Dodaj do ulubionych

wypisywanie recept

22.03.07, 15:32
W mojej przychodni za kazda recepte place juz 25 pln! Dzis wykupilam nastepna
i pani powiedziala, ze minelo 6 m-cy i teraz juz mi nie podbije recepty, tylko
musze isc do pani doktor. Wizyta oczywiscie jest platna. Wykupuje plastry, ale
one i tak sa bardzo drogie, do tego recepta. Zeby bylo smieszniej, recepte
podstepowal internista. Czy to nie przesada ze strony przychodni?
Nie ma u mnie ginekologa bezplatnego, tylko internista.
Obserwuj wątek
    • evil_woman666 Re: wypisywanie recept 22.03.07, 18:53
      A ja nie rozumie o co chodzi z tym placeniem za recepte?? Od kiedy to recepty na
      co kolwiek sa platne??
      • catwalk Re: wypisywanie recept 22.03.07, 21:05
        Wlasnie, tez uwazam, ze to nieporozumienie. Evra jest droga. Zwykle kupuje 1-2
        opakowania. Wiadomo, ze nie chodze co 1-2 m-ce do gina (platnego) po recepte.
        Moge "wykupic" recepte w rejestracji za 25 pln.
        Coz, chyba musze poszukac innej przychodni.
        Evil, a Ty jak rozwiazujesz ten problem? Co jaki czas wykupujesz recepte?
        Czy za kazdym razem musisz isc na wizyte?
        • doral2 Re: wypisywanie recept 22.03.07, 21:15
          koniecznie zmień ... moja ginekolog (prywatny gabinet) na przykład jak robiła
          cytologię,to za wizytę już nie brała opłaty, recepty zamawia się telefonicznie,
          odbiera na drugi dzień i płaci się ZłOTóWKĘ..recepty dostaje się przez rok w
          cyklach trzymiesięcznych, pod warunkiem że są aktualne badania i cytologia,
          które są ważne przez rok...jak badania nieaktualne to się dostaje jedną receptę
          i miesiąc na zrobienie badań, jeśli badań nadal nie ma to i recepty też...
          • doral2 Re: wypisywanie recept 22.03.07, 21:17
            aha, i zapytaj w przychodni na jakiej podstawie prawnej pobierają opłaty za
            recepty..zażądaj oficjalnego cennika, rozporządzenia, zarządzenia, czegoś na
            piśmie i z pieczątką...może to coś da...podejrzewam, że zrobili sobie z recept
            nielegalne źródełko dochodu...postraszyć ich trzeba troszeczkę..
            • evil_woman666 Re: wypisywanie recept 22.03.07, 21:33
              Ja chodze do gina do przychodni raz na pol roku. Za kazdym razem dostaje 2
              recepty po 3 opakowania plastrow normalnie podpisane, z pieczatka i z data. Mam
              spokoj do nastepnej wizyty. W aptece nie robia problemu bo zostawiam jedna
              recepte i co miesiac przychodze po kolejne opakowanie smile Nie rozumie oplat za
              recepty? Z jakiej racji? To jest chore i nie do pomyslenia. Na prawde pierwszy
              raz slysze o czyms tak dziwacznym o_O
              • 83kimi Re: wypisywanie recept 09.04.07, 16:02
                Poproś lekarza, aby Ci wypisał więcej recept bez daty albo idź do lekarza
                państwowego.
                • victoria1985 Re: wypisywanie recept 10.04.07, 16:12
                  to se ładnie kabone nabjaja wydanie recepty nie jest płatne jest to całkiem nie
                  legalne pobieranie opłat za wydanie recepty powinno to sie gdzies zgłosic do
                  służb nadzorujacych ta placówke np nfz rzecznika praw pacjenta itp
          • jamajka79 Re: wypisywanie recept 10.04.07, 19:15
            ja płace za recepty prywatnie 10zł, ale lekarz przepisuje mi ok 6 sztuk bez dat
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka