Dodaj do ulubionych

PROŚBA DO PAŃ ZORIENTOWANYCH W TEMACIE

08.09.06, 21:28
Myślę, że nikt nie wie lepiej niż tutejsze forumowiczki, jak tabletki
wpływają na sylwetkę. Chodzi mi tu o te" kobiece kształty" - pełniejsze
piersi, smuklejsza talia?? Na pewno macie jakieś spostrzeżenia.Jeżeli każda z
Was wypowie się choć w jednym zdaniu, powstanie dość przejrzysty obraz tego
na co może liczyć i czego i się spodziewać każda niedoświadczona, a planująca
taką formę antykoncepcji dziewczyna.
Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • aaagnieszka27 Re: PROŚBA DO PAŃ ZORIENTOWANYCH W TEMACIE 09.09.06, 11:26
      wiesz roznie to bywa z tymi tabletkami, kazda kobitka ma inny organizm wiec i
      roznie moze reagowac na dane tabletki antykoncepcyjne. Ja biore Logest przeszlo
      pol roku i jesli chodzi np. o piersi to nic mi sie nie powiekszyly, ponadto
      schudlam tez deczkosmile
      pozdrowionkasmile
    • lola1231 Re: PROŚBA DO PAŃ ZORIENTOWANYCH W TEMACIE 09.09.06, 20:28
      też biorę logest - nie utyłam nawet o kilogram- całę szczescie ze nie schudłam
      bo juz nei mam za bardzo z czego wink
    • agata035 Re: PROŚBA DO PAŃ ZORIENTOWANYCH W TEMACIE 09.09.06, 21:27
      Tabletki brałam 9 lat. Tylko dwa preparaty. Ten pierwszy, który brałam prawie
      cały czas nie wpłynął negatywnie na mnie. Może nawet jemu zawdzięczam dobry
      wygląd jak na kobietę 38-letnią: płaściutki brzuszek, twarz też niczego
      sobie(niestety palę), no i ogólnie forma fizyczna jak u młodziutkiej. Musiałam z
      niego zrezygnować bo przed paroma miesiącami zaczęły mi dokuczać migrenowe bóle
      głowy i były tak silne, że nie funkcjonowałam normalnie. Przez ostatnie 3
      miesiące brałam inne tabletki. Te drugie kompletnie nie były dla mnie. Tak na
      wygląd nie narobiły mi szkód ale dopadły mnie bóle nóg, naczyńka zaczęły pękać,
      czyłam większy apetyt, nerwy nie doopanowania itp. zrezygnowałam póki jeszcze
      nie jest źle. Myślalam, że po pierwszych op. to ustąpi ale nie zauważyłam żeby
      było lepiej, a wręcz przeciwnie. Mimo wszystko nie żałuję, że brałam tabsy.
      • madelaine150 Re: PROŚBA DO PAŃ ZORIENTOWANYCH W TEMACIE 11.09.06, 10:53
        ja biorę 4ty miesiąc harmonet.na początku znacznie powiększył mi sie biust
        potem trochę zmalał, ale i tak jest większy niz był.czasem dopadają mnie
        migreny, ale nie za często(na szczęście. przytyć też raczej nie przytyłam, a na
        pewno nie jakoś znacząco.to chyba na tylewink
    • florencja29 Re: PROŚBA DO PAŃ ZORIENTOWANYCH W TEMACIE 11.09.06, 14:11
      Ja przez 8 lat brałam różne tabl. Cilest, harmonet, femoden, nvoynette,
      cerazette. Po żadnych nie przytyłam, włąściwie to nawet schudłam, za wyjątkiem
      cerazette. Je tolerowałam najgorzej, oprócz tego,ze przytyłam, właściewie to
      miałam zawsze jakiś taki napęczniały brzuch dawłay mi się we znaki nastroje
      depresyjne i pogorszyła cera. Trzeba pamiętać o tym, że cerazette to minipigułka.
      Piersi lekko nabrzmiałe miałam przy femodenie, przy innych na początku brania
      czasem też, ale po 2-3 mies. przechodziło.
      Ogólnie było ok, ale niedawno zaczęłam mieć podwyższone ciśnienie i zaczęły mnie
      boleć nogi, było podejrzenie zakrzepicy, ale na szczęście nie potwierdził się,
      więc zakończyłam moją przygode z tabletkami.
      Od 1/2 roku nie biorę i cięszę się z tego, chociaż z rozrzewnieniem wspominam
      czasy totalnego luzu w seksie, w sensie czasowym oczywiście, można było kiedy
      się chciało, a nie kiedy akurat można.
      Pozdrowienia!
    • shaolinka Skutki uboczne pigułek... 13.09.06, 14:53
      Wiesz... z tabletkami to różnie bywa. Nie ma tabletek idealnych tak samo jak
      organizmów. Dla jednej kobiety dane tabletki będą działały pozotywnie, a dla
      innej wręcz przeciwnie. To zalezy od indywidualnego organizmu. Nie można tak
      uogulniac. Ja na przykład biorę Rigevidon i nic mi po nich nie było. Ani nie
      przytułam, ani nie schudłam. Nie miewałam huśtawek nastrojów, ani pogorszenia
      stanu zdrowia czy cery, piersi i tak dalej. Natomiast moja przyjaciółka po tych
      samych tabletkach co ja przytyła 5 kg, chodziła podenerwowana i znerwicowana,
      dostała trądzik i codziennie leciała jej krew z nosa....
      Także sama widzisz... działanie tabletek nie zależy od nich, tylko od naszego
      organizmu...
      Pozdrawiam
      3maj się smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka