnie nie pokoi.. tabletke biore o 18 przed ta 18 mam straszne laknienie, ale jak juz tylko wezme ta tabletke to w ogole nie chce mi sie jesc. A wczesniej, zanim je bralam najwiekszy apetyt mialam wlasnie wiecorami, MAm wrazenie ze raczej chudne niz tyje. czy to nie jest dziwne? Odpowiedz Link
anathae1 skutki uboczne Yasmin 06.03.07, 11:40 Witajcie.Przez pięć lat brałam Harmonet. Na początku rewelacja.Kilka lat było super.Potem pojawił się spadek libido (do żenującego poziomu), ta przeklęta suchość w pochwie, no i przytyłam 10 kilo, chociaz na poczatku przypisywałam to po prostu przemianie zmieniającej się z wiekiem.Dziwen tylko,że przez 20 lat była kościotrupem,a w ciągu tych pięciu lat przytyłam!W zeszłym miesiącu przeszłam na Yasmin.Biorę je, mimo,że naczytałam się o nich właśnie nieciekawych rzeczyMam nadzieję,że mój organizm się nimi nie zasugeruje i nie będę miała tych obiawówCzekam niecierpliwie na ustapienie suchości i powrót dawno zaginionego libidobo własnie przez to głównie zmianiłam tabletki!A co do piersi...Cycki od miesiąca bolą mnie jak diabli!I rosną!Nie chcę,żeby mi rosły dalej!kurde!I przytyłam ze 2 kilo, mam nadzieję,że nie przez te tabletki, bo się pochlastam.Bólu brzucha ani głowy na szczęście nie odczuwam i niegdy nie odczuwałam. Ale faktycznie wydaje mi się, jakbym więcej piła.Jesli tabletki uszkadzają nerki,to kicha, bo miałam kiedyś problemy z nerkami...Pojawiło się także kołatanie!Ale pobiore jeszcze i poczekam na dalsze rezultaty. Tylko że qrde teraz spóźnia mi się okres,jak nigdy po tabletkach!Ciąża nie byłaby tragediąnawet bym się ucieszyła,że przypadek załatwił za mnie kwestię podjęcia tej decyzji (mam męża tak bajdełej)No, narazie to na tyle Pozdrawiam Odpowiedz Link
portis3 Re: skutki uboczne Yasmin 11.07.07, 16:57 Brałam Yasmin krótko. Miałam po nich bóle głowy, spadło mi libido i generalnie byłam strasznie rozdrażniona. Teraz biorę Harmonet i libido wróciło do normy.Mam też ładniejszą cerę. Jestem zadowolona Odpowiedz Link
born82 Re: WSZYSTKO O YASMIN - pytajcie i radzcie 08.03.07, 13:26 Zostalo mi 1 opakowanie Yasmin , macie pomysl co z nim zrobic? Odpowiedz Link
anathae1 wrażenia po łykaniu Yasmin-po pierwszym opakowaniu 12.03.07, 08:52 Zaczęłam właśnie drugie opakowanie (wcześniej przez 5 lat brałam Harmonet).W trakcie pierwszego miesiąca z Yasmin doskwierał mi tylko ból piersi,już nie mówiąc o ich powiększeniu. Poza tym okres spóźnił mi się o 1,5 dnia,co się wcześniej nie zdarzało. Dzisiaj biorę 5 tabletkę i zaczęły mi się bóle podbrzusza. Mam nadzieję,że to przejdzie i że niedługo miną efekty uboczne. Będę meldować. Odpowiedz Link
ikaes DŁUGA @ PO YASMIN 15.03.07, 13:52 Już mam @ 2,5 tygodnia i to wcale nie z tych skąpych. Lekarz powiedział, żebym wzięła to opakowanie do końca, a jak po drugim będzie to samo, to zrobić usg i zmienić tabletki. Ale ja już drugiego nie wezmę. Czy ktoś tak miał? Odpowiedz Link
arwen8 Re: WSZYSTKO O YASMIN - pytajcie i radzcie 15.03.07, 15:13 Jestem już rok na Yasmin (wcześniej byłam przez 5 lat na niedostępnym w Polsce Ortho Tri-cyclen). Żadnych skutków ubocznych, bardzo lekkie i krótkie okresy, żadnego bólu głowy czy dodatkowych kg. Dwa razy w ciągu tego roku zdarzyło mi się, że okres rozpoczął się zanim skończyłam opakowanie. Później wszystko się uregulowało. Odpowiedz Link
hania0001 Re: WSZYSTKO O YASMIN - pytajcie i radzcie 15.03.07, 15:14 mam nadzieję, ż emoja waga się unormuje a nawet zmniejszy... jak tak sobie czytam o spadkach wagi po yasmin a ja zauważyłam u siebie wzrost... to chyba coś nie tak Odpowiedz Link
marriot yasmin a theraflu 16.03.07, 10:50 biore theraflu do soboty.wlasnie doczytałam na ulotce Theraflu,ze trzeba skonsultowac sie z lekarzem,jelsi bierze sie doustne srodki antykoncepcyjne...ale moze wystarczy,ze przez 7 dni bede sie dodatkowo zabezpieczała?bo w ulotce yasminu jest napisane,ze trzeba tak zrobic,ale jesli okres jednoczesnego przyjmowania innych lekow zbiega sie z przerwa w Yasminie to trzeba wziac drugie opakowanie... ale ja skoncze to theraflu jutro,a przerwa zaczyna mi sie w poniedziałek...wiec wystarczy jesli bede sie doatkowo zabezppieczała przez tydzien? Odpowiedz Link
magdulanka Re: WSZYSTKO O YASMIN - pytajcie i radzcie 18.03.07, 14:18 Witam....zaczęłam właśnie brać yasmin i jak na świadomą tego, co biorą przystało przestudiowałam ulotkę . Moją uwagę zwróciło takie oto zdanie: "Jeżeli pominięto 1 lub więcej tabletek w pierwszym tygodniu stosowania a jednocześnie w tygodniu poprzedzającym pominięcie tabletki lub tabletek utrzymywano stosunki seksualne, jest możliwe zajście w tym czasie w ciążę. Należy niezwłocznie zwrócić się do lekarza po radę". To by oznaczało, że tabletki działają wstecz? Hmmm...ktoś może coś mi podpowie ( a w zasadzie któraś z was ) Z góry dziękuję za pomoc !! Odpowiedz Link
fevvers Re: WSZYSTKO O YASMIN - pytajcie i radzcie 26.03.07, 21:52 Witajcie. Przyznam szczerze, że jestem leniwa i nie chce mi się czytać wszystkich wątków i być może któraś z was już poruszała ten problem. Zaczęłam kilka dni temu brać Yasmin. Przez pierwszych kilka dni było wszystko ok. Parę dni temu chyba się czymś zatrułam. W każdym razie objawy dość dziwne, gorączka i lekki ból żołądka. Po tym, chyba zatruciu, cały czas mam nudności i wrażenie jakbym była strasznie obżarta a od jedzenie mnie odrzuca. Brzuch wielki jak balon. I koszmarnie chce mi się pić. Że pić mi się może chcieć to wyczytałam, ale te mdłości? Od tabletek? Czy coś innego? Odpowiedz Link
prochazka Re: WSZYSTKO O YASMIN - pytajcie i radzcie 27.05.07, 20:32 www.medications.com/se/yasmin www.askapatient.com/viewrating.asp?drug=21098&name=YASMIN u mnie bylo to samo, czualm sie strasznie, podejrzewalam zapalenie jajnikow - ginekolog nie potwierdzil. odstawilam (w gre wchodzily jeszcze infekcje pecherza, ktorych nie moglam wyleczyc, wysuszona skora i zle samopoczucie) Odpowiedz Link
maska82 Re: WSZYSTKO O YASMIN - niezażyta tabletka 28.03.07, 15:53 Witam, Zażywam tabletki Yasmin od 2,5 roku - sluza mi bardzo dobrze. Pierwszy raz zdarzyla mi sie wlasnie sytuacja kiedy zapomnialam zazyc tabletke. Zgodnie z informacjami zamieszczonymi w ulotce przyjelam dwie dawki na raz. Rozumiem ze przez nastepnie 7dni powinnam zabezpieczac sie dodatkowo.. Jest tam natomiast informacja niejasna dla mnie: "nalezy rozpoczac przyjmowanie tabletek z nastepnego opakowania od razu po zakonczeniu przyjmowania tabletek z aktualnego opakowania, czyli bez stosowania 7-dniowej przerwy miedzy opakowaniami(...)" Czy to jest obligatoryjne? W pt koncze opakowanie. Co sie stanie jesli normalnie zrobie 7-dniowa przerwe?? Bardzo prosze o pomoc. Odpowiedz Link
nataliaaa7 Re: WSZYSTKO O YASMIN - pytajcie i radzcie 28.03.07, 23:00 wcześniej brałam Novynette, ale teraz zaczełam dzisiaj Yasmin, ale mam pytanie co do pierwszej tabletki. Otóż z tyłu są pięknie zaznaczone dni tygodnia, ale nie wiem od której strony należało zacząćvo strzałki są do okoła (łączą się). Czy jak się odwróci to od lewej strony od góry czy może od prawej od dołu. Dziwne pytanie, ale nie znalazłam nigdzie na nie odpowiedzi. dziękuję bardzo za odpowiedź Odpowiedz Link