Gość: kubu IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 01.03.02, 16:59 czy ktos to czytal w oryginale? bo nie wiem czy autorka nie radzi sobie z pisaniem czy tez tlumacz(ka) zaserwowal(a) nam taka fuszerke bo historia piekna ale jak fatalnie napisana :-//// az przykro Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
staua Re: RTEC Amelie Nothomb 01.03.02, 22:54 Czytalam rownolegle z mezem, ja po polsku, on po francusku i porownywalismy duze fragmenty, chyba tlumaczenie nie jest najgorsze, po prostu Nothomb tak pisze, czytales inne jej ksiazki? Np. "Higiene mordercy"? Bardzo podobna, za to "Z pokora i unizeniem" zupelnie inne, lubie to czytac, ale drazni mnie jej nachalne chwalenie sie elokwencja. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: RTEC Amelie Nothomb IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 02.03.02, 00:17 czytalem i wlasnie bardziej podobala mi sie Z POKORA I UNIZENIEM niz HIGIENA MORDERCY no ale skoro to ona tak pisze to chyba nie moge wybrzydzac chociaz wydaje mi sie, ze czasami tlumacz moglby wybrnac troche lepiej niz to zrobil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: RTEC Amelie Nothomb IP: 213.241.11.* 04.03.02, 11:23 Czytałam tylko Rtęć, która mnie rozczarowała - ani elokwentna, ani głęboka, ani zaskakująca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramona Re: RTEC Amelie Nothomb IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.05.02, 14:56 a mnie "rtęć" sie podbala ;) znalam wczesniej "z pokorą i uniżeniem", dzis przeczytalam "rtęć", na poczatku wydawalo mi sie to wszystko malo prawdopodobne, ale potem wciagnelo za leb za szyje, no i podoba mi sie pomysl dwoch zakonczen ;) dzis zaczynam lekture "metafizyka rur" Odpowiedz Link Zgłoś