Gość: mia IP: *.9.175.181.ng.pl 24.08.11, 23:00 Nie zaczęłam jeszcze przygody z tymi pisarkami, ale cały czas o nich głośno na forach i blogach, więc napiszcie proszę, które książki Allende i Oates uważacie za najlepsze, a które sobie odpuścić Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
garga-mella Re: Najlepsza pozycja Oates i Allende 25.08.11, 12:13 Oates czytałam (na razie - bo mam zamiar dużo więcej!) "Amerykańskie apetyty", "Opowieść wdowy" i opowiadania zebrane pod tytułem "Dotyczy sprawy Bobby'ego T." - wszystko polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
joaska0 Re: Najlepsza pozycja Oates i Allende 26.08.11, 19:51 Jeżeli Allende to na pewno - Dom duchów, czytałam też Córka fortuny, Nezgłebiony zamysł oraz Ines, pani mej duszy. Dobrze się czyta jej książki, barwne losy bohaterów, trochę historii. Myślę, że warto przeczytać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelniczka Re: Najlepsza pozycja Oates i Allende IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.11, 09:42 "Dom Duchów" jest piękną, mądrą książką. Na tle czarnych czasów pokazuje, że miłość i przyjaźń może triumforwać.Pozwala też docenic, ze żyjemy w relatywnie tolerancyjnej Europie, jesteśmy wolni, a szczególnie wolne, i mamy luksus kształtowania swego życia. To jedna z tych książek, które na długo zapadają w pamięć. Odpowiedz Link Zgłoś
linka.raz Oates 26.08.11, 21:00 Spośród powieści Oates koniecznie Blondynkę, Wodospad i Córkę grabarza, a najlepiej wszystko:) Odpowiedz Link Zgłoś