czekolada72 05.02.04, 19:53 Pozwalam sobie odnowic watek i zadac zagadke : jakiej masci byl Prot? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
turek123 Re: Zagadki2 06.02.04, 09:21 lou24 napisała: > co to jest "hully-gully"? Taniec? Zagadki są coraz trudniejsze, ale to fajnie! Odpowiedz Link Zgłoś
lou24 Re: Zagadki2 06.02.04, 12:33 jak najbardziej! to jest taniec nowoczesny, który uprawiala ciotka Zenobia :) twoja kolej :) Odpowiedz Link Zgłoś
turek123 Re: Zagadki2 06.02.04, 12:38 lou24 napisała: > jak najbardziej! to jest taniec nowoczesny, który uprawiala ciotka Zenobia :) > twoja kolej :) No teraz będzie trudne: wymieńcie 2(!) Billów z serii PS (dla ułatwienia odrzuciłem człowieka z Ufo) Odpowiedz Link Zgłoś
waldic Re: Zagadki2 06.02.04, 13:01 > No teraz będzie trudne: wymieńcie 2(!) Billów z serii PS (dla ułatwienia > odrzuciłem człowieka z Ufo) Pierwszy i niepodwazalny to Bill Arizona ze Zlotej Rekawicy. Drugi, hm, chyba ze Wilhelma Tella liczysz za Billa wg wzoru Wilhelm = William = Bill Odpowiedz Link Zgłoś
turek123 Re: Zagadki2 06.02.04, 13:06 waldic napisał: > > No teraz będzie trudne: wymieńcie 2(!) Billów z serii PS (dla ułatwienia > > odrzuciłem człowieka z Ufo) > Pierwszy i niepodwazalny to Bill Arizona ze Zlotej Rekawicy. Drugi, hm, chyba > ze Wilhelma Tella liczysz za Billa wg wzoru Wilhelm = William = Bill Pierwszy strzał - 10! Ale drugi Bil to Bil, żaden William Tell:-) Odpowiedz Link Zgłoś
turek123 Re: Zagadki2 06.02.04, 13:12 Mała podpowiedź - Bill II nie ma roli mówionej, ale jest istotny dla przebiegu akcji jednej z częsci Odpowiedz Link Zgłoś
turek123 Re: Zagadki2 06.02.04, 15:09 tragacik napisał: > Pies Krawej Mary :-) Tragacik - mam wrażenie, że nawet podpowiedzi nie potrzebowałeś;-) To co, bawimy się wszyscy w trudniejsze? Odpowiedz Link Zgłoś
tragacik Re: Zagadki2 06.02.04, 15:29 Owszem, podpowiedz mi pomogla :-) Trudniejsze? Ok. Kiedy Tomasz został nazwany "amerykanskim gangsterem"? Odpowiedz Link Zgłoś
turek123 Re: Zagadki2 06.02.04, 15:46 tragacik napisał: > Owszem, podpowiedz mi pomogla :-) > Trudniejsze? Ok. > > Kiedy Tomasz został nazwany "amerykanskim gangsterem"? No to chyba tyko w Czechach mogli go tak nazwać? Czy też raczej w Księdze Strachów? Ale obstawiam pościg za Jawą? Prot opierający się o kierownicę i luzacką rozmowę "może i jestem gangsterem chłopcze, ale Tobie nic do tego" Odpowiedz Link Zgłoś
tragacik Re: Zagadki2 06.02.04, 16:21 Nie, to nie tam. Dla ulatwienia dodam, ze byl wtedy w towarzystwie ladnej dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
turek123 Re: Zagadki2 06.02.04, 16:32 tragacik napisał: > Nie, to nie tam. Dla ulatwienia dodam, ze byl wtedy w towarzystwie ladnej > dziewczyny. Niesamowity Dwór? Odpowiedz Link Zgłoś
tragacik Re: Zagadki2 06.02.04, 16:41 to podam dokladny cytat: - Może to amerykańscy gangsterzy? - histerycznie zawołała pani z ogromnym dekoltem. -- PS www.nienacki.art.pl Odpowiedz Link Zgłoś
turek123 Re: Zagadki2 06.02.04, 16:43 tragacik napisał: > to podam dokladny cytat: > - Może to amerykańscy gangsterzy? - histerycznie zawołała pani z ogromnym > dekoltem. > "patrzcie jakie piękne auto zajechało! a za nim taki gruchot(jakoś tak) O Boże oni się ścigają!" Odpowiedz Link Zgłoś
turek123 Re: Zagadki2 06.02.04, 16:47 tragacik napisał: > No dobrze turek :-) > Tez masz u mnie piwko ;-) To co powiecie na taką zagadkę: Kto mieszkał wspólnie z Człowiekiem z Blizną? (w warszawskim mieszkaniu) Odpowiedz Link Zgłoś
columb Re: Zagadki2 06.02.04, 18:11 Więźniowie :P Qrcze, nie pamiętam... A na marginesie, to odezwę się dopiero w poniedziałek- więc proszę nie czekać na mnie :) Miłego weekendu! Pozdrawiam, Krzyś Odpowiedz Link Zgłoś
turek123 Re: Zagadki2 09.02.04, 14:27 columb napisał: > Więźniowie :P Pudło! (nomen omen);-) Odpowiedz Link Zgłoś
columb Re: Zagadki2 16.02.04, 10:48 NIKT nie wie? Bo sprawdze w ksiazce :P Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
lukas1492 Re: Zagadki2 16.02.04, 22:23 Wiem ! Brodacz ! Nieeeee....??? Proszę nie pisz ! Jestem już na 188 stronie i zaraz skończę czytać "Kapitana Nemo". Za chwile się wszystko wyjaśni. Odpowiedz Link Zgłoś
columb Re: Zagadki2 17.02.04, 12:13 OK. Prosze o zachowanie ciszy... Tak, to proste :P Zupelnie zapomnialem... Od soboty czytam znowu Kapitana Nemo:) (a tak na marginesie- teraz pozyczylem go mojej Lubej:))) Pierwszy raz w zyciu czyta Pana Samochodzika...) Odpowiedz Link Zgłoś
j.a.r.e.k Re: Zagadki2 24.08.04, 15:25 To w Charzykowych zdaje sie, pościg za Mysikrolikiem, Karen boku Tomasza. Oczywiście "Templariusze", nie? Odpowiedz Link Zgłoś
j.a.r.e.k Re: Zagadki2 24.08.04, 13:15 jest jeszce jeden Bill: "historia szybkiego Billa" to tytul filmu przez krtory p. Opalko przegral zaklad Odpowiedz Link Zgłoś
turek123 Re: Zagadki2 27.02.04, 15:55 Lubię ten wątek zagadkowy więc pozwolę sobie go odświeżyć - to, jak z tym Człowiekiem z Blizną? Z kim mieszkał?;-) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
lukas1492 Re: Zagadki2 27.02.04, 18:48 Nie wiem, poddaje się! Ale była jakaś wzmianka o jego matce, może o nią chodzi ? Brodacz przyszedł do Człowieka z Blizną, ale go nie było. Matka mu zrobiła herbaty, a on w tym czasie zwędził mapę. Odpowiedz Link Zgłoś
turek123 Re: Zagadki2 01.03.04, 14:52 Dokładnie tak!!! O nią cały czas mi chodziło;-) Twoja kolej na pytanie. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
lukas1492 Re: Zagadki2 01.03.04, 20:44 No to moje pytanie: Gdzie w Pradze mieszkali Dohnalowie? Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: Zagadki2 03.03.04, 19:56 Przy ulicy Paryskiej. To rowniez cos z TT : tytuł bialllllllego kruka - ksiazki Dawida Kratza, znajdujacego sie w posiadaniu Sekundusa. Odpowiedz Link Zgłoś
turek123 Re: Zagadki2 04.03.04, 11:30 czekolada72 napisała: > Przy ulicy Paryskiej. > To rowniez cos z TT : tytuł bialllllllego kruka - ksiazki Dawida Kratza, > znajdujacego sie w posiadaniu Sekundusa. Próbuję z głowy - "O właściwościach kamieni szlachetnych"? Jakoś tak? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: Zagadki2 04.03.04, 17:18 szlachetnych kamieni - co z zagadka? :) Odpowiedz Link Zgłoś
turek123 Re: Zagadki2 05.03.04, 10:40 Wreszcie piątek, w pracy remont, kują rury, więc tempo trochę osłabło i można popisać o czymś fajnym;-) Co nadano w pensjonacie zamiast "Kobry"? Odpowiedz Link Zgłoś
pan_konfiturek Re: Zagadki2 07.03.04, 14:30 Zamiast "Kobry" nadano film kryminalny. Odpowiedz Link Zgłoś
lukas1492 Re: Zagadki2 07.03.04, 21:13 Oczywiście Kobrę, to był tylko taki ŻART Bigosa. Mówił, że w tym filmie występował duch, który zabijał kustosza i muzealników... Chociaż można uwierzyć Bigosowi (jak ktoś się uprze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
turek123 Re: Zagadki2 08.03.04, 11:43 I tym samym wygrałeś możliwość zadania kolejnej zagadki;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lukas1492 Re: Zagadki2 12.03.04, 20:30 Więc zadaje: Jak się nazywał poeta poszukiwany przez P.S. w "Złotej Rękawicy"? Odpowiedz Link Zgłoś
diacon1 Re: Zagadki2 14.03.04, 08:53 Gustaw Kodrąb...To zeby nie być jednostronnym(pochwali sie że zna odpowiedź a zagadki nie wymysli)wymyślam zagadke przeprostą;jak nazywa sie ptak obserwowany przez Fałszywego Ornitologa.? Odpowiedz Link Zgłoś
lukas1492 Re: Zagadki2 14.03.04, 20:12 Nie obserwował, bo był fałszywy. Natomiast Marta wymyśliła kiwika, dla zmylenia przeciwnika. Jako "ptaszka" obserwował zaś Krawacika i Brodacza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
turek123 Re: Zagadki2 18.03.04, 16:29 Aż szkoda co? Bo fajny wątek, zawsze można forum ożywić nawet jak zasypia jak teraz;-) Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: Zagadki2 18.03.04, 20:31 Skoro nikt nie zadaje pytan - pozwole sobie na to, liczac sie z tym, ze moze zostac skasowane bez wyjasnienia Po co Paweł kupował w Kartuzach laxigen? Odpowiedz Link Zgłoś
turek123 Re: Zagadki2 19.03.04, 10:32 Ho ho ho - sięgnęłaś do czasów przedwehikułowych;) Z tego co pamiętam chciał się zemscić na motocyklistach. No to ja zapytam tak: jak się nazywał Wielki Mistrz Krzyżacki, który został zaszyletowany (możliwe, że w wyniku decyzji sądu kapturowego) ale też pozwolę sobie zadać drugą zagadkę wiosenną, bo na dworze jest super (w każdym razie w Wawie) - w jakim miesiącu udał się Samochodzik do Fort Lyck z Moniką. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
tragacik Re: Zagadki2 19.03.04, 12:31 turek123 napisał: > No to ja zapytam tak: jak się nazywał Wielki Mistrz Krzyżacki, który został > zaszyletowany (możliwe, że w wyniku decyzji sądu kapturowego) Werner von Orseln 1332 rok o ile pamieta, rok przed bitwa pod Plowcami > ale też pozwolę sobie zadać drugą zagadkę wiosenną, bo na dworze jest super (w > każdym razie w Wawie) - w jakim miesiącu udał się Samochodzik do Fort Lyck z > Moniką. bylo zimno. marzec, albo kwiecien ? a moze pamietacie, akcja ktorego samochodzika nie rozgrywa sie w miesiacach wakacyjnych? Odpowiedz Link Zgłoś
turek123 Re: Zagadki2 19.03.04, 12:36 Tragacik - ile razy czytałeś? ;) Z tego co pamiętam to kwiecień. W "niewakacje" dzieje się na pewno "Niesamowity Dwór", częściowo "Złota Rękawica" i wspomniani "Niewidzialni" To teraz moja zagadka - co oznacza Lyck? Odpowiedz Link Zgłoś
bobster007 Re: Zagadki2 19.03.04, 13:31 Witam i się przedstawiam: Maciek (Bobster); stary (1980); czytam forum od jakiegoś czasu, ale do tej pory nie miałem konta na gazeta.pl, więc byłem nieaktywny. >To teraz moja zagadka - co oznacza Lyck? Ełk - Fort Lyck miał chronić Ełk. I moja zagadka z tego samego tomu: W jakiej gazecie Samochodzik z Marczakiem szukali informacji o Dobeneckach? Odpowiedz Link Zgłoś
turek123 Re: Zagadki2 19.03.04, 13:46 Cześć i strzała! Nie jestem pewien, ale to nie był przypadkiem FAZ (Frankfurter Algemeine Zeitung)? I standardowe pytanie, kto Ci podrzucił Samochodzika? pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
bobster007 Re: Zagadki2 19.03.04, 18:48 > Nie jestem pewien, ale to nie był przypadkiem FAZ (Frankfurter Algemeine > Zeitung)? Dokładnie tak. Gratulacje > I standardowe pytanie, kto Ci podrzucił Samochodzika? Za młody było parę tomów w domu, resztę pożyczałem. A ostatnio postanowiłem przeczytać jeszcze raz i próbuję zakupić komplet (wydanie "kolorowe") - allegro przyjacielem. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
turek123 Re: Zagadki2 26.04.04, 13:52 Nowa zagadka, żeby trochę podbić wątek i ożywić forum;)Dokąd na wczasy wybierali się rodzice Kiki zanim popłynęli na Jeziorak? pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
nord7 Re: Zagadki2 26.04.04, 15:25 turek123 napisał: > Nowa zagadka, żeby trochę podbić wątek i ożywić forum;)Dokąd na wczasy > wybierali się rodzice Kiki zanim popłynęli na Jeziorak? > pozdro! Chyba do Jugosławii... Odpowiedz Link Zgłoś
nord7 Re: Zagadki2 26.04.04, 18:35 turek123 napisał: > Dokładnie tak! Teraz Ty W której częsci Nienacki pisze kilkńa zda o ojcu Tomasza i jego dziecięcym życiu ? Odpowiedz Link Zgłoś
lukas1492 Re: Zagadki2 28.04.04, 21:05 W "P.S. i człowiek z UF" dowiadujemy się, że ojciec Tomasza urodził się w 1915 (?) roku. W "Winnetou" opisuje dzieciństwo wśród kamienic, jak bawił się w indian. --- Moja zagadka: Na co polowali francuscy chłopcy pod Orlim Gniazdem? Odpowiedz Link Zgłoś
turek123 Re: Zagadki2 05.05.04, 11:08 No to moja zagadka - czego dotyczyła zagadka rozwiązana wspólnie przez Tomasza i Baturę? Odpowiedz Link Zgłoś
lukas1492 Re: Zagadki2 05.05.04, 22:20 Fałszerstwa znanego obrazu (jak byli na studiach). :) Teraz ja. Jak nazywała się ruda przyjaciółka Czarnego Franka? Odpowiedz Link Zgłoś
turek123 Re: Zagadki2 06.05.04, 14:13 To pamiętam dobrze - Bronka;-)A kto wie, jak miał na imię Mendoza? Odpowiedz Link Zgłoś
lukas1492 Re: Zagadki2 08.05.04, 22:47 Marlon Mendoza. Ale na paszporcie do Polski miał napisane Orleano. -- Co to jest Donkey's Meadow? Odpowiedz Link Zgłoś
tragacik Re: Zagadki2 10.05.04, 23:53 lukas1492 napisał: > Marlon Mendoza. Ale na paszporcie do Polski miał napisane Orleano. Orlano. Marino Orlano :-) > Co to jest Donkey's Meadow? obozowisko tyrustow w Winnetou a pamietacie, gdzie wystepuja "niedzwiedzio-borsuki" i "sarno-wilki" ??? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
turek123 Re: Zagadki2 11.05.04, 11:38 Miałem zagwozdkę z tym, ale właśnie przyszło olśnienie - w Bieszczadach!!;-) A jak się nazywał "nieosobisty" narzeczony Moniki? Odpowiedz Link Zgłoś
tragacik Re: Zagadki2 11.05.04, 17:20 osobisty, czyli Kedziorek, to Jacek a nieosobisty, to ten typek na Jawie przez ktorego Tomasz zaplacil 100 zl mandatu? (swoja droga to ciekawe, ze nie probowal sie wykrecic legitymacja ORMO, prawda?) na imie mial... nie pamietam... Zbyszek? Odpowiedz Link Zgłoś
turek123 Re: Zagadki2 12.05.04, 10:54 Zgadza się - typek na Jawie, ale nie Zbycho. Ciekawostka z tą legitymacją - pewnie był taki uczciwy, że brzydził się wykorzystaniem legitymacji;-) A może przestał być ORMOwcem? Bo tak właściwie, to nie pamiętam, czy poza Księgą Strachów gdzieś jeszcze wspominał o swojej działalności na drogach? Odpowiedz Link Zgłoś
tragacik Re: Zagadki2 12.05.04, 23:42 turek123 napisał: > Zgadza się - typek na Jawie, ale nie Zbycho. dobre pytanie :) pojecia nie mam... i nie mam jak sprawdzic, bo ksiazki zostaly 1500 km stad > Ciekawostka z tą legitymacją - > pewnie był taki uczciwy, że brzydził się wykorzystaniem legitymacji;-) A może > przestał być ORMOwcem? Bo tak właściwie, to nie pamiętam, czy poza Księgą > Strachów gdzieś jeszcze wspominał o swojej działalności na drogach? w winnetou, ale tylko na posterunku sie chwalil Odpowiedz Link Zgłoś
lukas1492 Re: Zagadki2 14.05.04, 22:14 To był Romek! Umówiła si z nim na kawę w godzinach pracy za co dostała od Tomasza opierdziel ;))) Teraz ja: kogo przypominał Tomaszowi pan Gunter? (ten od Muzeum Goethego - taka mała podpowiedź:) Odpowiedz Link Zgłoś
turek123 Re: Zagadki2 17.05.04, 14:41 Niezłe, powiem szczerze, że zupełnie nie pamiętam. Tragacik, a Ty? Znasz serię praktycznie na pamięć;-)? Odpowiedz Link Zgłoś
kris.m Re: Zagadki2 24.08.04, 01:02 To ja mam kolejną zagadkę: Jak miał na imię Cagliostro? (chodzi o prawdziwe imię ale nie to - Józef Balsamo) Odpowiedz Link Zgłoś
j.a.r.e.k Re: Zagadki2 24.08.04, 15:28 kris.m napisał: > To ja mam kolejną zagadkę: > Jak miał na imię Cagliostro? (chodzi o prawdziwe imię ale nie to - Józef Balsam > o) nie Franek przypadkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
kiciaczek2006 Re: Zagadki2 13.09.04, 01:14 > > Jak miał na imię Cagliostro? (chodzi o prawdziwe imię ale nie to - Józef > Balsam > > o) > > nie Franek przypadkiem? Witam, kiciaczek jestem! Przedstawiłam się już w wątku "Ile macie lat?" Jeśli chodzi o Cagliostra, to tej części kompletnie nie pamiętam. Mimo to pozwolę sobie zadać kolejną zagadkę - bardzo łatwą, ale po prostu nie mogę sobie odmówić przytoczenia tego cytatu :) - "Carramba, sacrableu, porca miseria!" Odpowiedz Link Zgłoś
j.a.r.e.k Re: Zagadki2 14.09.04, 17:20 no to ja mam zagadke podchwytliwa: kto strzelal gazem do samochodzika? Odpowiedz Link Zgłoś
lukas1492 Re: Zagadki2 15.09.04, 21:34 Było ich dwóch: Fryderyk (szpion) i Klaus (z szowinistycznej gazety ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
j.a.r.e.k Re: Zagadki2 16.09.04, 12:18 Fryderyk potraktowal p.Tomasza chloroformem nie gazem, a Klaus strzelal z pistoletu gazowego do Wiewiórki nie do p.Samochodzkia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lukas1492 Re: Zagadki2 16.09.04, 21:37 No, to było podwójnie podchwytliwe...Ale chytry dwa razy płaci, więc na następny raz nie przekombinuj...Bo ja się nie znam na tych Klausowo- Fryderykowych aferach szpiegowskich ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
j.a.r.e.k Re: Zagadki2 17.09.04, 11:00 lukas1492 napisał: > No, to było podwójnie podchwytliwe...Ale chytry dwa razy płaci, więc na > następny raz nie przekombinuj...Bo ja się nie znam na tych Klausowo- > Fryderykowych aferach szpiegowskich ;-) no to hint: ktos strzelal z gazu do Tomasza, jak juz zostalo ustalone - nie byl to Klaus i nie Fryderyk... a gaz nie był usypiajacy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
kiciaczek2006 Re: Zagadki2 18.09.04, 02:12 Czyżby chodziło o Zenobię i jej zapalniczkę w kształcie pistoletu ? Odpowiedz Link Zgłoś
j.a.r.e.k Re: Zagadki2 18.09.04, 11:16 kiciaczek2006 napisała: > Czyżby chodziło o Zenobię i jej zapalniczkę w kształcie pistoletu ? Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
lukas1492 Re: Zagadki2 18.09.04, 20:48 To było raczej strzelanie ogniem...Gaz chyba zostaje w zapalniczce i podtrzymuje ogień...? Odpowiedz Link Zgłoś
tragacik Re: Zagadki2 30.09.04, 10:41 ok, poczytalem sobie watek zagadkowy, bo szykuje cos z niego na strone ale przy okazji postanowilem go odswiezyc :) to takie pytanko: ktora dziewczyne Tomasz pocalowal w ucho? Odpowiedz Link Zgłoś
lukas1492 Re: Zagadki2 30.09.04, 22:27 Oczywiście lekarkę z powiatowego szpitala w R. Odpowiedz Link Zgłoś
tragacik Re: Zagadki2 07.10.04, 11:03 no pieknie. a dlaczego nie zadales swojej zagadki? skoro tak, to ja daje nastepna: Ja od razu mogę ci powiedzieć, jaki ty jesteś typ - wtrącił [A]. - Ty jesteś ciemny typ. - A ty podejrzany typ - odpalił mu [B]. Odpowiedz Link Zgłoś
lukas1492 Re: Zagadki2 07.10.04, 21:16 Pamiętam, pamiętam, ale... Pamiętam ten fragment, ale już zapomniałem... Pamiętam, że bardzo mnie rozbawił... Odpowiedz Link Zgłoś
tragacik Re: Zagadki2 08.10.04, 09:58 To jeszcze poprzednie zdanie do tego cytatu: Tam pracuje dziś także [c] - dodał [b]. - Określi, jakie jesteśmy typy. -- PS www.nienacki.art.pl Odpowiedz Link Zgłoś
j.a.r.e.k Re: Zagadki2 07.10.04, 23:59 tragacik napisał: > no pieknie. > a dlaczego nie zadales swojej zagadki? > skoro tak, to ja daje nastepna: > > Ja od razu mogę ci powiedzieć, jaki ty jesteś typ - wtrącił [A]. - Ty jesteś > ciemny typ. > - A ty podejrzany typ - odpalił mu [B]. > to Wiewiórka z Sokolim Okiem klasyfikuja sie wzajemnie na bazie antropologii ("Wyspa Zloczyncow") Odpowiedz Link Zgłoś
tragacik Re: Zagadki2 11.10.04, 14:08 ano, wyspa :) a to? (ktos mi to ostatnio podeslal, czarny humor :) „- Pan jest genialny facet - powiedziała dziewczyna. - Nie ja, tylko ten, kto zbudował ów pojazd. - Kto? - spytała. - Wuj Gromiłło. - Niech żyje wuj Gromiłło! - zawołała. - Niestety proszę pani. Umarł. Odpowiedz Link Zgłoś
lukas1492 Re: Zagadki2 11.10.04, 19:56 Czyżby cDiana Denver? Nie, nie wiem (oczywiście tekst kojarzę)... Aha, jeśli nie Diana to Yvone z Francji...Tak, chyba Yvone... Odpowiedz Link Zgłoś
j.a.r.e.k Re: Zagadki2 12.10.04, 22:50 wujkiem zachwyca sie cyhba Teresa autostopowiczka, to tez fragment z 'Wyspy' Odpowiedz Link Zgłoś
tragacik Re: Zagadki2 13.10.04, 11:24 j.a.r.e.k napisał: > wujkiem zachwyca sie cyhba Teresa autostopowiczka, to tez fragment z 'Wyspy' punkt dla Ciebie :) - Teresa kolejne pytanie (uprzedze, ze jest z haczykiem ;-): Wszystko więc jest w najlepszym porządku. Ale ja nie lubię, kiedy robi się ze mnie durnia. Uważam, że rzuciłeś mi rękawicę. Przyjmuję ją. I myślę, że się jeszcze spotkamy Odpowiedz Link Zgłoś
lukas1492 Re: Zagadki2 13.10.04, 22:53 Haczyk pewnie polega na tym, żeby nie kojarzyć "rękawicy", ze "Złotą Rękawicą"... Mój typ: Pan Samochodzik do W. Batury -> Zagadki Fromborka Odpowiedz Link Zgłoś
klemenko Re: Zagadki2 15.10.04, 09:08 Witam wszystkich! I ja zadam zagadkę: jaki indiański przydomek miał leśniczy w Winnetou? Odpowiedz Link Zgłoś
tragacik Re: Zagadki2 15.10.04, 12:34 lukas1492 napisał: > Haczyk pewnie polega na tym, żeby nie kojarzyć "rękawicy", ze "Złotą > Rękawicą"... > Mój typ: Pan Samochodzik do W. Batury -> Zagadki Fromborka tak, ta "rekawica" byla z zagadek Fromborka a to: Przepraszam pana, zapomniałem o najważniejszym. Czy mógłby mi pan powiedzieć, co się w Polsce najczęściej jada na obiad? Odpowiedz Link Zgłoś
bigmaciek Re: Zagadki2 15.10.04, 18:37 tragacik napisał: > lukas1492 napisał: > > > Haczyk pewnie polega na tym, żeby nie kojarzyć "rękawicy", ze "Złotą > > Rękawicą"... > > Mój typ: Pan Samochodzik do W. Batury -> Zagadki Fromborka > > tak, ta "rekawica" byla z zagadek Fromborka > a to: > > Przepraszam pana, zapomniałem o najważniejszym. Czy mógłby mi pan powie > dzieć, > co się w Polsce najczęściej jada na obiad? Zgaduję. Pachnie mi to Pigeonem z PS i Fantomas. Głowy nie dam. Odpowiedz Link Zgłoś
lukas1492 Re: Zagadki2 15.10.04, 20:06 Oczywiście Pigeon (fałszywy)... Zapytał, co się jada w Polsce na obiad, bo jego ojciec mówił, że trzeba uważać na ludzi, którzy jadają byle jak i byle co... Pan Samochodzik odpowiedział chyba, że kotlet schabowy i zupę pomidorową... Odpowiedz Link Zgłoś
tragacik Re: Zagadki2 18.10.04, 13:00 lukas1492 napisał: > Oczywiście Pigeon (fałszywy)... jasne, tylko ze prawdziwy i smaczzek wlasnie polegalna tym, o czym rozmawiali przedtem. jak widac byly to rzeczy mnije wazne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tragacik Re: Zagadki2 18.10.04, 13:07 aha, kolejna zagadka Czyżby trzymał pan osła pod maską swojego wozu? Przecież potrafię odróżnić ryk osła od sygnału samochodowego. — Mój sygnał dźwiękowy może nie brzmi najpiękniej — stwierdziłem — ale za to jest bardzo donośny. — Rozumiem — pokiwał głową — i gotów jestem w to uwierzyć. Ale chyba nie będzie usiłował mi pan wmówić, że wehikuł wołał pana na pomoc. Różne rzeczy widziałem na tym świecie i nawet wydaje mi się prawdopodobne, że ktoś trzyma osła pod ma ską samochodu. Ale żeby jeszcze do tego miał tam czujnego psa, który w krytycz nym momencie gryzie osła w ogon i każe mu głośno ryczeć, w to już nie uwierzę, drogi panie. Odpowiedz Link Zgłoś
j.a.r.e.k Re: Zagadki2 16.10.04, 13:50 to "prawdziwy" Piegeon. o ile pamietam pytanie to poadlo wktotce po tym, jak podzielil sie powaznymi podejrzeniami wzgledem barona :-) Odpowiedz Link Zgłoś
j.a.r.e.k Re: Zagadki2 16.10.04, 13:56 a ja mam takie pytanie (to bedzie latwizna ale uwielbiam ten fragment) "-Hm. Yhm - dwukrotnie chrzaknal dyrektor. Ale te slynne grozne hmkniecia dyrektora, ktore powodowaly poploch wsrod pracownikow jego departamentu nie uczynily zadnego wrazenia na(...)" no wlasnie, na kim? Odpowiedz Link Zgłoś
j.a.r.e.k Re: Zagadki2 18.10.04, 18:35 dobry trop, tzn chodzi o zwierza i to na P... ale nie jest to Prot:) Odpowiedz Link Zgłoś
bigmaciek Re: Zagadki2 19.10.04, 10:19 To P mnie wybiło z tropu. Już miałem napisać, że to Sebastian. Odpowiedz Link Zgłoś
woloduch1 Re: Zagadki2 18.10.04, 17:44 A czy to nie byla przypadkiem panna Monika? Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link Zgłoś
j.a.r.e.k Re: Zagadki2 19.10.04, 21:51 lukas1492 napisał: > Piotruś! Zaskroniec!!! tak! chodzi o zaskrońca ktory zainteresowal sie wlasnie dyrektorskimi butami. akcja dzieje sie w schronisku PTTK we Fromborku "dyrektor Marczak nie wytrzymal. -co to za zwierze?- zapytal, z trudem hamujac niepokoj nie odezwalem sie udajac ze jestem zajety nakladaniem swiezej koszuli. Cagliostro rowniez nie raczyl sie zainteresowac tym co wskazywal dyrektor. wyciagnal sie wygodniej na lozku i powiedzial obserwujac sufit: - niekiedy czlowiekowi zdaje sie ze cos widzi, a jednak nic nie widzi(...)" hehe, ale scenka, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
tragacik Re: Zagadki2 19.10.04, 11:39 woloduch1 napisał: > A czy to nie byla przypadkiem panna Monika? > Niewatpliwie na "p" i do tego calkiem mile zwierzatko ;> Odpowiedz Link Zgłoś