miskaa 15.11.06, 08:49 kurcze nie wiem co mam myslec,wlasnie sie dowiedzialam ze moja kuzynka ktora bierze yasmin jest w 3 miesiacu ciazy!! obstawiam ze cos pokrecila z tabletkami, no ale lekko sie przerazilam bo tez to biore co wy na to??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
veevaa Re: Ciaza przy yasmin 15.11.06, 19:50 Na pewno cos pomylila jesli chodzi o branie tabletek. Albo po prostu jest w tym 0,1%, bo przeciez tabletki stu procent nie daja (wg Perla) Odpowiedz Link
maxwel3 Re: Ciaza przy yasmin 28.11.06, 20:30 spytals sie jej co pokrecila bo tez zaczelam sie stresowac? Odpowiedz Link
miskaa Re: Ciaza przy yasmin 05.12.06, 08:56 no wlasnie wczoraj z nia rozmawialam i mowila ze wszystko bylo jak powinno byc! ja tez to biore i zaczynam sie powaznie zastanawiac nad zmiana na inne z wieksza zawartoscia harmonow. mam dwoje dzieci i wiecej nie chce! Odpowiedz Link
turzyca Re: Ciaza przy yasmin 05.12.06, 22:20 Moge byc paskudna? Troszeczke? Otoz jak Bog zechce to i z kija wystrzeli. Gdzies na forum WO byl post kobiety, ktora brala pigulki, uzywala prezerwatyw i trafilo sie jej dziecko. Niektorzy trafiaja szostke, inni trafiaja dziecko... Chyba jedyna skuteczna metoda jest podwiazanie/wyciecie jajowodow i jajnikow (wskazane przy sklonnosci do raka piersi) albo podwiazanie nasieniowodow. Cala reszta ma te ulamki we wskaznikach pearla. Odpowiedz Link
genovefa Re: Ciaza przy yasmin 06.12.06, 08:11 niestety, podwiazanie jajowodów i nasieniowodów TEŻ nie ma 100% w skali Pearla. Też bywa to zawodne! no i w Polsc jest nielegalne. Odpowiedz Link
turzyca Re: Ciaza przy yasmin 06.12.06, 12:41 Odsetek jest jednak w zasadzie zerowy. Ale dobrze, pozostanmy przy wycieciu jajnikow. Legalne, jesli eliminuje realne zagrozenie choroba. Odpowiedz Link
genovefa Re: Ciaza przy yasmin 06.12.06, 13:11 Legalne? hmmm.. z tego, co slyszalam to sterylizacja w Polsce jest nielegalna... ale moze z przyczyn medycznych - czasami dozwolona... Odpowiedz Link
kropisia Re: Ciaza przy yasmin 06.12.06, 18:50 Sterylizacja jest nielegalna w PL. Co do Yasmin i ciazy to kolezanka mogla brac antybiotyki, ktore moga oslabiac dzialanie tabletek antykoncepcyjnych. Mogla tez pic herbatki przeczyszczajace lub inne ziola typu korzen Swietego Jana czy cos takiego i tak sie urzadzic. Odpowiedz Link