Dodaj do ulubionych

WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie

• clio100 Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 20.03.07, 22:30
      Witam . Od pewnego czasu biorę tabletki Jeanine. Przepisał mi je lekarz na
      podstawie badania krwi. Bierze się je przez 21 dni potem robi się 7 dni przerwy
      podczas których występuje nie miesiączka a tzw \'krwawienie z odstawienia\'.
      Mam wątpliwości....Gdybym jednak z jakichś przyczyn mimo prawidłowego zazywania
      tabletek zaszła w ciążę ,to czy to krwawienie tez by wystapiło? Czy nie?
      • zosiaczek25 Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 21.03.07, 12:12
        Nigdy, przenigdy mimo PRAWIDLOWEGO zazywania pigulek anty nie zajdziesz w ciaze.
        Powod jest prosty, aby zajsc w ciaze, musisz miec owulacje. Jesli PRAWIDLOWO
        zazywasz pigulki, owulacja zostaje zatrzymana. Nie ma wiec jajeczka, z ktorym
        moglby sie polaczyc plemnik- ergo, nie ma najmniejszej szansy zajscia w ciaze.
        Ale, jeszcze raz, pod warunkiem, ze bierzesz pigulki PRAWIDLOWO. Czyli, m.in:
        zawsze o tej samej godzinie (chociaz godzina spoznienia a nawet dwie, nie robia
        roznicy, ale wolalabym nie robic z tego reguly), nie spozniasz sie z zazyciem
        pigulki wiecej niz 12 godzin (przynajmniej tak jest napisane na ulotce moich),
        nie wymiotujesz, nie masz biegunki (bo naturalnie, wymiotujac, pozbywasz sie
        pigulki), nie bierzesz lekow, ktore moga zaklocac dzialanie pigulki. A jesli
        zdarzy sie tak, ze zapomnisz o pigulce, zwymiotujesz, czy bierzesz leki, zawsze
        dodatkowo na wszelki wypadek nalezy sie zabezpieczyc prezerwatywa na przyklad.
        Jesli o tym wszytskim pamietasz, nie ma prawa do niczego dojsc. Slyszalam rozne
        wykrety mlodych dziewczyn, ktore zachodzily w ciaze, "pomimo" zazywania pigulek.
        Potem okazywalo sie, ze albo specjalnie nie braly, zeby zajsc w ciaze ze swoim
        facetem, z jakiegokolwiek powodu, lub braly pigulki niezgodnie ze sposobem
        zastosowania. Ja od 5 lat biore rozne pigulki. Moje siostry biora pigulki
        jeszcze dluzej i zadnej z nas nie zdazylo sie w tym czasie zajsc w ciaze.
    • konsultantka11111 Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 12.08.07, 14:44
      Biore 2 lata i jestem zadowolona.
    • turzyca ku.kami 16.09.07, 14:26
      recepte moze wypisac Ci dowolny lekarz, takze na ostrym dyzurze.
      • ku.kami Re: ku.kami 16.09.07, 14:43
        no właśnie lekarz pierwszego kontaktu nie może i w tym jest problem.
        • domalka1710 Re: ku.kami 23.09.07, 15:07
          Ja brałam tabsy jakieś ponad cztery lata w tyn 2 lata Jeanine.Czułam
          sie świetnie żadnych dolegliwości.Teraz gdzy chcemy juz mieć dziecko
          odstawiłam i mija dwa miesiące a ja nie mam okresu, wiec z tym jest
          lipa bo z ciąży nici aile czekać na naturalną miesiączke?Poza tym po
          odstawienu w ciągu miesiąca przytyłam 5 kg (straszne) cera sie
          pogorszyła czego nie było przed rozpoczeńciem ich brania, no i włosy
          wypadaja.Troche zaczynam sie niepokoić i zrażać do tabletek anty z
          zawsze byłam ich zwolenniczką.Gdyby nie to że chcemy mieć dziecko to
          wróciłabym z powrotem do nich bo jak brałam to sama siebie bardziej
          wolałam i mogłam patrzeć w lustro.
