IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.11, 14:59
Apel do wszystkich, którym kultura i dobra literatura są bliskie.
Przyłącz się do bojkotu i wyraź swój sprzeciw przeciw likwidacji Państwowego Instytutu Wydawniczego.
Podpisz petycję. Poświęć swoje 30 sekund literaturze.
Niech zajmujący wysokie stołki w tym kraju usłyszą głos tłumu. Z góry serdeczne dzięki.

www.petycje.pl/petycja/7283/przeciw_likwidacji_piwu.html
Obserwuj wątek
    • eeela Re: APEL 15.05.11, 16:52
      Podpisałam.
      • maitresse.d.un.francais Re: APEL 15.05.11, 22:06
        eeela napisała:

> Podpisałam.
        >
        Ode mnie trzy ważne podpisy.
    • yanga Re: APEL 15.05.11, 22:22
      Podpisałam.
    • Gość: gosc Re: APEL IP: 195.114.161.* 15.05.11, 22:27
      Miałam okazję podpisać na targach książki.

A nawet zastanawiałam się ostatnio, w jaki sposób wydawnictwo z taką ofertą utrzymuje się na rynku... Kompletnie nie zdawałam sobie sprawy z tego, że są dofinansowywani.
    • kaplin Re: APEL 16.05.11, 14:30
      Doceniam trud i chęć działania, ale ten list jest fatalnie napisany (ton, styl, interpunkcja).
      • Gość: Marta Re: APEL IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.11, 19:03
        Dziękuję za podpisy.
        A list jest napisany tak jak potrafiłam najlepiej. Może Pan/Pani napisać mniej fatalnie - chętnie podpiszę - bez zbędnego komentarza.
        Pozdrawiam
        M.
    • Gość: Fioka Błąd masz w założeniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.11, 00:00
      Ale to nie likwidacja, tylko przeniesienie z ministerstwa (bodaj) skarbu do ministerstwa kultury. Poniekąd to ruch uzasadniony, chociaż komercjalizacja byłaby lepsza, a prywatyzacja - jeszcze lepsza.
      • maitresse.d.un.francais Re: Błąd masz w założeniach 22.05.11, 16:16
        Poniekąd to ruch uzasadniony, chociaż komercjalizacja byłaby
        > lepsza, a prywatyzacja - jeszcze lepsza.

Hahaha, no, ciekawie by PiW po niej wyglądał!!! Dziecko, nie wiesz, co piszesz.
        • Gość: Fioka Re: Błąd masz w założeniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.11, 16:39
          Współpracowałam z PIW-em kilkanaście lat temu, żałosna interlokutorko, wciąż znam ludzi stamtąd, mogłabyś posłuchać, co mówi załoga na temat rządów swego szefa, zamiast się hejterzyć bez sensu.
          PIW na kształt Instytutu, a nie firmy próbującej walczyć na rynku, ma sens. PIW prywatny, ale z grantami celowymi i zachowaniem tego, co dotąd wydane - też ma sens. Najmniej sensu ma taki okrak, jak dotąd: ani prywatny, ani państwowy.
          • maitresse.d.un.francais Re: Błąd masz w założeniach 22.05.11, 21:14
            Gość portalu: Fioka napisał(a):

> Współpracowałam z PIW-em kilkanaście lat temu, żałosna interlokutorko

Nie ty jedna, żałosna interlokutorko. Nie wpadnie ci do głowy, że inni też mogą coś wiedzieć na temat współpracy z PiW?

Poza tym jednak piszesz o dotowaniu.
            • Gość: Fioka Re: Błąd masz w założeniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.11, 12:04
              To już nie dziecko? Dobre i to.
              Tak, najlepsza byłaby częściowa prywatyzacja, w sensie: zachowany dorobek, granty celowe na kontynuowanie wydawania książek trudnych i niekomercyjnych, a poza tym - normalne wydawnictwo, umiejące zarabiać.
              Zresztą, sprawa jest nieaktualna: wirtualnywydawca.pl/a/showitem/id/28929/cat/RZRP.html
    • black_jotka Re: APEL 22.05.11, 14:23
      groza!
    • wlodekbar Re: APEL 22.05.11, 17:09
      Podpisalem.
      • Gość: Kawka Re: APEL IP: *.avamex.com.pl 22.05.11, 18:40
        Podpisałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka