22.01.13, 22:56
Kto ma czytnik Kindle Paperwhite 3G i może potwierdzić , że internet działa w Polsce bez zarzutu.
Pozdrawiam serdecznie
M.
Obserwuj wątek
    • nauta_ Re: kindle 23.01.13, 11:22
      podłączam się do pytania.
      • Gość: mika Re: kindle IP: *.toya.net.pl 26.01.13, 15:32
        up
        ???
    • lulaby76 Re: kindle 26.01.13, 18:37
      Ja mam, ale pełnego netu tam nie ma. Jest dostęp do sklepu Amazona i wikipedii i słowników. I wsio. Oczywiście jest wifi.
    • dim7 Re: kindle 18.06.13, 21:18
      Kindle Paperwhite 3G nie daje darmowego netu. Możesz przeglądać Wikipedię i Amazona, ale już na gazeta.pl nie wejdziesz (no chyba, że przez Wi-Fi). Zapraszam do odwiedzenia YouTube, gdzie został przedstawiony test kindle paperwhite.
      • geisterseher25 Re: kindle 27.06.13, 12:13
        tak jest, masz rację.
    • jeepwdyzlu Re: kindle 19.06.13, 08:08
      bez zarzutu
      ściągnąć maila, zajrzeć do banku - no problem
      Czy ściągnąć książkę...
      ale do serfowania po sieci kindle się nie nadaje - to nie tablet - jest czarno biały i ekran ma bezwładność...
      jeep
    • bazylea1 Re: kindle 19.06.13, 11:03
      mi działa, ale na domowym wifi. natomiast ten bezpłatny internet 3g to chyba Polski nie obejmuje...
      • solaris_1971 Re: kindle 19.06.13, 12:28
        Czyzbys mieszkala w Bazylei ?
      • poziomek86 Re: kindle 19.06.13, 17:40
        Ja mam kindle keyboard 3g juz od dwóch lat. Darmowe 3g działa bez zarzutu. Od zeszłego roku ograniczyli jednak ilość 'darmowego' transferu do 50mb (na wszystko inne poza amazonem i wikipedia.com). Tak jak już ktoś wspomniał wyżej kindle to nie tablet i korzystanie na nim z internetu nie jest jakoś bardzo wygodne (chociaż pocztę się sprawdzi).
        Dawno temu na swoim blogu pisałem o tym skąd brać darmowe (legalne) książki i czasopisma na kindla. Część Się trochę zdezaktualizowała ale może się komuś przyda: oszczedzanie.eu/tanie-czytanie-ksiazki/ oraz oszczedzanie.eu/tanie-czytanie-tygodniki/

Serdecznie Pozdrawiam,
        • eeela Re: kindle 19.06.13, 17:46
          > Ja mam kindle keyboard 3g juz od dwóch lat.

To nie jest to samo co Paperwhite. Masz zapewne starszy model 3G, jedyny zresztą, który oferował internet bez limitu (to znaczy limity wyznaczała sama jakość pracy sprzętu - jak sam piszesz, to nie jest tablet). Też go miałam, ale go zgniotłam, następny model kupiłam sobie bez 3G i naprawdę nie odczuwam braku. Transfer i tak był zabójczo wolny, nawigacja niewygodna - bez sensu w ogóle. Wikipedia, słowniki i sklep są całkiem wystarczające do czytania, a nawet tego symbolicznego maila wolałam sprawdzać na innym sprzęcie.
        • bazylea1 Re: kindle 27.06.13, 11:36
          powiedzcie mi proszę jak korzystać z tego darmowego 3g bo ja nie mogę tego znaleźć :( tylko sieci wifi mi się wyświetlają.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka