Dodaj do ulubionych

Uwaga na empik.com

20.07.13, 22:24
Składałam dzisiaj zamówienie na kilka e-booków w cenach promocyjnych. Okazało się, że jedna z pozycji ma inną cenę niż ta oferowana na stronie. Niby nic wielkiego, bo tylko złotówka z groszami, ale jednak. Co ciekawe, gdy ta pozycja jest jedyna w zamówieniu, cena zgadza się co do grosza... Tylko ja mam wrażenie, że to próba nabijania w butelkę?
Obserwuj wątek
    • jeepwdyzlu Re: Uwaga na empik.com 20.07.13, 23:37
      kupuj w virtualo
      to spółka zależna empiku
      ma lepszy system i lepsze promocje
      niż strona empikowa
      pozdrjeep
      • nchyb Re: Uwaga na empik.com 21.07.13, 08:20
        akurat ostatnio sprawdziłam, szukanej przeze mnie autorki książki na Virtualo po 18,30 każda, na empiku po 15zł. trzy trzydzieści na sztuce na korzyść empikowych ebooków...

• nchyb Re: Uwaga na empik.com 21.07.13, 08:25
          z ciekawości sprawdziłam jeszcze kilka innych interesujących mnie tytułów, virtualo przegrywa jak na razie po kilka zł na tytule...
          • magrathh Re: Uwaga na empik.com 21.07.13, 09:45
            A sprawdzałaś w Gandalfie? Ja z kolei tam znalazłam interesujące mnie pozycje w cenach dość konkurencyjnych wobec Empiku. W Publio też zdaje się ceny są lepsze, choć nie dotyczy to wszystkich książek.
            • staszek121 Re: Uwaga na empik.com 21.07.13, 10:59
              Ja stosunowko często porównuje ceny w sklepach internetowych i jednak przeważnie najtaniej wychodzi na empik.com. A co do tego błędu na stronie, to może skontaktuj się z nimi to naprawią i nie będzie już problemu. Nie sądze, żeby celowo to robili, bo jaki sklep chciałby przycinać klientów na złotówce ryzykując, że ich straci ;)
    • aglod2 Re: Uwaga na empik.com 22.07.13, 10:01
      A ja polecam porównywarki ebooków, można w ten sposób upolować fajne promocje
      Mniej rozwinięta ebooki.swiatczytnikow.pl/
      i bardziej wypasiona upolujebooka.pl/
    • jeepwdyzlu Re: Uwaga na empik.com 24.07.13, 18:55
      cena ebooka jest płynna
      jego początkowa cena - kilkadziesiąt złotych - ulega wielokrotnym przecenom...
      warto polować na promocje
      załóż newsletter na światczytników
      Pozdrawiam
      jeep
    • x.e.n.a Re: Uwaga na empik.com 16.08.13, 16:01
      Niekoniecznie to musi być nabijanie w butelkę. W tym samym czasie empik.com mógł mieć kilka promocji (które zazwyczaj nie łączą się, czyli w danym momencie zadziała albo jedna, albo druga) - np. promocję na konkretne tytuły + promocje typu 3 w cenie 2 + promocję typu "kup za 100 zł, coś tam dostaniesz gratis" etc. I ich system automatycznie wybiera tę najkorzystniejszą dla wrzuconych do koszyka produktów, a Ty nawet nie wiesz, jaka to była promocja ;-).
      Najlepiej przelicz sobie ręcznie, ile byś zapłaciła, kupując każdego ebooka osobno, a ile finalnie zapłaciłaś za całe zamówienie. Podejrzewam, że zapłaciłaś w sumie mniej, mimo że cena tej jednej książki poszła w górę. Ja już parę razy miałam taką sytuację i za którymś razem to rozkminiłam. Faktem jest natomiast, że mogliby to jakoś lepiej opisywać, bo to dość wkurzające, gdy nagle widzisz inną cenę :)
    • eeela Re: Uwaga na empik.com 12.06.14, 11:25
      Może jednak kupowanie ebooków jest w Empiku bezpieczniejsze. Naczytałam się właśnie opowieści grozy w tym artykule i komentarzach ;-)
      • jeepwdyzlu Re: Uwaga na empik.com 12.06.14, 13:27
        eeeee tam
        wchodzę do księgarni z książką - zgłaszam to ochronie
        Inaczej - prowokuję do incydentu...
        jeep
        • eeela Re: Uwaga na empik.com 12.06.14, 14:41
          Tak jak krótka spódniczka prowokuje gwałt? ;-)

Moim zdaniem jak się wchodzi do sklepu z zakupem, na który ma się przy sobie paragon, nie ma takiej potrzeby.
          • jeepwdyzlu Re: Uwaga na empik.com 12.06.14, 15:55
            nie ma
            jeśli wyciągasz kwit, okazujesz i nie dziwisz się kontroli
            ale ja nie lubię kontroli zatem zgłaszam
            j.
        • jeepwdyzlu po polskiemu 12.06.14, 15:56
          prowokuję do incydentu...
          -------
          prowokuję incydent
          rzecz jasna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka