Dodaj do ulubionych

LOGEST co o nich sądzicie???

25.10.03, 14:25
Bardzo mi zależy na waszych opiniach gdyż ja mam zacząc je przyjmować ale
panicznie boję się że przytyję. A jak było u was i jakie zażywacie tabletki?
Najbardziej boję się nie wzmozonego apetytu ale zatrzymywania wody w
organiźmie!

Z góry bardzo dziękuje za wypowiedzi smile
Obserwuj wątek
    • amatrice Re: LOGEST co o nich sądzicie??? 25.10.03, 18:20
      witam... Logest biore od kwietnia... przytylam niewiele, bo raptem 3 kilo i
      podejrzewam ze powodem jest to, ze moj chlopak ma samochod i mnie wozi, wiec
      przestalam sie ruszac i nie mam czasu na cwiczenia, niz fakt ze przyjmuje
      pigulke... na poczatku byly plamienia, bole piersi i humory, teraz jest
      wszystko oki, nigdy nie czulam sie lepiej... wiec nie boj sie... nie ma czego
    • ktosik10 Re: LOGEST co o nich sądzicie??? 27.10.03, 00:32
      ja bralam logest dwa lata, zadnych skutkow ubocznych nie mialam...jeden tylko
      ogromny problem, moje libido spadlo do zera...dlugo mi to zajelo aby podjac
      decyzje i przestac brac tabletki...smile ale wrescie przerwalam i jest
      zdcydowanie lepiej...smile)
      pozdrawiam
    • kwiatek-822 Re: LOGEST co o nich sądzicie??? 30.10.03, 17:52
      Hej, ja biore Logest od wakacji,( lipiec / sierpien). Nie moge narzekac na
      skutki uboczne, podobnie jak poprzedniczka przytylam z 3 kg ale moze to jest
      wina tego ze spedzalam duzo czasu z ukochanym na dzialce, wiecie, duzo luzu,
      zero stresow no i jedzonko : a tu czipsy, jakies czekoladki wiec to pewnie od
      tego.Poza tym tabletki te zawieraja mala ilosc hormonow wiec nie przytyjesz
      zbyt duzo (zauwqazylam ze waga wraca do normy, ledwie co sie zaczely studia,
      stresy i gonitwa). Aha na poczatku mialam nagle zmiany nastrojow, tzn najpierw
      euforia ktora przemieniala sie w placz ale to tylko raz zauwazylam , przeszlo
      po paru min wiec nie wiem czy to ma cos wspolnego z Logestem,. Pozdrawiam
      serdecznie Pa
    • alicja.z Re: LOGEST co o nich sądzicie??? 10.03.04, 14:47
      Ja niestety nie mam dobrego zdania o LOGEST. Wiem, kazda z nas jest inna, a dla
      mnie LOGEST to byl koszmar. Mialam wszelkie dzialania niepozadane. Bol glowy,
      nudnosci, pryszcze jak u dojrzewajacej nastolatki, ktore pozostawily blizny,
      plamienia, bol piersi, a co najgorsze potworna depresje.
      Przestalam odzywac sie do przyjaciolek, zaszylam sie w domu i caly czas
      plakalam, przestalam chodzic na uczelnie. W glowie roily mi sie potworne,
      czarne mysli.
      Wmowilam sobie w owym czasie, ze jestem zdradzana. Koszmar. Lekarz powiedzial,
      ze to minie, ale mi sie nie chcialo czekac 3 miesiace, czekac i patrzec jak
      odchodza mi checi do zycia, a twarz poorana jest krostami. Kazda mysl o tym, ze
      nadchodzi godzina przyjecia tabletki wywolywala strach i uczucie nudnosci.
      Zmienilam tabletki. Stosuje CILEST i jestem bardzo zadowolona.

Nie ma niestety recepty na to, ktore tabletki sa dobre, a ktore nie, trzeba
      sprobowac, aby sie dowiedziec.

Zycze powodzenia, i nie martw sie, ze przytyjesz, to naprawde male
      zmartwienie...
      pozdrawiam
      alicja
      • agusik25 Re: LOGEST co o nich sądzicie??? 11.03.04, 19:28
        faktem jest, że każda z nas reaguje inaczej. ja brałam Logest i nie miałam
        żadnych problemów, nie przytyłam, żadnych plamień, depresji itp. trzeba
        niestety wypróbować na sobie. pozdrawiam
    • magdasek76 Re: LOGEST co o nich sądzicie??? 05.04.04, 16:36
      U mnie tez wystapil drastyczny spadek ochoty na seks. Co nie da sie ukryc daje
      doskonaly efekt antykoncepcyjny wink
    • sylwia_a_s Re: LOGEST co o nich sądzicie??? 15.04.04, 17:06
      Dla mnie idealne. Zero skutkow ubocznych jak na razie. Nie ma tycia, nie ma
      boli, mam spokoj, ze jajniki mam pod "opięka" hormonalna i nic na nich zlego
      nie bedzie sie pojawiac (co bez pigulek sie dzialo niestety u mnie).
      Cilest bralam kiedys, ale raczej nie bardzo, bo przytylam, ale byc moze bylo to
      zwiazane tez z rzuceniem palenia smile

A i od razu chce cos powiedziec, jak bys mialam plamienia przy braniu Logestu
      to sie nie przejmuj bo to norma w pierwszych 2 - 3 miesiacach. Oczywiscie
      jesli nie beda to krwawienia, tylko zwykle niewielkie plamienia.

I tak zalezy od Twojego organizmu jak zareaguje na pigulki, bo jak wiesz
      dziewczyny reaguja przeroznie.

Pozdrowienia smile
      • filipinkaa Re: LOGEST co o nich sądzicie??? 16.04.04, 16:15
        do SYLWIA_A_S mam do ciebie takuie pytanko: do jakiego fonetypu kobiet byś się
        zaliczyła, estrogennego czy gestagennego? Tzn jakie cechy u ciebie dominuja:
        kobiece kształty czy raczej drobna, bóle menstruacyjne, pms, długie cykle,
        krótkie cykle, obfite/skape miesiaczki?

Z góry dziekuję za odpowiedz bo to podobno pomaga przy doborze pigółki.
    • natalicja Re: LOGEST co o nich sądzicie??? 20.04.04, 18:58
      jak specjalnie dla mnie - biore od dawna i nie narzekam, przytylam niewiele, pryszczy nie mialam i po 4 latach nadal mam ochote sie kochacsmile
    • warta Re: LOGEST co o nich sądzicie??? 21.04.04, 18:23
      kiedyś brałam logest przez prawie rok i nie było żadnych problemów. Potem
      przeszłam na Cilest (lekarka stwierdziła, że czas na zmianę), ale średnio byłam
      zadowolona. Teraz jestem znów na logeście smile No i najważniejsze - ja na pewno
      od tych pigułek nie tyję smile
      • mlodychojrak NO COZ MOJ KUMPEL WIE WSZYSTKO 20.05.04, 09:24
        warta napisał:

> kiedyś brałam logest przez prawie rok i nie było żadnych problemów. Potem
        > przeszłam na Cilest (lekarka stwierdziła, że czas na zmianę), ale średnio
        byłam
        >
        > zadowolona. Teraz jestem znów na logeście smile No i najważniejsze - ja na pewno
        > od tych pigułek nie tyję smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka