Dodaj do ulubionych

o motocyklu, podróży, historii- na prezent

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.11, 15:05
Zbliża się Gwiazdka i powoli zaczynam myśleć o prezentach, m. in. dla męża.
Marzy o podrózy motocyklem, interesuje się historią II wojny.
Jakie ciekawe wydanie albumowe lub inne książki mozecie mi polecić?
Obserwuj wątek
    • agnieszka_azj Re: o motocyklu, podróży, historii- na prezent 20.11.11, 15:33
      Może Mój chłopiec, motor i ja Haliny Korolec - Bujakowskiej ? Rzecz o autentycznej podróży motocyklem do Chin w latach trzydziestych dwójki młodych Polakow.
    • nobullshit Re: o motocyklu, podróży, historii- na prezent 20.11.11, 22:56
      Może książka Ewana McGregora i jego kumpla?
      ksiazki.tv/n/1364
      Albo "Dzienniki motocyklowe" Che Guevary?

Jest jeszcze kultowa "Zen i sztuka oporządzania motocykla", ale pewnie mąż ją zna. (Możliwe, że dwie w/w pozycje również...)
      • mietowa_kawa Re: o motocyklu, podróży, historii- na prezent 21.11.11, 00:43
        A może tak?
        1. www.biblionetka.pl/art.aspx?id=35437
        2. merlin.pl/Rowerem-i-pieszo-przez-Czarny-Lad_Kazimierz-Nowak/browse/product/1,573324.html
        Daj znać co wybrałaś.

> Może książka Ewana McGregora i jego kumpla?
        > ksiazki.tv/n/1364
        > Albo "Dzienniki motocyklowe" Che Guevary?
        >
        > Jest jeszcze kultowa "Zen i sztuka oporządzania motocykla", ale pewnie mąż ją z
        > na. (Możliwe, że dwie w/w pozycje również...)
        • moleslaw Re: o motocyklu, podróży, historii- na prezent 21.11.11, 07:51
          Chciałam napisać o "Dziennikach motocyklowych ,ale ktoś już uprzedził.
      • nchyb Wielka podróż 21.11.11, 12:07
        Ewana McGregora i Charleya Boormana są 2 tomy, pierwszy Wielka wyprawa (podróż w poziomie m.in. przez Europę, ale bez Polski), drugi Wielka wyprawa na południe - podróż w pione w dół Afryki.

Oba tomy mój mąż pochłaniał wręcz. Boormana jest jeszcze jeden tom wydawny bardzo podobnie edycyjnie, ale już nie na motocyklu, a na wszystkim co możliwe, czyli Wszelkimi środkami transportu.

Dodatkowo swojemu mężowi kupiłam też 126 dni na kanapie: Motocyklem dookoła świata - Tomasza Gorazdowskiego. Ale tego jeszcze nie czytał, więc opinii męża nie znam.

W empiku widziałam też Kobietę na motocyklu Olgi Jackowskiej. O podróży kobiety w świat raczej męski, na motorze do Syrii i Jordanii.

Wszystko zależy też, jakie mąż lubi motocykle. Bo jeżeli ścigacze, to może poczytać np. 299 - Igi Karst. Trochę autorka przesadza ze słownictwem, dzidy i dzidowanie za dużo w tekście się pojawiają, ale szybko się czyta :-)
        • nchyb Re: Wielka podróż 21.11.11, 12:12
          za szybko mi się wysłało

299 to też podróż, na ścigacz z Wrocławia, do Chorwacji, Włoch. W tle wątek kryminalny....
    • Gość: mal content Re: o motocyklu, podróży, historii- na prezent IP: 163.244.62.* 23.11.11, 17:50
      Mozesz tez wziac pod uwage 'Motocyklista doskonaly', David'a Hough. Bardzo dobra ksiazka o technice jazdy dwoch kolkach, unikaniu zagrozen itp. ale to jest poradnik, nie ksiazka o podrozy.
      Ja sam chce dostac 'Samotnie przez Balkany' - Anny Jackowskiej, bo sam mysle o takiej wlasnie wyprawie - na motocyklu przez balkany.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka