Dodaj do ulubionych

NOWE FORUM

24.10.03, 15:09
Bardzo się cieszę, że powstało takie forum. Pozdrawiam założycielkę.
Zastanawiam się czy aby się na nie dostać zawsze będę musiała klikać na ten
link, czy może gdzieś się wyświetla nazwa tego forum.
Obserwuj wątek
    • mi_sia Re: NOWE FORUM 24.10.03, 15:17
      Witam serdecznie pierwsze uczestniczki forum. Jeśli chodzi o to forum, to
      zostało założone w dziale "zdrowie". Na stronie głównej forum Gazety na górze
      widnieje "Forum Prywatne", klikasz, poniżej znajdujesz "zdrowie". Ma powstać
      właśnie w tej zakładce (ja chwilowo jeszcze go tam nie widzę). No ale najlepiej
      dodać sobie forum jako "ulubione fora" i wtedy w momencie kiedy logujesz sie na
      siebie - masz od razu bezpośredni dostęp do tego forum.
      Pozdrawiam i obiecuję, że postaram się odpowiadać na wszystkie pytania (jeśli
      tylko będę znała odpowiedź).
      • moboj Re: NOWE FORUM 24.10.03, 15:57
        cześćsmile
        forum na pewno okaże się przydatne. sama biorę pigułki już 8 lat i jeśli tylko
        będę mogła w czymś pomóc to chętnie służę...smile
        • jaceks20 Re: NOWE FORUM 24.10.03, 17:42
          dzien dobry witam wszystkie juz obecne uczestniczki i uczestnikow, mam nadziej
          ze forum bedzie w szybkim tempie sie rozwijac, ja licze niedlugo na fachowe
          porady gdyz pewnie od nowego roku moja pani zacznie myslec powaznie nad
          pigulkami a ja wreszcie dam spokoj z gumeczkamismile
          pozdr wszystkichsmile
        • ann.k Re: NOWE FORUM 24.10.03, 21:35
          Moboj, takie pytanko. 8 lat bez przerwy? Czy może robiłaś sobie przerwy co
          jakiś czas. Mój lekarz mnie upomina, żebym co rok robiła sobie przerwy, żeby
          wyrównać owulację, ale ja nie bardzo chciałam robić te przerwy. teraz zostałam
          zmuszona (po 2,5 roku), bo mi się hormony zupełnie "pomieszały". W zasadzie
          jeszcze nie wiem co dokładnie to oznacza, dopiero będę robiła sobie badania,
          ale na wszelki wypadek już przerwałam branie.
          • moboj Re: do ann.k 25.10.03, 15:20
            moja pani doktor (a mam do niej pełne zaufanie) radzi co jakiś czas robic
            przerwy w braniu tabletek, ale niezbyt częste. dla mnie jednak pigułki są od
            wielu lat lekiem, choć teraz już coraz mniej koniecznym i ja po prostu te
            przerwy robić muszę. raz na półtora roku (choc czasem co dwa lub trzy lata)
            robiłam przerwę na pół roku. w tym czasie robiłam wszystkie potrzebne badania
            krwi, monitorowałam cykl na usg u pani doktor a czasem sama z czystej
            ciekawości mierzyłam codziennie temperaturę, zeby zobaczyć, czy wraca owulacja
            (a wraca zawsze już w pierwszym cyklu bez tabletek). w sumie gdybym odjęła
            dwie lub trzy takie przerwy to wyszłoby, ze w sumie pigułki biorę mniej więcej
            6,5 roku (kiedyś tak robiłam stąd moje pierwsze posty na forum pojawiały się z
            informacją, ze biorę tabletki 6 lat), ale dla ścisłości te przerwy też
            w "pigułkowanie" wliczam.
            • ann.k Re: do ann.k 26.10.03, 10:00
              Dzięki za odpowiedź. Mnie te przerwy właśnie strasznie męczą, bo w trakcie
              kiedy nie biorę pigułek musimy dodatkowo uważać sad Już raz nam się zdarzyło
              radośnie zapomnieć o zabezpieczeniu. Na szczęście nie trafiło na dzień płodny.
    • ann99 Re: NOWE FORUM 24.10.03, 22:25
      Hej!
      ja tez uwazam pomysl za swietny. co prawda nie biore teraz tabletek, bo stramy
      sie o dzidzie, ale bede tu zagladac. Sama bralam tabletki przez 7 lat (najpierw
      triquilar potem mercilon) i jak bede mogla to sluze jakimis
      informacjami.Pozdrawiam zalozycielke i wszyskie uczestniczki!
      Powodzenia w realizacji pomyslu!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka