Dodaj do ulubionych

Czytadła warte grzechu - co polecicie?

05.02.04, 16:38
Nie arcydzieła ale i nie książki na kilogramy. Za takie uważam np. książki
A.Perez-Reverte czy Amelie Nothomb. Czy możecie polecić cos na podobnym
poziomie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Baryłka ;) Re: Czytadła warte grzechu - co polecicie? IP: *.ks.k.pl / 80.55.196.* 05.02.04, 20:20
      Nie wiem, nie czytałam, tych co wymieniłas, ale moja ulubiona i ponadczasowa
      ksiazka dla ludzi w kazdym wieku to buszujący w zbozu J.D.Salingera.
    • Gość: m Re: Czytadła warte grzechu - co polecicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.04, 09:19
      Polecam cykl kryminałów Borisa Akunina o przygodach Erasta Fandorina. Bardzo
      zacne czytadła. :)
    • xkropka Re: Czytadła warte grzechu - co polecicie? 06.02.04, 10:16
      H. Kowalewska - "Tego lata w Zawrociu" i "Góra śpiących węży" lub cokolwiek
      Kathryn Harrison.
      Jak mi jeszcze coś do głowy przyjdzie, to dopiszę.
      • prezesmiernik Re: Czytadła warte grzechu - co polecicie? 07.02.04, 15:00
        Jak rozumiem chodzi o coś zdatnego do czytania, lekkiego w miarę, niźli
        arcydzieł nad którym trzeba łamać głowę.
        Polecam następujące pozycję:
        "Biedne istoty" Alasdair Gray
        Nie jest to modne czytadło w stylu Pereza. Raczej znacznie ambitniejsze, choć
        bez przesady; trochę zabawne, trochę do przemyślenia, cztyta się bardzo
        przyjemnie i szybko, bo napisane i tłumaczone z dużą klasą. Zdecydowanie nie
        głupie i nie mdłe.
      • Gość: iwi Re: Czytad3a warte grzechu - co polecicie? IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 18.02.04, 20:31
        ja ostatnio przeczytalam jednym tchem "Julita i hustawki" H. Kowalewskiej!
        polecam!
    • tamaral Re: Czytadła warte grzechu - co polecicie? 06.02.04, 19:40
      polecam "Kryptonim pingwin" Andrieja Kurkowa
    • Gość: M Re: Czytadła warte grzechu - co polecicie? IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.04, 20:37
      Polecam książki Barbary Kosmowskiej. Miło spędzisz czas.
    • Gość: Modi Re: Czytadła warte grzechu - co polecicie? IP: *.lochow.sdi.tpnet.pl 07.02.04, 21:38
      Ja polecam książki Ericha Segala i ostatnio odkrytego przeze mnie Noaha
      Gordona.
      • mbmm Re: Czytadła warte grzechu - co polecicie? 08.02.04, 14:29
        Mika Waltari
        Noah Gordon (zgadzam sie z przedmówcą, świetne)
        Dawid Lodge
        Anais Nin (wirtuozeria pisania o seksie)
        E. Kazan
    • Gość: aśka Re: Czytadła warte grzechu - co polecicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.04, 20:57
      ksiazki Christie z pewnoscia. także ostatnio odkrylam "Niebezpieczne zwiazki"
      de Laclos i "Diabla kulawego" Lesage'a. Ta ostatnia moze sie komus wydac
      tandetna,ale dla mnie ma sporo uroku... takze wyzej wymieniony Waltari -
      szczegolnie "egipcjanin Sinuhe". pzdr
    • sirilla Re: Czytadła warte grzechu - co polecicie? 11.02.04, 21:45
      Poleciłabym Ci "Fasolową wojnę" J. Nicholsa. To przezabawna opowieść o losach
      mieszkańców małego miasteczka. Uwielbiam w niej scenę, kiedy jeden z bohaterów,
      zagorzały pacyfista, musi patrzeć na mordowanie całego kurnika, i kiedy toczy
      walkę z ogromną ilością insektów. Lekko czarny humor i inteligentna kpina z
      ludzkich zachowań.
      • Gość: robert Re: Czytadła warte grzechu - co polecicie? IP: *.net.autocom.pl 18.02.04, 20:20
        Polecam "Madame" A.Libery.
    • Gość: yawokim emmanuelle arsan- emmanuelle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.04, 20:46
      fajna, leciutka ksiazka ..... bardzo 'espirit'.....zadne chuje czy pizdy....
      • _nie_znajoma Re: emmanuelle arsan- emmanuelle 18.02.04, 21:09
        Przede wszystkim BIAŁY OLEANDER. Moim zdaniem 100 razy lepszy od wersji
        filmowej.. Przebija inne ksiazki tego typu na glowe.
    • Gość: Ewka Re: Czytadła warte grzechu - co polecicie? IP: *.padernet.silesianet.pl 19.02.04, 15:05
      Nie znam książek, o których pisałaś, ale polecam "Dziwne losy Jane Eyre" Bronte-
      świetne. I któreś z książek Terrego Pratcheta: "Nomy", "czarodzicielstwo",
      albo coś innego ze Świata Dysku.
      • _nie_znajoma Re: Czytadła warte grzechu - co polecicie? 19.02.04, 21:36
        Do "Świata Dysku" jakoś zabrać się nie mogę.. Ale Jane Eyre polecam również :)
        NAjlepiej w oryginale.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka