a.s.i.a.88 03.06.07, 15:41 Witam proszę i wpisywanie tolerancji orgaznizmu po nowych tabletkach Yasminelle, o skutkach ubocznych jak i pozytywnych skutkach stosowania! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zabcia_160 Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 13.06.07, 20:35 witam serdecznie!! mam pytanie dotyczace zmieny diane 35 na yasminelle, chodzi o to , ze jestem teraz w trakcie 7 dniowej przerwy, dostałam okres, wiec wszystko jest wporzadku, jednak chciałabym zmienic diane na yasminelle , lekarz wy[pisął mi recepty, wykupiłam, wiec spoko, moje pytanie brzmi czy po tej 7 dniowej przerwie w dzien w którym normlanie zaczynałam diane moge poprostu wziac yasminelle?? Odpowiedz Link
anajka Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 17.06.07, 00:30 ja właśnie mam 7 dniową przerwę i również muszę zmienić tabletki (biorę Yasmin), ponieważ nie czuję się po nich dobrze (prawie zemdlałam za kierownicą, i to jechałam z dziećmi!!!), a na dodatek nabawiłam sie "suchości pochwy". do lekarza idę dopiero 28.06, bo niestety - choc prywatnie - to swoje trzeba odczekać i zastanawiam się, czy dać sobie spokój z pigułkami na ten miesiąc, czy raczej gonić po receptę bez badań i brać Yasminelle w ciemno? czytałam o tych pigułkach dość dużo pozytywnych opinii... Odpowiedz Link
zle_wychowanie Ceny w WARSZAWIE 06.08.07, 00:56 w głownym wątku o cenach tabletek nie ma nic na temat yasminelle, mam więc nadzieję, że tutaj ktoś będzie mógł mi pomóc. wiecie, gdzie w warszawie można je dostac najtaniej? nie szukałam jeszcze, na razie kupuję w superpharmie za 40.90. Odpowiedz Link
zle_wychowanie Re: Ceny w WARSZAWIE 21.10.07, 23:44 ok, nikt nic nie pisze, a ja się właśnie dowiedziałam, że w aptece przy metrze racławicka yasminellki idą po ok. 32zł. :] w tym tygodniu jadę sprawdzić, czy to prawda. Odpowiedz Link
ssiemek Re: Ceny w WARSZAWIE 17.05.10, 08:10 mam do sprzedania yasminelle po 25 zl za opakowanie ssiemek@wp.pl Odpowiedz Link
e.m.i1 Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 08.07.07, 00:06 Biore dopiero drugi dzien i nie czuje zadnej roznicy.. Ale to chyba za wczesnie zeby cokolwiek czuc? Odpowiedz Link
malami49 Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 08.07.07, 17:24 Witam,ja biore te tabletki 2 miesiąc,nic mi po nich nie jest,sa ok,czuje sie bardzo dobrze ,jestem z nich bardzo zadowolona -pozdrawiam Odpowiedz Link
malami49 Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 08.07.07, 18:03 a u was jak odczucia? Odpowiedz Link
ika78 Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 09.07.07, 09:26 witajcie! ja wlasnie w sobote przyjelam ostatnia tabletke i czekam na okres!!!Boje sie jak nie wiem cojestem takim typem co panikuje.... ja biore te tebletki dopiero 1-wszy cykl...poza plamieniem jakie mialam az 2 tyg. to bylo okiGinka powiedziala ze tak moze byc przy pierwszym opakowaniu .generalnie czuje sie swietnie nawet teraz nie odczuwam jakiegos napiecia przed tymi dniami!Ale coz...denerwuje sie i dopiero jak dostane krwawienia to sie uspokoje!Dziewczyny a na ktory dzien po skonczeniu opakowania wystepuje M??i czy stosowalyscie dodatkowe zabezpieczenie przy tabletkach?? Wybaczcie te (moze smieszne) pytania ale ja sie TROSZKE denerwuje ika Odpowiedz Link
e.m.i1 Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 09.07.07, 12:49 Okolo 3 dnia po odstawieniu. Tzn tak bylo u mnie. Odpowiedz Link
czarodziejka87 Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 31.08.07, 19:33 >jestem takim typem co panikuje.... To sie zmien. Nienawidze takich typow. A stosowanie prezerwaytywy przy tabletkach w stalym zwiazku jest spora przesada. Btw, ile Ty masz lat? 16? Odpowiedz Link
kasiulka89ldz Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 13.11.08, 17:05 Hej ika78 ! Podniosłas mnie na duchu ! Bo nie jestes jedyna która miała plamienia ! ja biore 9 tabletke i nadal mam plamienie oraz lekko bolą mnie jajniki. Ale lekarz mi powiedział że to normalne i że w nastepnym cyklu juz tego nie bedzie. Mam nadzieje !!! Mam jednak takie pytanie czy po przyjęciu tych tabletek ( mimo plamienia ) Twój partner też się zabezpieczał ? Odpowiedz Link
terwase Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 09.07.07, 18:17 znośne, tylko jakby osłabione libido... żadnych problemów z cerą, 2-dniowe bóle głowy w przerwie, szukam dalej czegoś dla siebie... Odpowiedz Link
portis3 Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 30.08.07, 20:04 spadlo libidoi dlatego odstawilam (gdzies po 3 miesiacach). Odpowiedz Link
koko137 Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 09.07.07, 22:18 Ja po Yasminelle czulam sie sie zle. bolal mnie brzuch i glowa, a w dodatku slablam. nie mowiac juz o tym, ze dostalam miesiaczke w polowie opakowania. Odpowiedz Link
kwiatuszek-85 Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 10.07.07, 11:00 czy mozna zmienić godzine brania tabletki przy rozpoczeciu nastepnego opakowania ? Odpowiedz Link
czarodziejka87 Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 31.08.07, 19:35 to oczywiste. nie popadajmy w przesade. OMG!!! Odpowiedz Link
annagonczar Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 11.07.07, 16:51 biorę już drugi tydzień i powiem, ze jest lepiej w porównaniu od Cilesta. Głowa trochę bolała przez kilka dni,raz trochę kręciło się w głowie, ale są burze cały czas i skoki ciśnienia, wiec myślę, ze to nie przez tabletki. Ogólnie żadnych zmian, u koleżanki z pracy tak samo, jesteśmy zadowolone. Z Cilestem było zdecydowanie gorzej: słabłam, miałam okropne migreny, przytyłam 5 kilo. zobaczymy. pozdrawiam, ag Odpowiedz Link
waxi Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 11.07.07, 22:03 Biorę 4 opakowanie. Nie przytyłam, nie schudłam. Przy pierwszym opakowaniu trochę pobolewała mnie głowa. Przy drugim dostałam krwawienia w połowie cyklu ale przy trzeciem już nie. Cera w porządku, czuję się świetnie i nie narzekam. Oby tak dalej. To moje pierwsze pigułki po mniej więcej 6 latach. Odpowiedz Link
oska4 Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 12.07.07, 10:38 Witam!jestem właśnie w trakcie przerwy 7 dniowej.Przez 2 mc brałam Yasmin i czułam sie wmiare OK. W pierwszym mc. dość często bolała mnie głowa,a w następnym cyklu było już lepiej,schudłam 2 kg. Teraz zaczne brać Yasminelle bo tak zalecił mi gin.Powiedział że jeśli po 2 opakowaniach Yasminu będe się czuła dobrze to mi przepisze Yasminelle. No to zobaczymy. Odpowiedz Link
monika2821 Re: biore ponad pol roku 12.07.07, 15:24 poczatkowo przez 3 opakownia silne bole brzucha-zwlascza w nocy, czasem bole glowy.Oslabiona ochota na sex.Za to cera wreszcie idealna!. Biore je po urodzeniu dziecka. Odpowiedz Link
bianka_85 skutki uboczne !!!! 13.07.07, 15:51 Drogie dziewczyny. mam dowas pytanie i proszę o pomoc. otóż biorę yasminelle 2,5tyg. wystąpiły pewne skutki uboczne o ktorych przeczytalam w ulotce. lekarz poradzil bym jeszcze poczekala z przepisaniem nowych lekow, bo negatywne objawy mogą przejść,.otóż, pojawił się trądzik na twarzy i dekolcie. poza tym ,plamienia barwy brązowawej, a żeby było mało, to również świąd w okolicach sromu.mysle, że również odczuwam więszą senność i zarazem nerwowość. poradźcie czy rzeczywiscie te objawy ustąpią ? czy zmienic lek. Odpowiedz Link
a.s.i.a.88 Re: skutki uboczne !!!! 13.07.07, 16:41 Własnie dzisiaj skonczyłam pierwsze opakowanie Yasminelle i tak: przez pierwszy tydzień był to wielki boom dla organizmu -zatrzymywanie wody,nasilenie trądziku ,ogromne powiekszenie apetytu!Ale teraz po miesiacu mam wręcz przeciwnie,miewam mdłości i mam duuuużo mniejszy apetyt,pryszczy jest mniej,waga ta sama,opuchlizna z pierwszego tygodnia zeszła, piersi sie slicznie zaokrągliły tylko dosłownie całe opakowanie plamienia tzn śluz czasem brązowy czasem z domieszką krwi!Dzis robie pierwsza tygdniowa przerwę!Z tego co wiem to organizm przez 3 miesiące przyzwyczja sie do hormonów wiec warto poczekac ze zmiana tabletek! Odpowiedz Link
tinki1 a ja 13.07.07, 16:46 a ja bralam cerazette przez 5 miesiecy pozniej 1 opakowanie yasminelle i nie wystapilo plamienie z odstawienia...co mam myslec???czy ktoras nie miala plamienia? Odpowiedz Link
a.s.i.a.88 Re: a ja 13.07.07, 16:51 Zdarza sie taka reakcja organizmu ,jest to spowodowane odmiennymi hormonami i ich ilością! Takze nie przejmuj sie,przy drugim opakowaniu krwawienie z odstawienia powinno sie pojawić! Odpowiedz Link
bianka_85 Re: a ja 13.07.07, 17:09 a.s.i.a88 dzięki wielkie za Twoją odp. pocieszyło mnie to, że ..... troche pocierpie....ale pozniej będzie już lepiej,. Wystraszyłam sie, że może coś być nie tak. No to poczekam jeszcze dzięki. Odpowiedz Link
tinki1 dzieki,bo mnie gdzie indziej strasza ciaza.... 13.07.07, 17:10 co jest niemozliwe,bo przestrzegam zasad z ulotki...moze organizm przyzwyczaja sie do nowych hormonow...a ciaza nie wchodzi w gre,synek 3 latka i corcia 8 miesiecy....trzymaj kciuki,dzieki za wsparcie!!! Odpowiedz Link
rysia_ryszarda z Harmonetu na Yasminelle 28.07.07, 13:27 mnie lekarz zalecił zmiane na te właśnie tabletki, bo " zaniżam statystyki seksualne" przyjmując harmonet. jestem ciekawa, jaka będzie reakcja na te nowe, bo gorzej chyba byc nie moze... pozdrawiam Odpowiedz Link
portis3 Re: z Harmonetu na Yasminelle 26.09.07, 21:37 Ja zmienialam z yasminelle na harmonet i nie zaluje. Wreszcie tabletki dla mnie) Odpowiedz Link
jegomyszka Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 13.07.07, 22:39 biore y. ponad tydzien, moze to za malo zeby cos stwierdzic, ale to moje pierwsze tabletki i b. sie balam. a lista skutkow ubocznych byla porazajaca.. mnie troche bardziej niz zwykle bolala glowa i mialam gorszy nastroj, ale to juz za mna poza tym.. zmniejszyl mi sie apetyt, czyli cudownie pozdrawiam Odpowiedz Link
kasia1900 CENY okolice Katowic 28.07.07, 13:53 Hej, weicie moze gdzie kupic Yasminell najtaniej w okolicach Katowic/Tychow ? Odpowiedz Link
tabakierka Re: CENY w Łodzi- pomóżcie 19.09.07, 21:42 32,90 zł w aptece "Kwiaty Polskie" na Placu Reymonta Odpowiedz Link
kropkaw Re: CENY w KRAKOWIE 20.09.07, 08:21 A czy w Krakowie sa gdzies tansze niz 42 zl z groszami ???? Bo za tyle znalazlam ja Odpowiedz Link
dziubasekk Re: CENY w KRAKOWIE 27.09.07, 10:59 e jejku jejku-przepraszam za zamieszanie źle mi się wcisnęło-te 34 zł to Yasmin kosztują!!! Odpowiedz Link
morphinum Re: CENY w KRAKOWIE 20.10.07, 20:48 Jasne, ze sa.. Za 36.. kupilam w aptece na przeciwko galerii.. wrr.. nie jestem z krakowa.. bylam przejazdem.. na chwile.. i mysle zajde do apteki.. Ale w aptekach.. w okolicy szpitali, szpitala akademickiego.. no i galerii dominikanskiej.. jak sie wychodzi na taki duuuzy plac.. idac prosto.. przechodzilam na ulica mostkiem.. i skrecilam w prawo.. apteka na rogu.. eh.. mam nadzieje, ze trafisz.. sama zaskoczona bylam cena kropkaw napisała: > A czy w Krakowie sa gdzies tansze niz 42 zl z groszami ???? Bo za tyle znalazla > m > ja Odpowiedz Link
paulina3805 Re: CENY w ŁOWICZU!!!! 10.12.08, 13:10 hej orientuje się ktos w cenach yasminelle w łowiczu???? dzięki za pomoc pozdrawiam Odpowiedz Link
jajajaja81 Re: CENY okolice Katowic 12.02.09, 13:04 czy ktoś może podać ceny po ile kupujecie w okolicach Katowic. Pozdrawiam Odpowiedz Link
tabakierka Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 20.08.07, 12:39 Biorę pierwsze opakowanie, ale jestem już b. zadowolona Wszystko wskazuje na to, że wreszcie znalazłam tabletkę dla siebie. Skutki uboczne jakie zauważyłam, to ból głowy i czasami ogólne przytępienie, ale szybko mija W kwestii apetytu: jest znacznie mniejszy, ale mam ochotę na znacznie ostrzejsze smaki Pozdrawiam. Odpowiedz Link
czarodziejka24 Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 21.08.07, 20:09 Hello Biorę juz drugie opakowanie Y.... i nawet jestem zadowolona. W sumie nie zauważyłam skutków ubocznych troszke większe piersi i troszke wiekszy apetyt ale u mnie te wahania z apetytem były i wczesniej. Okres wystąpił 2 dnia po odstawieniu był raczej skąpy a nawet lekko bolesny ale każdy lekarz mówi, że 3 miesiące organizm się przyzwyczaja. Niestety ja mam inny problem, często miewam problemy żołądkowe - wymioty to moja specjalność i cholernie wtedy boje się czy tabletka zdąrzyla się wchłonąć. A dokladnie juz zdarzyła mi sie sytuacja, kiedy musiałam brać drugą tabletkę w tym samym dniu i troszkę się boję, że coś mogę narozrabiać w organizmie. Ale chyba wtedy nadal jestem zabezpieczona .? A tak ogóleni to chyba Y... jest oki pozdrawiam Czarodziejka Odpowiedz Link
lena_mikulec Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 26.08.07, 07:53 Dziewczyny mam pytanie, chodzi o to że zapomnialam w jaki dzien zaczęłam stosowanie tabletek <czy to był wtorek czy czwartek> nie mialam ani czasu zapisac tego w kalendarzu, ani nigdzie indziej Co robic? Kiedy wziasc tabletke teraz? konczy mi sie 7 dniwa przerwa bo nie jem tabletek ale nie kojarze kiedy przestalam pomozcie Odpowiedz Link
turzyca Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 26.08.07, 17:09 lepiej skrocic przerwe niz ja przedluzyc. Przedluzenie choc o jeden dzien powoduje silne zwiekszenie ryzyka zajscia w ciaze, skrocenie nie zmienia nic. Czyli bierz we wtorek. A teraz powinien byc smrodek dydaktyczny na temat odpowiedzialnosci i rozwagi podczas stosowania doustnej antykoncepcji hormonalnej, ale nie mam ani ochoty ani czasu. Odpowiedz Link
lena_mikulec Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 26.08.07, 20:17 to wiem, ale jak ktoś bliski leży w szpitalu to raczej nie ma czlowiek głowy do tego typu spraw... P.S. dzięki Odpowiedz Link
minji Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 26.08.07, 21:04 zdecydowanie wziąć wcześniej już tak miałam... wzięłam dzień wcześniej przez nieuwagę i wszystko było w porządku... jeśli chodzi o skutki uboczne przyjmowania yasminelle( 3ci miesiąc) to na samym początku podchodziłam do wszystkiego bardzo emocjonalnie i nie mogłam opanować płaczu w czasie pierwszego odstawienia miałam straszne bóle, ale ostatnio czułam się tak dobrze że nie mogłam uwierzyć, że niedługo będę miała okres trądzik na twarzy pojawia się od czasu do czasu, ale są to pojedyncze przypadki i bardzo szybko się goją... za to plecki czyściutkie pzdr Odpowiedz Link
markac28 Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 30.08.07, 16:41 Ja dopiero wzięłam 3 tabletki, wcześniej brałam diane, o dziwo krostki na buzi zaczęły mi się goić natychmiast, nawet diane nie pomagały, czuję się świetnie, tak jakbym nie brała żadnych tabletek, no ale zobaczymy co będzie później, ogólnie tabletki biorę ponad 12 lat więc będę mieć porównanie Odpowiedz Link
czarodziejka87 Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 31.08.07, 19:42 ja jestem w trakcie drugiego opakowania. nie zauwazylam zadnych skutkow ubocznych, procz wysypu pryszczy Ale mam nadzieje ze to znak stopniowego oczyszczania sie, bo glownym celem brania tych tabletek przez mnie jest walka z tradzikiem. Odpowiedz Link
kropkaw Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 05.09.07, 15:27 Jestem po 4 opakowaniu Harmonetu i moja Pani doktor poradzila mi zmiane na tabletki Yasminelle, kierujac sie tym, ze po Harmonecie bola mnie piersi , mniej wiecej od 10-12 tabletki czyli w polowie cyklu, oraz od miesiaca strasznie mnie mdli. Co Wy o tym sadzicie ? Czy faktycznie samopoczucie po Yasminelle jest lepsze niz po Harmonecie ? Wiem, ze to sprawa indywidualna kazdej kobiety, ale chetnie dowiem sie jak to jest u Was. Przy Harmonecie przezywalam miesiac gehenny. Dlugie plamienia przy pierwszym cyklu, bol piersi przez prawie caly cykl, infekcja grzybiczna, lekkie przybranie na wadze w pierwszym miesiacu - ale pozniej udalo misie przez kolejne 3 cykle zrzucic 4 kg. Moja Pani dr powiedziala, ze rzadko sie slyszy o bolu piersi przy Yasminelle, ze wzgledu na zawarty w nich drospirenon, ktory jest srodkiem antykoncepcyjnym i jednoczesnie moczopednym, czyli na chlopski romum byloby to zgodne z tym co mowi moja pani dr. Woda nie gromadzi sie w organizmie i byc moze to zapobiega bolowi. Boje sie troche tego, ze przy zmianie tabletek znowu bede musiala przechodzic przez 3 miesieczny okres przyzwyczajania... zmienne nastroje... plamienia... byc moze znowu przybiore na wadze i - czego chce uniknac - urosna mi piersi. Jak to jest u Was? Czy nie mialyscie problemow z bolem piersi ? W sumie to przyzwyczailam sie do tego Harmonetu. No i jest tanszy Pozdrawiam Odpowiedz Link
girl-in-black Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 07.09.07, 23:14 No więc tak ja wzięłam 3 opakowania Yasminelle i w pierwszym miesiacu plamienia caly cykl,zmiennosc nastrojów,bol piersi i powiekszenie ich! Drugi i trzeci miesiąc to poprostu bajka w porownaniu do pierwszego! Jesli chodzi o bol piersi to nie ma go wcale (a mialalm go zawsze przed okresem) no a z tyn powiekszeniem to nie jest to nie wiadomo co ale sa poprostu ladnie zaokrąglone! Samopoczucie jesr duzo lepsze! W pierwszym misiacu zawsze ejst tyle skutków ubocznych bo orgaznizm sie przyzwyczja! Co do wagi to ani nie przytylam ani nie schudlam.Najgorsze jest tylko ból łydek ktory jest jednynym skutkiem ubocznym w trzecim opakowaniu! Odpowiedz Link
sortedka Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 13.09.07, 12:52 witam ja wlasnie mam zaczac brac yasminelle i troche sie boje lekarz mowil ze nic nie powinno bolec bo to bardzo dobre tabletki, i mam pytanie czy tabletki chronia przd ciaza juz od 1 dnia ich zazywania??? Odpowiedz Link
sundry Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 13.09.07, 13:15 a ulotki się nie czytało?Yasminelle ma najlepszą ze znanych mi ulotek Odpowiedz Link
bianka_85 Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 13.09.07, 19:32 tak. yasminelle są naprawde dobre. ja biorę teraz czwarte opakowanie i mimo że w 1 miesiącu pojawily się pewne niepożądane efekty, to organizm pozniej zacząl się przyzyczajać. teraz jest juz naprawde ok. Odpowiedz Link
markac28 Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 20.09.07, 09:06 Ja właśnie skończyłam pierwsze opakowanie tych tabletek, są to chyba najlepsze tabletki jakie miałam, a przez te prawie 15 lat miałam ich wiele. Nie miałam żadnych skutków ubocznych, żadnego plamienia, nic mnie nie bolało i nie czułam wogóle,że brałam hormony. Ogólnie super tabletki. Teraz jestem w trakcie tygodniowej przerwy, krwawienie w trzeciej dobie od ostatniej tabletki, niezbyt obfite, lekki ból brzucha i głowy. Zobaczymy co bedzie dalej, na razie jestem zachwycona tymi tabletkami. Odpowiedz Link
seni04 Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 05.12.08, 17:49 Niby tak,ale ja jak zaczynałam brać wstrzymałam się i zaczekałam aż wezme całe opakowanie Odpowiedz Link
tinki1 Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 21.09.07, 11:32 Witam, ja już jestem po czwartym opakowaniu.Dopiero teraz dostalam w przerwie tygodniowej okres! ale bylam pod kontrola lekarza i uspakajal ze tak moze sie zdarzyc,zreszta ja zaczelam przyjmowanie zaraz po cerazette (5 miesiecy) i czuje sie super! -mniejszy apetyt -waga w miejscu Jestem bardzo zadowolona i odpukuje w niemalowane// choc na poczatku bolal mnie brzuch i troche nogi..teraz juz sie przyzwyczail organizm i jest ok. przy cerazette tez bylo lux... dodam,ze obie tabletki byle dla mnie pierwsze...raz na dwa miesiace na probe mialam harmonet-ale skurcze lydek i bole glowy mialam dokuczliwe Odpowiedz Link
kropkaw Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 25.09.07, 16:44 Mam pytanie do dziewczyn ktore zmienialy inne tabletki na Yasminelle. Moja pan dr powiedziala ze mam przyjac pierwsza tabletke albo zaraz po skonczeniu opakowania poprzednich tabletek, nie robia przerwy , albo w pierwszym dniu miesiaczki. Przyjelam do wiadomosci. Jednak w ulotce wyczytalam, ze jezeli nastepuje zmiana tabletek, czyli tak jak w moim przypadku z harmonetu na Yasminelle, to albo wlasnie zrezygnowac z przerwy 7 dniowej i wziac Yasminelle odrazu po skonczeniu Harmonetu , ALBO przyjac pierwsza tabletke w dniu po zakonczeniu okresu bez tabletek /poprzedniego preparatu/ .. No i teraz nie wiem. Wiem na pewno ze chce zeby wystapila miesiaczka, wiec nie bede brala pierwszej tabletki odrazu po ostatniej tabletce harmonetu. Jednak nie mam pojecia kiedy wziac w innym przypadku. Pierwszego dnia miesiaczki ??? Czy po 7 dniowej przerwie, czyli tak jak zawsze przyjmowalam Harmonet... Zglupialam. Jak wy to robilyscie ? Odpowiedz Link
markac28 Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 26.09.07, 13:28 Ja wzięłam od razu po zakończeniu opakowania dianki, wydaje mi się, że jak nie weźmiesz od razu, nie będziesz zabezpieczona (choć z ulotki wynika co innego). Ja w takich sprawach nigdy nie ryzykuję Odpowiedz Link
kropkaw Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 26.09.07, 19:32 jak zrobie przerwe bede zabezpieczona bo bedzie za to odpowiadal harmonet. Odpowiedz Link
markac28 Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 27.09.07, 22:40 Yasminelle ma dużo mniejszą zawartość hormonów, stąd lekarze zalecają nie robić przerwy, gdy odwrotnie zmieniamy tabletki tzn. te z mniejszą zawartością hormonów na inne z większą zawartością robimy przerwę. Ten temat był już kilka razy na forum Odpowiedz Link
sundry Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 28.09.07, 10:00 Właśnie z tą dużo mniejszą zawartością hormonów nie rozumiem.. Harmonet- Ethinylestradiolum 0,02 + Gestodenum 0,075 Yasminelle Ethinylestradiolum 0,02 + Drospirenonum 3 Odpowiedz Link
kropkaw Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 29.09.07, 11:08 przerwe spokojnie moge zrobic bo chroni mnie w tym czasie harmonet. moje pytanie brzmialo jedynie, kiedy powinnam wziac pierwsza tabletke nowego opakowania Yasminelle. W dniu w ktorym powinnam rozpoczac kolejne opakowanie, czyli po 7 dniowej przerwie, - jak jest napisane na ulotce, - czy w pierwszym dniu miesiaczki jak zdecydowala pani dr. Wezme tak jak ona radzi, tylko zla jestem , bo sobie poprzestawiam teraz caly cykl. trudno Odpowiedz Link
naween Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 30.09.07, 11:31 mam maly dylemat. dopiero zaczelam moja przygode z tabletkami i gin przepisal mi yasminelle. biore juz 2tyg i 3 dni. zaczelam pierwszego dnia krwawienia...i nadal mam okres czy to normalne? mam poczekac az sie organizm przystosuje czy isc do lekarza i zmienic tabletki? prosze pomozcie Odpowiedz Link
sundry Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 30.09.07, 15:00 Moja koleżanka miała tak po Yasmin i minęło.Ale może rozmowa z lekarzem Cię uspokoi. Odpowiedz Link
markac28 Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 01.10.07, 09:47 W czasie 7-dniowej przerwy występuje krwawienie z odstawienia, a nie miesiączka (to dwie różne sprawy). W pierwszym dniu miesiączki biorą 1 tabletkę kobiety, które rozpoczynają stosowanie tabletek antykoncepcyjnych. To nie są twoje pierwsze tabletki wiec rozpoczynanie opakowania w pierwszym dniu krwawienia (nie miesiączki) nie ma najmniejszego sensu, rzeczywiscie tylko wszystko niepotrzebnie rozregulujesz. Albo przyjmuje się 1 tabletkę po 7dniowej przerwie albo od razu nie robiąć przerwy, inne działania są bez sensu Odpowiedz Link
markac28 Re: kropkaw 01.10.07, 09:50 powyższa wypowiedź jest skierowana do ciebie, zreszta i tak zrobisz jak chcesz Odpowiedz Link
bianka_85 Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 01.10.07, 13:30 mam pytanie do was. umieścilam je w innym wątku, ale nie dostalam odp, więc może któras z was będzie wiedziec. gdzie można dostać yasminelle taniej niz 45 zl, w poznaniu ? Odpowiedz Link
kropkaw Re: Wszystko o YASMINELLE-ceny Kraków 02.10.07, 09:43 nie wiem jak w Poznaniu , ale ja znalazlam za 38 zl w Krakowie kolo ronda młyńskiego. Apteka jest w osiedlu - widoczna z ronda, koło centrum zabawek, czy cos w ten desen. Pozdrawiam Odpowiedz Link
kropkaw Re: Wszystko o YASMINELLE-piersi 10.10.07, 08:15 witam ponownie! Mam pytanie co do tolerancji Yasminelle przez organizm jesli chodzi o bol piersi. Zrezygnowalam z Harmonetu bo po 6 opakowaniu bolaly mnie one dosc mocno, szczegolnie w 2 polowie 'cyklu'. Pani dr mi powiedziala, ze po tych bedzie zupelnie inaczej i co ... bola od poczatku Mam nadzieje, ze to mija po 3 miesiacach. Przy harmonecie przez pierwsze 3 miechy bolaly mnie codziennie. Potem minelo - na zasadzie bolą w drugiej połowie. Wiem ze kazda kobieta reauguje inaczej, ale ginekolog powiedziala ze przy tych tabletkach jest niewielki procent kobiet - a wlasciwie znikomy i najmniejszy w stosunku do innych tabletek - ktore skarza sie na bol piersi. Jak to jest drogie Panie (zwracam sie do kobiet ktore biora Yasminelle dluzej niz 3 miesiace) ? Odpowiedz Link
markac28 Re: Wszystko o YASMINELLE-piersi 10.10.07, 12:50 Ja kończę 3 opakowanie i nie mam skutków ubocznych w postaci bólów piersi, zresztą przy żadnych innych tabletkach też nie miałam, może taka twoja uroda,że piersi bolą cię niezależnie od rodzaju tabletek Odpowiedz Link
kropkaw Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 02.10.07, 09:41 dzieki. tez tak myslalam i kierowalam sie ta zasada. nie zdazylam sie spytac pani dr dlaczego akurat mam wziac tabletke w pierwszym dniu miesiaczki czy tez krwawienia z odstawienia - co by sie nikt nie czepial, poniewaz przyjela mnie bez kolejki, bo bylysmy tylko umowione na wydanie recepty. Moj blad. Telefonu do niej niestety nie mam. Z logicznego punktu widzenia i na podstawie doswiadczen wielu dziewczyn wypadalo przyjac tabletke po 7 dniowej przerwie, ale pomyslalam sobie tez ze moze pani dr ma wieksze doswiadczenie w tym wzgledzie . Pomyslalam sobie tez ze byc moze z racji mniejszej zawartosci hormonow, tabletka przyjeta po 7 dniowej przerwie moze miec slabsze dzialanie - przy zmianie oczywiscie. Byc moze przyjecie pierwszej tabletki w 1 dniu miesiaczki mialo podwyzszyc moja ochrone w czasie pozniejszym, nie wiem, nie mam doswiadczenia medycznego, raczej techniczne wiec zastosowalam sie do kogos, jak sadze - madrzejszego ode mnie w tej kwestii... rozlegulowalam sobie oczywiscie tzw. cykl, ale w sumie to na dobre mi to powinno wyjsc, bo nie bede dostawac krwawienia w sobote, co niekiedy bylo uciazliwe. nie ma co juz plakac nad rozlanym mlekiem, tabletke zazylam tak jak mi powiedziala ginekolog. przy kolejnej wizycie dowiem sie dlaczego wlasnie tak a nie inaczej i podziele sie odpowiedzia z wami. pozdrawiam Odpowiedz Link
sampai7 Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 10.10.07, 19:42 dziewczyny, ja biore je od sierpnia teraz 3 opakowanie i zapomnialam wziac tabletke w 3 tyg, wiec nie zrobilam przerwy 7 dniowej jak napisane w opakowaniu, od soboty tj. dzis juz mija 5 dzien mam plamienie, a do tego na wieczor zawsze boli mnoie w podbrzuszu, moja gin. na wakacjach bedzie za tydzień, a ja nie wiem co robic czy to normalne?w ulotce co prawda jest o tym wspomniane ale czy to juz nie za dlugo?miala któras z was taki problem? Odpowiedz Link
markac28 Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 20.10.07, 12:24 3 opakowania za mną,ale sama nie wiem co o nich myśleć, jak biorę wszystko cudnie, zero objawów ubocznych, ale jak mam przerwę to ciągle boli mnie głowa. Biorę tabletki już wiele lat i takich objawów nigdy nie miałam. Odpowiedz Link
malwes Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 25.10.07, 19:04 markac28 napisała: > 3 opakowania za mną,ale sama nie wiem co o nich myśleć, jak biorę > wszystko cudnie, zero objawów ubocznych, ale jak mam przerwę to > ciągle boli mnie głowa. Biorę tabletki już wiele lat i takich > objawów nigdy nie miałam Bóle głowy w trakcie 7 dni odstawienia z reguły wskazują na to, że dla danej osoby dane pigułki mają za dużo składnika progesterono- podobnego. Poradź się lekarza - choć jeśli wszystko inne jest ok, to spróbuj jeszcze poczekać. Ten objaw może minąć. Odpowiedz Link
markac28 Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 26.10.07, 13:34 dzięki za info, tez myślę, że jeszcze poczekam. We wtorek mam wizytę u lekarza zobaczę co powie. Odpowiedz Link
ssiemek Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 17.05.10, 08:11 mam do sprzedania yasminelle po 25 zl za opakowanie ssiemek@wp.pl Odpowiedz Link
magdaleeena Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 22.11.07, 12:09 ja codziennie na wieczór puchnę, wydyma mi brzuch i jestem jak w 6 miesiącu ciąży. Biegam zawsze rano do toalety mam problemy żołądkowe. Mam jakieś dziwne skurcze nad spojeniem łonowym wewnątrz ciała..Czuję że urosły mi piersi, na wadze nie widzę żebym przytyła. Strasznie mam suchą skórę odkąd biorę te tabletki.Jest to moje 2 opakowanie i chyba na tym zakończę.Robiłam wyniki krwi i mam podwyższone żelazo.......podobno to efekt hormonów!!!!!Parę razy miała przebijające kłucie w lewej piersi , skurcze w łydkach . 10 miesięcy temu miałam cesarkę i powiem wam że czuję się tak jak na początku ciąży się czułam, czyli okropnie, chyba nie dla mnie te tabletki.......tylko skoro to najniższe stężenia hormonów, a ja tak się czuję , to co dla mnie będzie dobre.....? Odpowiedz Link
malwes Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 23.11.07, 09:17 Yasminelle to nie jest najniższe stężenie hormonów - to jedno z najwyższych - tylko hormon inny bo jego okres półtrwania w organizmie jest bardzo którki - dlatego podaje się go w większej dawce. Zobaczysz co lekarz Ci doradzi - Harmonet i Logest mają najniższe (dosłownie) "stężenie" z dostępnych w Polsce leków. Mi z kolei jedynie Yasmin/ Yasminelle służą - wszystkiego już próbowałam i drospirenon wyjątkowo nie powoduje u mnie żadnych skutków ubocznych - na razie Odpowiedz Link
sundry Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 23.11.07, 10:24 Kurcze,ja też mam podwyższone żelazo..Ale lekarz rodzinny nic nie mówił,że to niepokojące.Tym bardziej mnie to dziwi,że po innych tabletkach z żelazem było kiepsko.Ale Yasminelle są pierwszymi,po których nie mam straszliwej depresji,jaka była wcześniej,dlatego jestem zadowolona. Odpowiedz Link
jowall Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 29.11.07, 09:31 Ja yasminelle zaczęłam stosowac miesiac po porodzie, obecnie skończyłam 5 opakowanie. Samopoczucie super, ale w 2 tygodniu cyklu na przypadkowej kontroli u gina i robionym usg okazało się że owulacja w pełni w lewym jajniku pęcherzyk 22mm. Myślałam że padnę, lekarz tez nie mógł uwierzyć. Dodam, że nie miałam żadnych opóżnień, biegunek wymiotów itp. od razu kazał odstawić i wrocić do harmonetu. Więc radzę monitorować cykl przy tych pigułkach. Odpowiedz Link
paris4 Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 30.11.07, 20:57 Biore te tabletki 10 dzień. Czuję się ok tylko 10 dzień mam okres - nie palmienie tylko krwawienie i to całkiem obfite. Nigdy mi się coś takiego nie zdarzyło więc to pewnie przez pigułki. Szczerze mówiąc mam dośc i zastanawiam sie czy już nie odstawic. Można tak w środku cyklu czy lepiej wziąsc całe opakowanie - chodzi mi o to czy mi się organizm do reszty nie rozreguluje bo, że w ciąże mogłabym zajśc to oczywiste Czy przetrzymac i wziasc dwa zapisane opakowania? Odpowiedz Link
e.m.i1 Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 04.12.07, 14:47 Kobiety dobre, moglybyscie i napisac co podaje ulotka na temat yasminelle i antybiotykow? Tzn jak dlugo trzeba sie zabezpieczac itp. Nie mam teraz dostepu do ulotki,a dzis zaczelam brac antybiotyk. Bardzo prosze o pomoc.. Odpowiedz Link
sundry Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 12.12.07, 14:05 Ulotka jest na necie (wątek Ulotki),ale jeśli dobrze pamiętam,są tam tylko ogólniki. Odpowiedz Link
kropkaw swędzenie po yasminelle?? 03.01.08, 20:29 dziewczyny ! chcialam zapytac czy macie podobnie. strasznie swędzą mnie nogi,okropnie, drapie sie do krwi, mam strupy .. i wydaje mi sie ze to od yasminelle. biore juz 4 opakowanie, swedzenie zaczelo sie gdzies po miesiacu od rozpoczecia 1 opakowania. ratowalam sie wapnem, nawilzaniem skory, potem hydrocortizonem, w koncu lekarz rodzinny dal mi zyrtec i NIC. dopiero za dwa tyg mam wizyte u ginekologa /chcialam sprawdzic czy przypadkiem po 3 opakowaniach nie minie dolegliwosc/nie minelo... Pod koniec miesiaca mam umowionego dermatologa..ale chyba juz trace cierpliwosc do tego drapania. to jest wrecz obrzydliwe... wyczytalam w ulotce ze taki moze byc objaw po tych tabletkach. zmienilam proszek, plyn do plukania, do mycia, wypralam posciel, przescieradlo, koce, wszystko co mozliwe, oddalam do czyszczenia kape z łózka, dziwne ze tylko nogi mnie swedza,ale za to od gory do dolu jak batem strzelil depiluje nogi golarka, wiec nie chodzi tu tez o wrastanie wloskow, zreszta depiluje je w wielu miejscach nie tylko na nogach a wszedzie poza nimi jest wporzadku.poza tym depiluje sie od ladnych pare lat, i dopiero przy braniu ysminelle pojawil sie problem strasznego swedzenia, nigdy tak nie mialam, az przykro patrzec na te nogi. Poradzcie mi cos,blagam!!! bo zaraz sie wsciekne!!! pozdrawiam kropkaw Odpowiedz Link
mcelinska Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 25.03.08, 11:43 Niektóre leki mogą powodować, że Yasminelle będzie mniej skuteczny w zapobieganiu ciąży lub mogą wywołać nieoczekiwane krwawienie. Dotyczy to leków stosowanych w leczeniu padaczki (np. prymidon, fenytoina, barbiturany, karbamazepina, okskarbamazepina) i gruźlicy (np. ryfampicyna) lub zakażeń wirusem HIV (rytonawir) lub innych chorób zakaźnych (gryzeofulwina, ampicylina, tetracyklina) oraz leku ziołowego zawierającego dziurawiec. Jeżeli chce się stosować produkty ziołowe zawierające dziurawiec, podczas gdy już stosuje się Yasminelle, należy najpierw skonsultować się ze swoim lekarzem. Yasminelle może sprawiać, że pewne leki będą działały słabiej, np. leki zawierające cyklosporynę, lub lek przeciwpadaczkowy, lamotrygina (może to prowadzić do zwiększenia częstotliwości napadów drgawkowych). Ogólnie mówiąc leki w mniejszym lub większym stopniu osłabiają działanie tabletek i sądzę,że lepiej jest zastosować dodatkowe zabezpieczenie tak dla swojej pewności.A najlepszym roziązaniem jest konsultacja z ginekologiem, bo tak jak w moim przypadku lekarz piewszego kontaku nie potrafił powiedzeć mi czy leki które brałam podczas przeziębienia wpłyną na działanie Y. Odpowiedz Link
aire1 Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 12.12.07, 11:20 Czy któraś z was miała mdłości na poczatku stosowania Yasminelle? Biorę je czwarty dzień wieczorem i następnego dnia czuję mdłości, brak apetytu i wstręt do piguły. Przejdzie, czy zmieniać? Odpowiedz Link
sphinxa Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 08.01.08, 11:22 Ja już kończę drugie opakowanie i ani żadnych bólów brzucha nie miałam, ani zawrotów głowy, mdłości, krwawień - wszystko w jak najlepszym porządku - pomijając oczywiście parę dod. kg Odpowiedz Link
rosti Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 31.01.08, 11:04 Dziewczyny poradźcie, po raz pierwszy zaczęłam przyjoować Yasminelle - wczoraj przyjęłam szóstą tabletkę z opakowania i przez trzy dni pod rząd bardzo boli mnie głowa po za tym wszystko ok, to na 100 % przez tabletki, nie wiem tylko czy przeczekać to czy przerwać przyjmowanie a może to sygnał że to tabletki nie dla mnie. Nie wiem co mam zrobić aby sobie nie zaszkodzić. Odpowiedz Link
turzyca Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 31.01.08, 19:57 Poczekaj do konca opakowania. Chyba ze bole glowy zaczna byc patologiczne, wtedy trzeba pigulki odstawic. Odpowiedz Link
nikasob ile płacicie? 08.02.08, 17:31 Szukam jakiejś taniej apteki w Poznaniu i okolicach Dzwoniłam do kilku i na razie najtaniej znalazłam za 40 zł z groszami, a najdrożej za 49 zł. Wiem ze w Warszawie można kupić nawet na 33 zł, a to spora różnica... Odpowiedz Link
anusial81 Odsprzedam opakowanie Yasminelle!!!! PIlne 27.09.10, 15:37 Mam do sprzedania jedno opakowanie tabletek yasminelle. Lekarz przepisał mi 2 opakowania, wykupiłam je lecz okazało się, że tabletki te nie są dla mnie akurat dobre, ponieważ mają jak dla mnie za małą ilość hormonów, także potrzebuję szybciutko sprzedać to opakwoanie które mi zostało, nie otwierane, ofoliowane. Cena do uzgodnienia!!!!! Odpowiedz Link
mandy20 Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 16.02.08, 21:38 Mam mały problem. Dzisiaj wzięłam 13 tablętke, do tej pory wszystko było ok. Tzn. miałam plamienia, ale tak podobno często jest przy pierwszym opakowaniu, ale dzisiaj strasznie bolą mnie piersi Czy któraś z Was miała taki skutek uboczny??? Odpowiedz Link
yellowpeach Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 20.02.08, 22:42 ja mam bóle piersi praktycznie cały czas, jestem przy 3 opakowaniu (ale między 1 i 2 był cykl przerwy więc na razie nie panikuję...)a ból jest taki jak przed miesiączką-praktycznie zawsze to miałam. zobaczymy. ale za to zdecydowanie ładniej wyglądają) bo nie jestem specjalnie hojnie obdarzona przez matkę naturę.pozdrawiam Odpowiedz Link
turzyca Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 20.02.08, 23:20 zajrzyj tu: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=50580 i ew. tu: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32203 Mi dzieki radom z drugiego forum piersi urosly o dwie miseczki. Bez zadnych czarow. Odpowiedz Link
mandy20 Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 20.02.08, 23:44 Na początku było bezproblemowo, ale jest chyba coraz gorzej. Niby dobrze się czuję, (trochę bolą mnie piersi, ale to podobno norama) ale dzisiaj (brałam 17 tabletkę) zauważyłam, że zarówno na dekoldzie i na plecach wyskoczyły mi ogromne bolące pryszcze . Dobrze, że chociaż twarz się uchroniła . Czy któraś z Was też tak miała? Mam nadzieję, że to tylko chwilowe, a może związane z nadchodzącym okresem..... Odpowiedz Link
yellowpeach Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 22.02.08, 22:20 ja mialam 3 wielkie na twarzy- okolo przerwy miedzy opakowaniami;/ wstretne byly i mam nadzieje ze nie wroca.. Odpowiedz Link
dziabenka :) 08.03.08, 19:40 ja biore Yasminelle od kilku miesiecy. ostatnio przez caly miesiac mnie piersi bolaly. normalnie to tylko przed okresem a teraz to caly miesiac a tak regularnie to zauwazylam ze jest mi po nich lekko niedobrze. i to jest glupie bo non stop sie martwie zeby nie zwymiotowac,bo wtedy bedzie krucho i przez to normalnie na imprezie zadnej nie moge wypic bo nie wiem czy to uczucie to od tabletek czy alkoholu Odpowiedz Link
xsenna Re: :) 11.03.08, 12:56 Ja koncze 2 opakowanie,i stwierdzam ze piersi mnie bola caly czas szczegolnie po wstaniu z lozka,mam bardzo sucha a nawet szorstka skore na calych nogach,swedzi mnie pod kolanami i mam wysypke,przez pierwsze dni bolala mnie glowa,teraz jest ok,schudlam jakies 3kg,ale apetyt mi wraca.Nogi mnie bola(jestem po operacji na zylaki,nie bylo przeciwskazan do ich brania)zreszta kiedys bralam 6lat i mam dobra krzepliwosc krwi.u mnie libido bardzo spadlo.Chyba z nich zrezygnuje,chociaz nie czuje sie zle tylko ta sucha skora mnie denerwuje. Odpowiedz Link
dzasta_0 Re: YASMINELLE ORYGINALNE sprzedam 1opak. 28.11.10, 20:13 Mam do sprzedania opakowanie yasminelle oryginał w folii 21tabl. swieżutkie! data waznosci 02.2015r. cena 30zł pisz na maila justynafu@gmail.com. Odpowiedz Link
mcelinska Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 25.03.08, 11:17 Biorę Yasminelle ponad rok i w zasadzie nie mam skutków ubocznych.Jedyny problem to waga (47-48 kg)-nie mogę przytyć.Być może to przez tabletki ale nie jestem pewna. Poza tym palę oraz jak mam okazję to piję alkohol i nie sądzę,że zakłóca to pracę Yasminelle-jak to niektóre twierdzą. Przeglądając fora wydaje mi się, że niektóre dziewczyny nie czytają informacji na ulotce lub nie konsultują się z ginekologiem bo czasami zasmiast dowiedzieć się czagoś ciekawego czytam bezzasadne bzdury Odpowiedz Link
turzyca Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 25.03.08, 23:28 Bingo. Trafilas. Wiekszosc nie czyta ulotek i dodatkowych rzetelnych informacji o lekach, ktore przyjmuja. Ty tez. Bo gdybys czytala to bys wiedziala, ze faktycznie ani papierosy ani alkohol nie zaburzaja dzialania tabletek - w przypadku alkoholu poza ciezkim naduzywaniem, zarowno okazjonalnym, ktore prowadzi do wymiotow, jak i stalym, bo alkoholiczki maja zmieniony metabolizm. Ale wiedzialabys tez, ze papierosy + tabletki to bardzo duze ryzyko ciezkiej, zagrazajacej zyciu choroby zwanej zakrzepica. Ale coz, Twoje zdrowie i Twoja glupota. Tak samo zreszta wiedzialabys, ze yasminelle nie ma zwiazku z Twoja waga. Odpowiedz Link
mcelinska Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 26.03.08, 13:41 Brawo za taką wiedzę.Chyba nieuważnie czytasz? Czy ja twierdzę że paląc papierosy i pijąc alkohol nie można brać tabletek?Robię to na swoją odpowiedzialność i wszelkie konsekwencję ja będę ponosiła.I w żaden sposób nie chcę namawiac do tego innych dziewczyn-to indywidualna decyzja każdej z nas. Co do mojej wagi- "...nie jestem pewna.."- wg mnie oznacza że nie wiem czy tabletki mają czy nie mają wpływu na moją wagę?!!!Chociaż do końca nie masz racji-patrz link www.yasminelle.pl/niep.php Więc czytaj uważnie i nie wmawiaj mi czegoś czego nie napisałam. Odpowiedz Link
nie_lubie_marchewki Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 14.02.09, 19:11 Przy pierwszym opakowaniu Yasminelle bolała mnie głowa przez jakieś 2 tygodnie i miałam tyle samo trwające plamienia. Przy drugim opakowaniu doszedł ból piersi, dodatkowo mi nabrzmiały, plamienie jak przy pierwszym opakowaniu. Przy trzecim miałam już taką deprechę, że nie dawałam rady, libido zerowe, ból żołądka, plamienia. Plusem jest tylko to, że nie mam kłopotów z cerą i włosami, oraz nie przytyłam. Wczoraj połknęłam 3 pigułkę z 4 opakowania i już mam dośc, beczec mi się chce. Rzucam to g...o. Zastanawiam się, czy nie wrócic do Harmonetu, bo dla mnie był o niebo lepszy. Odpowiedz Link
alela1 skutki uboczne? 23.04.09, 17:33 hej, biore Jasminelle dopiero 5 dzien a juz zauwazylam zmiane nastroju na gorszy, i jesc mi sie chce wiecej niz zwykle. Czy to mozliwe, po tak krotkim okresie brania? Kurcze juz sie boje co bedzie dalej.... Odpowiedz Link
turzyca Re: skutki uboczne? 23.04.09, 18:29 Klasyka samospelniajacej sie przepowiedni - poniewaz wierzysz, ze na tabletkach utyjesz i bedziesz miala gorszy nastroj, to Twoj organizm sie tak zachowuje. Odpowiedz Link
gloria79 36,90 pln w Katowicach 19.04.08, 15:53 w aptece na ul. Batorego 6. Inne leki tez sa tanie, polecam ta apteke Odpowiedz Link
czarnabiedronka Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 07.07.08, 18:57 Ja biorę dopiero od tygodnia Y . Zastanawia mnie tylko żółty śluz. Wiem,że tabletki zagęszczają śluz,ale czy ten kolor nie jest niepokojący? Dodam,że nic mnie nie boli,nie szczypie i nie swędzi... Odpowiedz Link
turzyca Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 07.07.08, 19:12 Jak poza tym nie dzieje sie nic niepokojacego, a sluz nie ma dziwnego zapachu, to poczekac do wizyty kontrolnej i powiedziec lekarzowi. Odpowiedz Link
l.a.l.u.n.i.a.2 Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 02.08.08, 23:30 Hej!Chcialabym się dowiedzieć o skutkach ubocznych tych tabletek? Stosuje je od 2m-cy i jak czasami pije nawet małą ilość alkoholu dostaje wysypke na ramionach która jest nawet gorąca w dotyku,proszę o szybką odpowiedz,dziękuje Odpowiedz Link
nikasob Re: Wszystko o YASMINELLE-pytajcie i radzcie 04.08.08, 09:52 Biorę Yasminelle od 7 miesięcy. Pierwsze opakowanie prawie cały czas plamiłam, i miałam bóle podbrzusza, wyszły mi ze 2 pryszcze, ale potem wszystko w najlepszym porządku. Kiedy wzięłam 2 opakowania pod rząd, drugie prawie cały czas plamiłam. Oprócz tego - żadnych innych skutków ubocznych. Odpowiedz Link