Dodaj do ulubionych

Najlepsza pozycja Oates i Allende

IP: *.9.175.181.ng.pl 24.08.11, 23:00
Nie zaczęłam jeszcze przygody z tymi pisarkami, ale cały czas o nich głośno na forach i blogach, więc napiszcie proszę, które książki Allende i Oates uważacie za najlepsze, a które sobie odpuścić
Obserwuj wątek
    • garga-mella Re: Najlepsza pozycja Oates i Allende 25.08.11, 12:13
      Oates czytałam (na razie - bo mam zamiar dużo więcej!) "Amerykańskie apetyty", "Opowieść wdowy" i opowiadania zebrane pod tytułem "Dotyczy sprawy Bobby'ego T." - wszystko polecam:)
    • joaska0 Re: Najlepsza pozycja Oates i Allende 26.08.11, 19:51
      Jeżeli Allende to na pewno - Dom duchów, czytałam też Córka fortuny, Nezgłebiony zamysł oraz Ines, pani mej duszy. Dobrze się czyta jej książki, barwne losy bohaterów, trochę historii. Myślę, że warto przeczytać
      • Gość: Czytelniczka Re: Najlepsza pozycja Oates i Allende IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.11, 09:42
        "Dom Duchów" jest piękną, mądrą książką. Na tle czarnych czasów pokazuje, że miłość i przyjaźń może triumforwać.Pozwala też docenic, ze żyjemy w relatywnie tolerancyjnej Europie, jesteśmy wolni, a szczególnie wolne, i mamy luksus kształtowania swego życia. To jedna z tych książek, które na długo zapadają w pamięć.
    • linka.raz Oates 26.08.11, 21:00
      Spośród powieści Oates koniecznie Blondynkę, Wodospad i Córkę grabarza, a najlepiej wszystko:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka