justys_55 Re: CZY KTORAS KIEDYS "WPADLA"?? 17.12.05, 22:27 I jaka byla tego przyczyna? Pekniecie prezerwatywy, seks bez zabezpieczenia? a moze tabletki zawiodly? Ciekawi mnie to, bo w moim otoczeniu coraz wiecej osob "wpada", ale glupio mi sie ich zapytac czemu? Wydaje mi sie, ze to myslace osoby i nie zrobily tego bez zabezpieczenia.. Ale znow jakby sie zabezpieczyly, to by sie moze to nie zdarzylo.. Odpowiedz Link
veterinario Re: CZY KTORAS KIEDYS "WPADLA"?? 25.04.06, 23:40 tabletki tez zawodzą skoro się boisz to znaczy że nie jestes do konca gotowa Odpowiedz Link
magdaksp Re: CZY KTORAS KIEDYS "WPADLA"?? 26.04.06, 00:42 nie jest gotowa na co?na antykoncepcje czy na dzieci? Odpowiedz Link
lizzan Re: CZY KTORAS KIEDYS "WPADLA"?? 27.04.06, 09:53 > nie jest gotowa na co?na antykoncepcje czy na dzieci? Na seks z pelnymi jego konsekwencjami. pozdrawiam, lizzan Odpowiedz Link
kasica_33 Re: CZY KTORAS KIEDYS "WPADLA"?? 26.04.06, 13:46 Niestety każdy środek antykoncepcyjny może zawieśćJeśli "wpadka" zdarzyła się dla twoich znajomych to widocznie coś musiało zawieść.Nawet przy stosowaniu tabletek słyszy się że kobieta zaszła w ciążę...chociaż w moim przekonaniu jeśli brała je prawidłowo, nie zdarzyło się jej zapomnieć tabletki itp to raczej nie powinna zostać mamą...no ale najwyraźniej róznie to z tym bywa! Pozdrawiam Odpowiedz Link
florencja29 Re: CZY KTORAS KIEDYS "WPADLA"?? 27.04.06, 10:09 A ja mam taka teorię, ze jak ktoś nie chce zajść w ciąże to w nią nie zajdzie. Tak sie bedzie zabezpieczał, po prostu zrobi wszystko, aby do tego nie doszło. Moim zdaniem jeśl ktoś wpada to po prostu pewne żeczy sobie odpuszcza, np. "nic się nie stanie jak spóźnię sie z tabletką kilka godzin", albo inny przykład para uzywa prezerwatywy, a nie dokładnie używa jej niedokładnie np. kobieta pieści ręką penisa partnerowi, a potem zakłada mu prezerwatywę, niby nic nie pownno się stać, ale moze jakieś kropelki płynu ejaukulacyjnego (nie wiem czy to się tak pisze) mogą się przenieść na prezerwatywę (a przecież używają prezerwatywy) i przykłady można mnożyć. Moim zdaniem działa tu podświadomość, ktoś używa zabezpieczenia, ale w podświadomości ma "aż tak źle nie bedzie jak zajdę" Moim zdanie każda kobieta takiej antykoncepcje (tzn o takiej skuteczności) używa, jak bardzo nie może sobie w danej chwili pozwolić na dziecko. Jeśli używa np. prezerwatywy to przyjmuje do wiadomości, że nie jest ona tak skuteczna jak np. pigułka i w ten sposób, godzi się w ten sposób na ewentualną wpadkę. Odpowiedz Link
florencja29 Re: CZY KTORAS KIEDYS "WPADLA"?? 27.04.06, 10:11 Speszya się jak to pisałam i trochę błedów się wkradło, za które przepraszam Odpowiedz Link
searena Re: Mój mąż jest z "wkładki" i cieszę się z tego 30.04.06, 21:54 Ja podtrzymuję opinię, że wiele wpadek jest celowych Znam osobiście związek, w którym dziewczyna szału dostawała bo facet nie mógł się zdecydować czy z nią być czy nie. Bujali się tak 3 lata, to się rozchodzili to wracali w końcu ona wpadła i jestem przekonana że celowo. Facet jest wniebowziety i szczęsliwy i mają ślicznego dzidziusia. Ta wpadka mu niejako pomogła podjąć decyzję. Odpowiedz Link
gwiazdka_69 Re: CZY KTORAS KIEDYS "WPADLA"?? 03.05.06, 11:56 Tez slyszalam o wielu przypadkach dzieczyn, ktore zabezpieczaly sie tabletkami, a wpadly Dziewczyny! Przeciez jest powszechnie wiadomo, ze tabletki to nie 100% pewnosc zabezpieczenia, jedynie wieksza niz pozostala antykoncepcja Liczycie sobie cykl prawda? Wiadomo, ze seks bez prezerwatywy jest fajniejszy i tabletki pozwalaja nam na ta przyjemnosc, jednak zeby miec ta gwarancje, zeby nie zajsc pilnujcie swoich plodnych dni i tylko wtenczas zabezpieczajcie sie dodatkowo prezerwatywa. Takie jest moje zdanie Ja tak robie i czuje sie pewnie. Te 3-4 dni to nie taka katorga Pozdrawiam cieplutko ;* Odpowiedz Link
goscinnie_ino Re: CZY KTORAS KIEDYS "WPADLA"?? 03.05.06, 15:54 nie wierzę w prawdziwe wpadki! albo coś niedopilnowane, albo wręcz zaplanowane. wiem, że jakiś tam niewielki procent szans na ciążę jest i przy pigułkach, ale to trzeba miec wyjątkowe szczescie (czy pecha?), żeby się udało. założe się, że Twoi znajomi, albo się nie zabezpieczyli, albo pomyśleli, że jak raz zapomnieli tabletki to nic się nie stanie, albo dziewcze w ogóle przestało brać tabletki, albo jeszcze jakieś inne antybiotyki im pomogły w zajściu w ciążę. jak ktoś nie chce dzidzi w tym czy innym czasie i robi naprawdę wszystko, żeby jej nie było, to nie ma bata! Odpowiedz Link
lena005 Re: CZY KTORAS KIEDYS "WPADLA"?? 03.05.06, 22:55 czy ja cię dobrze zrozumiałam- mam brać tabletki i jednocześnie liczyć sobie kiedy mam dni płodne??? takie 2 w 1??? Odpowiedz Link
aiguille Re: CZY KTORAS KIEDYS "WPADLA"?? 03.05.06, 22:59 no właśnie, też tak zrozumiałam, przeczytałam 4 razy i coś mi nie gra Przecież jak się bierze tabletki, to WSZYSTKIE dni są niepłodne. Nawet te dni przerwy, kiedy ma wystąpić krwawienie z odstawienia. Bo co to by była za antykoncepcja Dni płodne i niepłodne występują tylko w naturalnym cyklu kobiety. Odpowiedz Link
merda Re: CZY KTORAS KIEDYS "WPADLA"?? 03.05.06, 17:22 Z jednej strony sie z Wami zgadzam,iz nie istnieje taka 100% wpadka,ale z drugiej jakbysmy sie mialy o wszystko tak dokladnie martwic tj:dni plodne,odpowiednia godzina przyjecia tabletki,uwazanie na kazdy najmniejszej ilosci plyn mogacy zawierac plemniki itp.To popadlybysmy w parnoje i nie mialy zadnej przyjemnosci z seksu.A pozniej sie dziwic,ze sa schizy ciazowe. Zabezpiecza sie trzeba,ale z glowa i bez paniki.A juz najlepiej sypiac z potencjalnym ojcem Odpowiedz Link
gwiazdka_69 Re: CZY KTORAS KIEDYS "WPADLA"?? 04.05.06, 12:51 ...hehe ...i wiadomo skąd wpadki wyraziłam swoje zdanie, za dużo słyszy się o wpadkach, mimo brania tabletek, więc mimo to wyróżniam sobie te dni płodne i żyję bezstresowo hehe Odpowiedz Link
lena005 Re: CZY KTORAS KIEDYS "WPADLA"?? 04.05.06, 15:03 no to masz trochę smieszną metode anty bo przy braniu tabletek nie ma żadnych objawów płodności: ani charakterystycznego śluza, ani skoku temperatury- także nie wiem jak ty "diagnozujesz" dni płodne. Zreszta nawet na ulotce pisze zeby w razie pominięcia tabletki stosować inne metody anty OPRÓCZ metody naturalnej bo hormony zaburzają naturalny cykl. Ale i tak jestem bardzo ciekawa jak wyróżniasz dni płodne w czasie brania tabletek, może podziel sie wiedzą. Odpowiedz Link
aiguille Re: CZY KTORAS KIEDYS "WPADLA"?? 04.05.06, 17:18 o, to może napiszesz, jak je wyznaczasz? Metodą objawowo-termiczną? Działanie tabletek (2skł, nie pamiętam jak to było przy Cerazette, ale jakoś podobnie) polega na potrójnym działaniu. 1. czasowe uśpienie jajników, które przestają produkować naturalne hormony, jednocześnie zahamowany zostaje proces dojrzewania komórek jajowych i nie występuje owulacja. Już to mówi samo za siebie - nie występuje owulacja, nie ma dni płodnych. 2. zagęszczenie śluzu szyjki macicy, staje się on nieprzepuszczalny dla plemników. 3. hamowanie dojrzewanie błony śluzowej macicy, co wzmaga działanie anty. Wobec powyższego, powiedz proszę, jak wyznaczasz dni płodne Może bierzesz środkowe dni cyklu tabletkowego? Taki niby-kalendarzyk? Jak to dobrze, że Cię to chroni przed wpadką Odpowiedz Link
yvona73pol Re: CZY KTORAS KIEDYS "WPADLA"?? 06.05.06, 10:06 wpadki dziela sie na: - te z glupoty (ryzykanci, przerywaniec, jakos to bedzie, czyli ruletka), - zaplanowane (ze strony dziewczyny, w przyczyny nie bedziemy tu wnikac, ekhmmm....) - podswiadome (jedno lub oboje partnerow podswiadomie chca miec dziecko, i zabezpieczaja sie, ale tak nie do konca....) wniosek - prawdziwa wpadka to chyba ta pierwsza kategoria.... (czesto skorelowana silnie z wiekiem - stosunek odwrotnie proporcjonalny ))) Odpowiedz Link