        • turzyca Re: ku.kami 25.01.08, 11:52
          Przegapilam odpowiedz ku.kami w swoim czasie, ale zeby byla jasnosc dopisze -
          kazdy lekarz ma prawo wystawic kazda recepte. Jesli wiec pacjentka bierze stale
          jakis lek i jej sie wlasnie konczy, a odwiedza okuliste, to moze go poprosic o
          ten lek, a nie musi dodatkowo na gwalt sie umawiac do
          laryngologa/ginekologa/hepatologa czy co tam.
          I mowie to na podstawie doswiadczen wlasnych i zgodnych oswiadczen lekarzy.
    • maggiesl Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 25.01.08, 10:41
      ja mialam po jeanine straszne przejscia. libido = 0, migreny,
      infekcja połączona z nadżerkami aż wkońcu krwawienie. wykupiłam już
      kolejne 2 opakowania ale postanowiłam je odstawić (za radą lekarza).
      potem przez 3 miesiące włosy wypadały mi garściami a i cerze lepiej
      nie mówić. minęło już pół roku a ja dalej mam burzę hormonów.
    • mala_mujer Re: WSZYSTKO O JEANINE - Laktoza 19.02.08, 16:18
      czy któraś z was ma może ulotkę pod ręką? czy tam jest napisane, że Jeanine zawiera laktozę?
      ja właśnie kończę Yasminelle, która mi bardzo nie służy i może to być wina laktozy, na którą jestem lekko uczulona, a Jeanine jeszcze nie wykupiłam
      • ewik1976 Re: WSZYSTKO O JEANINE - Laktoza 18.03.08, 00:30
        Mam ulotkę pod rękąsmile
        Skład leku:
        Substancje czynne
        0,03mg etynyloestradiolu i 2,00 mg zmikronizozowanego dienogestu
        Substancje pomocnicze:
        laktoza jednowodna, skrobia ziemniaczana, powidonn K 25, żelatyna, talk,
        stearynian magnezu, sacharoza, syrop glukozowy, makrogol 35 000, węglan wapnia,
        dwutlenek tytanu, wosk Carnauba.
        .............................................................
        Filozofią zwykło się nazywać żałosne i śmieszne próby zrozumienia Natury,
        podejmowane przez ludzi.To tak jak gdyby burak dochodził przyczyn i skutków
        swojego istnienia, nazywając wynik przemyśleń odwiecznym i tajemniczym
        Konfliktem Bulwy i Naci, a deszcz uznał za Nieodgadnioną Moc Sprawczą.
      • aniaosinskapiotrow Re: WSZYSTKO O JEANINE - Laktoza 21.03.16, 12:24
        tak ona zawiera laktoze
    • mala8866 Pytanie 05.04.08, 14:01
      Mam pytanie, biorę Jeanine(21 tabletek w opakowaniu)jedna tabletka mi się
      pokruszyła, czyli w opakowaniu zostało mi 20 tabletek.Czy jeśli wezmę te 20
      tabletek(oczywiście wiem,że wtedy szybciej muszę wziąć tabletkę z kolejnego
      opakowania i cykl mi się przesunie o 1 dzień)to nic się nie stanie?czy będzie to
      normalne dla organizmu i nie będę miała później kłopotów?Proszę o
      odpowiedź.dziekuję.
      • turzyca Re: Pytanie 06.04.08, 01:29
        Ginekolog, specjalista od antykoncepcji, zapytany w tej sprawie stwierdzil, ze
        lepiej nie brac mniej niz 21 tabletek. Mozna np zrezygnowac z przerwy albo
        przedluzyc opakowanie.
        • kerry_weaver przejście z Yasmin na Jeanine 29.04.08, 00:37
          Zmieniam tabletki - po 3 latach na Yasmin pogorszyła mi się cera a
          krwawienia stały się bardzo obfite (jakbym wcale nie brała
          tabletek). Ginekolog zapisała Jeanine. Pytanie, czy ktoś się
          przestawiał z Yasmin na Jeanine i z jakim skutkiem? Podobno to ta
          sama "generacja" i podobny skład, ja jak dotąd brałam też Cilest i
          Logest, na wszystkie z początku bardzo dobrze reaguję, problemy
          pojawiają się po paru latach.
    • olka177k Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 15.09.08, 11:15
      Od tygodnia zazywam Jeanine,musze przyznac,ze nie mam zadnych skutkow
      ubocznych.Czuje sie tak jakbym nie przyjmowala zadnych tabletek. To sa pierwsze
      tabletki aty.ktore postanowilam zaczac przyjmowac. Mam pytanie dziewczyny,czy
      podczas tych 7dni przerwy czyli odstawienia tabletek mozna szalec w lozku do
      woli? Bo mam jakies obawy jak pomysle o wspolzyciu wlasnie w tym czasie,w
      ktorym nalezy odstawic tabletki. DZiekuje WAM z gory za odpowiedz,bede
      wdzieczna.Pozdrawiamsmile
      • turzyca Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 15.09.08, 11:42
        Efekt antykoncepcyjny jest zachowany, jesli po przerwie rozpoczniesz kolejne
        opakowanie i nie bedziesz przedluzac przerwy (skracac mozesz, byle nie za bardzo).
    • karinthy Warszawa - apteka - Jeanine po 31,40!! 24.11.08, 21:59
      Lejdis,
      znalazłam dziś Jeanine po 31,40zł! Apteka w budynku przychodni rejonowej na ul.
      Kochanowskiego 19 (Żoliborz). Zawsze kupowałam tam Yasmin (po ok. 30,00zł),
      potem zapomniałam o tej aptece, bo było mi nie po drodze, i dziś zdesperowana po
      poszukiwaniach Jeanine w jakiejś ludzkiej cenie, przypomniałam sobie o niej, bo
      przejeżdżałam obok. I taka miła niespodzianka smile Pani na moje zdziwienie
      powiedziała, że "leki z tej grupy zawsze mają w dobrych cenach", tak więc polecam!!
    • olka981 Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 06.08.09, 08:15
      zaczelam brac te tabletki po microgynon po ktorym mnie bolala glowa
      i teraz mi nie dobrze mdli mnie czy to przejdzie ? wzielam 4
      tabletke musze brac ze wzgledu na endometrioze . glowa mnie nie boli
      czy czekac czy moze byc gorzej ?
      • aniaosinskapiotrow Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 21.03.16, 12:31
        wiem ze mego długo mnie tu nie było...kochana brałam microgynom i nic to nie dało jestem teraz po laparo endo mi się rozrosło wszędzie uncertain//lekarz mi powiedział ze on tego nie złagodzi obecnie biore jeanine
    • madzia8028 Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 23.06.15, 23:32
      Ja jeaniny biorę od 10 lat i jestem z nich zadowolona wątrobe mam w porządku nie puchnę i nie tyję nie odnowiły mi się cysty na jajnikach które przed ciążą miałam usuwane jedyny minus to suchość w pochwie przy stosunku
    • jagga80 Re: WSZYSTKO O JEANINE - pytajcie i radzcie 06.03.16, 16:51
      Cześć mam pytanie zaczęłam pierwszy raz brać tabletki antykoncepcyjne janine ,oczywiście zaczęła mi się miesiączką więc zaczęłam , jestem już po 7 tabletce i mam w dalszym ciągu plemienia gdyż jest to dla mnie dziwne ponieważ gdybym nie brała tabletek to w 5 ,6 dniu nic już bym nie miała. Czy tabletki mogą przesunąć miesiączke czy to normalne po tabletkach martwię się tym czy nie odstawić .Pomocy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka