Dodaj do ulubionych

tabletki-dopiero zaczynam, a tu same problemy :(

19.06.07, 22:33
musze się pozalić...dopiero zaczęłam przygodę z pigułkami i jak do tej pory
same mam z nimi problemy - Po rozpoczęciu zażywania Yasminu miałam krwawienie
dokładnie przez cały cykl, po czym,po odstawieniu na 7 dni "dostałam okres"
(!), taki dość intensywny i bolesny... Na dodatek fatalnie pogorszyła mi się
cera i nastroje depresyjne miałam zabójcze.
Moja pani gin dała mi do spróbownia Jeanine, dzisiaj jest pierwszy dzień.

Ale najgorsze jest to, że jak już mi się skończył ten nieszczęsny okres dwa
dni temu, i tak nie mogę się kochać z moim chłopcem, BOLI!!!!! na dodatek, po
jednej z takich prób dostałam delikatne krwawienie... Jakis czas temu leczyłam
się na nadżerkę, czy tabletki mogły mi ten stan pogorszyć?
Powiedzcie, co o tym myslicie - do lekarza moge dopiero pod koniec tygodnia,
a zamartwiam sie strasznie sad
Obserwuj wątek
    • sigrid.storrada Re: tabletki-dopiero zaczynam, a tu same problemy 19.06.07, 23:10
      Tabletki zminiają śluz więc wydaje mi się (ale nie jestem lekarzem) że to może
      mieć wpływ na nadżerkę.
      To co nazywasz krwawieniem przez cały cykl - to nie były plamienia przypadkiem?
      Jeśli tak, to jest zupełnie normalne na początku brania tabletek. Na ogół
      lekarze dają jedne tabletki na 3 miesiace - bo tyle trwa przyzwyczajanie się
      organizmu do nich.
      A ta lekarka daje Ci jedne tabletki, po miesiącu zmienia...nie robi też żadnych
      badań, jak się domyślam. To naprawdę kiepsko. Ja bym radziła zmienić lekarza,
      nowemu od razu powiedzieć o nadżerce i zażądać badań przed wypisaniem recepty.
      • sundry Re: tabletki-dopiero zaczynam, a tu same problemy 20.06.07, 09:49
        Mam nadżerkę i biorę tabletki,a nie mam takich dolegliwości.Żaden lekarz nie
        wspominał,że tabletki mogą mieć wpływ.
        • gosialeszcz Re: tabletki-dopiero zaczynam, a tu same problemy 20.06.07, 10:18
          Ja tez miałam nadżerkę. Nie można stosować tabletek antykoncepcyjnych w trakcie
          leczenia nadżerki gdyż gorzej się to wszystko goi. Być może przyczyna Twojego
          krwawienia tkwi właśnie w tym, radzę zmienić lekarza.
          • sundry Re: tabletki-dopiero zaczynam, a tu same problemy 20.06.07, 10:41
            Hmm,ja brałam tabletki w trakcie leczenia nadżerki(lekami,bo była niewielka) i
            wczoraj lekarz powiedział,że wszystko wygląda ładnie,jest tylko ektopia.Może Ty
            masz większą?
        • gosialeszcz Re: tabletki-dopiero zaczynam, a tu same problemy 20.06.07, 10:21
          Jeszcze jedno pytanko : jakim sposobem miałaś leczoną nadżerkę, może za wcześnie
          zaczęłaś współżycie po leczeniu ???
          • rude_diable Re: tabletki-dopiero zaczynam, a tu same problemy 20.06.07, 19:32
            za pierwszym razem, ok. 2 lat temu, dostałam lekarstwa i chodziłam na zabiegi,
            tzw. "pędzlowanie" (?) jakimś specyfikiem, co miesiąc. W międzyczasie zmieniłam
            lekarza (jakos nie miałam zaufania do tamtej pani) i kiedy przyszłam na badanie,
            właściwie właśnie w sprawie antykoncepcji, okazało się, że znów jest problem.
            Miałam jeden zabieg z uzyciem lekarstwa Solco - gyn, ale nie sądzę, żebym za
            wczesnie po tym rozpoczęła współżycie, wszystko robię zgodnie z zaleceniami
            (chyba że, kurcze, pani gin zapomniała mi o czyms powiedzieć...) - a tabletki
            dostałam dopiero jakieś dwa miesiące później, właśnie żeby nie utrudniać leczenia...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka