Dodaj do ulubionych

Zmieniłam na marvelon. Co o nim sądzicie?

08.08.07, 12:39
Dziewczyny!Przeszłam na MARVELON, jestem w połowie drugiego opakowania jak na
razie jest świetny! Nie mam ani,ani ani skutków ubocznych.
Może któraś z was bierze te tabsy i mogłaby co nieco o nich napisać…
Będę rada!Buziaczki
Obserwuj wątek
    • salamander1984 Re: Zmieniłam na marvelon. Co o nim sądzicie? 08.08.07, 12:41
      No, ja go biore już 3 rok i go uwielbiam!Jest naprawde świetny.Pytaj o co chcesz
      a ja odpowiem!
    • basia1211 Re: Zmieniłam na marvelon. Co o nim sądzicie? 08.08.07, 12:46
      3lata, to sporo…A co z przerwą, nie powinno się na jakiś czas odstawiać tabsów?
      Skutki uboczne głównie mnie interesują? Czy wystąpiło cokolwiek co wskazywałoby
      na ich negatywny wpływ na organizm?
    • salamander1984 Re: Zmieniłam na marvelon. Co o nim sądzicie? 08.08.07, 12:48
      Ależ skąd!!!! Te tabletki nie wywołują ŻADNYCH skutków ubocznych!!!! Naprawde są
      świetne.
      O przytyciu nie ma mowy, o bólach menstruacyjnych też nie,po prostu o niczym zlym!
    • tatiting Re: Zmieniłam na marvelon. Co o nim sądzicie? 08.08.07, 12:54
      Ja też go biore!Dołączam się do Salamanderrr- Marvelon jest świetny! To
      najbezpieczniejsze tabletki na rynku! Nawet kobiety karmiące mogą go brać!
    • oliooon Re: Zmieniłam na marvelon. Co o nim sądzicie? 08.08.07, 13:01
      Basiusmile napisałaś, że zmieniałaś tabsy- to zupełnie tak samo jak ja. Mogłabyś
      wyjawić jakie brałaś wcześniej?
    • basia1211 Re: Zmieniłam na marvelon. Co o nim sądzicie? 08.08.07, 13:05
      Oj, nie chciałabym robić antyreklamy. Nie byłam z nich zadowolona! Marvelon jest
      o wiele lepszy! Zresztą, co mi szkodzismile Wcześniej brałam 4miesiące regulon-to
      był najgorszy okres w moim życiu!. Bardzo byłam z niego nie zadowolona, zarówno
      od strony technicznej jak i medycznej. Okrutnie zniszczył mi cere, włosy zaczęły
      wypadać i przytyłam o 5kg!
    • kasienka887 Re: Zmieniłam na marvelon. Co o nim sądzicie? 08.08.07, 13:18
      Ja od samiutkiego początku brałam marvelon i jestem bardzo zadowolonasmile Mja już
      drugi rok a u mnie żaden skutek nie wystąpił. No i czuje się zabezpieczona!!!
    • iwona_g4 Re: Zmieniłam na marvelon. Co o nim sądzicie? 08.08.07, 13:22
      Cuż ja mogę więcej napisać… Też biore marvelon i jestem happy!smile Świetne tabletki.
      • martaa.ppp Re: Zmieniłam na marvelon. Co o nim sądzicie? 08.08.07, 14:15
        Z regulonem to mocno naciągane! Tak się składa, że brałam i marvelon i regulon,
        tylko w odwrotnej kolejności niż ty(teraz jestem w ciązy, wiec zadnych nie
        bioresmile). Wracajac do tematu, o jednych i o drugich troszke wiem. Skutki które
        podajesz przy regulonie są tak oklepane, ze aż głowa boli, a co ważniejsze
        bardzo rzadko występują przy tych tabletkach..

• basia1211 Re: Zmieniłam na marvelon. Co o nim sądzicie? 08.08.07, 15:23
          Oklepane? Jest określona "pula" skutków ubocznych, w tym otyłość, problemy z
          cerą, bóle menstruacyjne, omdlenia itd...
          Nie są one przypisane konkretnym tabletką, tylko ogólnie hormoną, które nie
          zawsze pozytywnie wpływają na kobiete. Regulon zawiera hormony które na mnie
          podziałały okropnie!
          • martaa.ppp Re: Zmieniłam na marvelon. Co o nim sądzicie? 08.08.07, 16:50
            A to ciekawe... Hmm... regulon (ZE WZGLĘDU NA SWOJ SKŁAD HORMONALNY)zniszczył
            twój organizm, natomiast marvelon podziałał kojąco?smiletak?
            Widocznie nigdy nie czytałaś ulotki, w której podają skład danych tabletek.
            Marvelon zawiera DOKŁADNIE te same HORMONY co REGULON!Nawet dawke mają
            identyczną. Gwoli ścisłości-Ethinylestradiol(00,3) oraz Dezogestrel (0,150).
    • monka_c Re: Zmieniłam na marvelon. Co o nim sądzicie? 08.08.07, 20:07
      Brałam Marvelon ponad 6 lat, rzeczywiscie przez pierwsze lata nie
      miałam żadnych skutków ubocznych(nie przytyłam, poprawa cery, zero
      bóli miesiączkowych), oprócz najważniejszego - całkowity spadek
      libido.Z tego też względu przestałam je brać.
      • asioka76 Re: Zmieniłam na marvelon. Co o nim sądzicie? 11.08.07, 22:54
        Ja brałam marwelon 6 lat z dwiema miesięcznymi przerwami wszystko
        było ok
        po ciąży lekarz przepisłą mi novynett bo ma mniej hormonów ale żle
        się po nim czuję mam depresje a libido wynosi 0

więc chyba wrócę na marwelon

• amica_zolwica Mam pytanie do monki_c 12.08.07, 12:17
        piszesz o spaku libido dokladnie tak jest ze mna biore marvelon i
        nic zadnej checi...Jakie tabletki zaczelas brac po nim? Moze i mnie
        by pomogly o juz nie daje rady to jest straszne!!! Prosze Cie o
        pomoc Pozdrawiam
        • monka_c Do amica-zolwica 13.08.07, 10:07
          Witaj!Przyznam szczerze, ze teraz nie biorę żadnych tabletek,
          zrobiłam sobie przerwę(prezerwatywy welcome).Oprócz tego spadku
          libido tabletki były rewelacyjnym zabezpieczeniem i myślę, ze do
          nich powrócę(pewnie innych niż Marvelon, ale to już dobierze mi
          gin).Niestety nie ma chyba taabletek idealnych, jak czytam tu na
          forum.Pzdr.
          • turzyca Re: Do amica-zolwica 13.08.07, 15:58
            spadek libido jest objawem zlego dobrania tabletek.

I istnieja tabletki idealne, tylko dla kazdej kobiety beda to inne tabletki. Mi
            akurat sluzy marvelon - libido olbrzymie, cera trzymana w ryzach (tradzik sie
            klania), krwawienia mniej bolesne i slabsze. Wzrost cisnienia, bole glowy itp -
            brak. Ale tabletki trzeba bardzo starannie dobrac do potrzeb kobiety, a do tego
            potrzeba doswiadczonego lekarza.
            I do wizyty u dobrego lekarza zawsze wszystkie kobiety namawiam.
            • monka_c Do turzycy 13.08.07, 21:34
              A ile czasu już bierzesz Marvelon?
              • turzyca Re: Do turzycy 14.08.07, 10:51
                Zadajesz podchwytliwe pytania, smile bo nie pamietam, kiedy zmienialam. Ale ok. 3-4
                lat.
                Tyle ze powtorze - to ze mnie on sluzy nie musi oznaczac, ze Tobie rowniez.
                Potrzebny jest madry gin, ktory dobrze dobierze tabletki. smile Troche jak ze
                stanikiem - moj jest dla mnie super wygodny, ale to nie znaczy, ze tobie w tym
                rozmiarze bedzie dobrze - obwod moze byc za luzny albo za ciasny, miseczki za
                duze lub za male. Kazdej kobiecie trzeba dobrac indywidualnie. smile
                • monka_c Re: Do turzycy 14.08.07, 11:34
                  Mnie też dobierał dobry gin, po wielu badaniach.Przez pierwsze lata
                  rewelaacja, schody zaczęły się po ok.6 latch brania, więc wszystko
                  przed Tobą(czego Ci nie życzę).
                  • turzyca Re: Do turzycy 14.08.07, 12:15
                    Paralela ze stanikiem podoba mi sie coraz bardziej. smile Cialo sie zmienia. Za
                    kilka lat pewnie bede nosila inny rozmiar stanika. To moze i inne tabletki beda
                    mi potrzebne. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka