mirotka 09.09.09, 09:19 Może polecicie mi jakieś reportaże w stylu Tochmana? Takie z życia wzięte po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kawa_malinowa Re: Tochman - reportaże w jego stylu 25.09.09, 11:41 reportaż chyba z zasady ma być z życia wzięty. Pamiętam, ze kiedy fascynował mnie Tochman, ogromne wrażenie zrobił na mnie "Pochówek dla rezuna" Pawła Smoleńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
piwneyes Re: Tochman - reportaże w jego stylu 26.09.09, 17:17 Dołączam się do pytania autorki postu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Tochman - reportaże w jego stylu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 07:52 z zycia wzięte? szczególnie te o kościach w b. Jugosławii? hmmmm..... Odpowiedz Link Zgłoś
ane-por Re: Tochman - reportaże w jego stylu 29.09.09, 09:20 Polecam reportaże Jacka Hugo Badera z podróży przez Syberię "Biała gorączka". Fascynujące, ale i przygnębiające - jednak trudno się oderwać.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nekomimi Re: Tochman - reportaże w jego stylu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 14:55 jeszcze "W rajskiej dolinie wśród zielska" Hugo-Badera "Obwód głowy" Nowaka "Izrael już nie frunie" Smoleńskiego Odpowiedz Link Zgłoś
alicja_red W. Tochman - Jakbyś kamień jadła 01.10.09, 16:11 Przeczytaj "Jakbyś kamień jadła''. Opisuje w niej losy mieszańców Sarajewa, Srebrenicy (nie tylko) w czasie ostaniej wojny na Bałkanach. W sposób niezwykle szczery i mininalistyczny przedstawia na poszczególnych osobach dramat konfliktu i ludzi, którzy nadal muszą życ obok siebie. Książka wstrząsająca i prawdziwa. Chociaż strzały już umilkły, dramat wielu ludzi, po cichu, już bez udziału kamer telewizyjnych trwa nadal. Odpowiedz Link Zgłoś