lipka02 01.11.13, 17:17 Listopad zaczynam od francuskiego kryminału "Purpurowe rzeki".Ten miesiąc przeznaczam na powieści pełne zabójców,krwi i tajemniczych zbrodni. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maniaczytania Re: Co czytamy w listopadzie? 01.11.13, 18:56 ja czytam kilka naraz jak zwykle, wiekszosc zaczeta jeszcze w pazdzierniku "Hakawati, mistrz opowiesci" Rabih Alameddine "Prywatna sprawa" Lesley Lokko "Kobiety Lazarza" Marina Stepnova "Foresta umbra" Pawel Jaszczuk "Agatha Raisin i tajemnice salonu fryzjerskiego" MC Beaton Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: Co czytamy w listopadzie? 01.11.13, 19:46 Norwegian Wood - Murakami - książkę tą w formie kieszonkowej kupiłam na podróż samolotową - teraz wypada ją skończyć :) Dokończę z poprzedniego miesiąca "Życie artystek w PRL" i obowiązkowo ostatni Krajewski. Odpowiedz Link Zgłoś
lipka02 Na kogo wypadnie- K.Wignall 04.11.13, 16:21 Właśnie jestem po przeczytaniu powieści pt "Na kogo wypadnie".Powiem strzeże kryminalna perełka to to nie jest,ale polecam ją z tego względu,że w bardzo dobry,obrazowy sposób przedstawia konsekwencje zemsty ponad wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
dominofats Re: Na kogo wypadnie- K.Wignall 18.10.14, 23:07 Powiem strzeże: szlag mnie za chwile trafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anulka Re: Co czytamy w listopadzie? IP: *.ip.jarsat.pl 01.11.13, 22:44 Czytam serię kryminałów Edwardssona o komisarzu Winterze. Aktualnie część druga "Wołanie z oddali". Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Co czytamy w listopadzie? 05.11.13, 09:01 A ja zaczęłam od "Mięsa" Dominiki Dymińskiej - i muszę przyznać, że niezła lektura. Idę kończyć;) Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Co czytamy w listopadzie? 07.11.13, 00:40 A teraz "23 rzeczy, których nie mówią wam o kapitalizmie" by Ha-joon Chang. Wartko się czyta - niektóre rzeczy banalne, niektóre ciekawe. Generalnie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Cherezińską 05.11.13, 19:58 Jestem w stadium zaawansowanym "Gry w kości" Cherezińskiej. Nie powiem, niezłe czytadło z Bolesławem Chrobrym jako Mary Sue ;) Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Co czytamy w listopadzie? 06.11.13, 02:03 Z okazji nadchodzących i oczekiwanych premier miałam zamiar pozwolić sobie na luksus przeczytania dwóch powieści: ostatniej Sapkowskiego i nowej części Świata Dysku. Ale wygląda na to, że przeczytam tylko Pratchetta, bo nie widzę Sapkowskiego w sprzedaży na kindla :-( Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Co czytamy w listopadzie? 06.11.13, 09:01 II tom "Podróż do miasta świateł" czeka nowy Brown i "Gracz" Rudzkiego Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Co czytamy w listopadzie? 07.11.13, 22:38 a to wyszedł jakiś nowy Pratchett?? Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Co czytamy w listopadzie? 07.11.13, 22:47 Voila :-) www.goodreads.com/book/show/11275323-raising-steam?ac=1 Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Co czytamy w listopadzie? 08.11.13, 12:06 aaaa, o tym to wiem, Terry mi na fejsbuczku pisał ;) myślałem, że Prószyński coś wypuścił ;) chociaż w sumie nie wiem na co liczyłem, bo chyba w Polsce wyszło już absolutnie wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Co czytamy w listopadzie? 06.11.13, 11:56 Chciałabym "You are your own gym", ale jest dość droga. Czy może ktoś wie czy (i kiedy) będzie polski przekład? Planuję przeczytać "Pyszny obiad w pół godziny" Adamczewskich i "Za żelazną kurtyną" Anne Applebaum. Teraz mam na tapecie "To, co zostało" Jodi Picoult i "Spadkobierczyni Z Barcelony" Vila Sanjuan Sergio Odpowiedz Link Zgłoś
gosiownik Re: Co czytamy w listopadzie? 06.11.13, 13:30 Czytam "Faraona" i dlugo wyczekiwana najnowsza czesc przygod Locke'a Lamory czyli "The Republic of Thieves" Scotta Lyncha. Odpowiedz Link Zgłoś
great_librarian Re: Co czytamy w listopadzie? 07.11.13, 13:14 U mnie na tapecie aktualnie "Biblia Umarłych" Toma Knoxa - coś w sam raz na "niemyślenie" po pracy. A już w kolejce czeka "Mgnienie ekranu" Pratchetta Odpowiedz Link Zgłoś
female.pl Re: Co czytamy w listopadzie? 07.11.13, 19:36 Koncze " Czy Pan Bog jest szczesliwy i inne pytania" Kolakowskiego a czeka na mnie Wojciech Albinski "Kalahari" Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Co czytamy w listopadzie? 07.11.13, 22:33 na smutny początek miesiąca "Zajadanie zwierząt" Foera Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Co czytamy w listopadzie? 07.11.13, 22:34 "Zjadanie zwierząt" ofkors ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sisterofmercy007 Re: S.Thomas - "Koniec Pana Y" 08.11.13, 22:50 Znów tajemnicza księga. Dla mnie bardzo intrygująca. Spróbujcie mikstury ... Przepis w książce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stonoga listopad IP: *.haye.cable.virginm.net 09.11.13, 16:37 Ciemno, prawie noc The Snow Child i Alice Munro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: S.Thomas - "Koniec Pana Y" IP: *.wtvk.pl 18.10.14, 22:48 Hej, nie natknąłem się na ani jedną informację, odnośnie "Końca Pana Y", tak jakby nikt jej nie czytał, a przecież jest świetna... Zastanawiam się, czy moglibyśmy odbyć małą konwersacje na jej temat i czy jeszcze tu kiedyś zajrzysz... zależy mi na tym. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lipka02 Palownik-Gregory Funaro 10.11.13, 09:24 Kryminał psychologiczny w którym agent FBI Sam Markham próbuje złapać socjopatę i psychopatę,który torturuje swe ofiary i nabija na pal.Musi ustalić jego misję i patrzenie na świat.Polecam ten kryminał na jesienne wieczory. Odpowiedz Link Zgłoś
jot6 anne bishop 10.11.13, 12:36 a ja zaczytuję się w pierwszym tomie nowego cyklu ww autorki - Inni.Pisane szkarłatem. polecam wszystkim,którym podobał się cykl Czarne kamienie. Autorce znów udało się wymyślić zupełnie inny świat,bardzo rozbudowany i intrygujący. Niby Ziemia,ale nie taka jaką znamy - rasą rządząca są Inni,tubylcy - Wilki,inne zwierzołaki jak Wrony czy Jastrzębie, wampiry, Żywioły jak Zima, ludzie są ledwie tolerowani - małpy,sprytne mięso..W takim otoczeniu pojawia się Meg - człowiek,ale niezwykły, przed czymś ucieka i znajduje pracę na Dziedzińcu, domenie Wilków,t jako łącznik z ludźmi, ma zajmować się pocztą i rozwozić przesyłki - np wampiry lubią stare filmy.Wilki nie lubią ludzi,gardzą nimi, ale lubią niektóre ich wytwory,np książki, główny Wilk prowadzi księgarnię dla Innych i ludzi - o nazwie Zabójczo Dobre Lektury - i nazwę tę należy traktować dosłownie,jeśli jakąś książkę ukradniesz,odgryzą ci rękę, ale za drugim razem...W ten świat wkracza Meg - ale dalej czytajcie już sami. ja w każdym razie nie mogę już doczekać się dalszego ciągu - będzie o Wronach... - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zimba Re: anne bishop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.13, 15:14 A ja w te dłuuugie jesienne wieczory wczytuje się w fantastykę, którą uwielbiam. Aktualnie czytam "Dom Hadesa" Ricka Riordana - rewelacyjna książka, takie książki mogę czytać dniami i nocami :) Wcześniej przeczytałam "Pamiętniki Półbogów" Riordana - oj zachwyca :D Odpowiedz Link Zgłoś
bir.ke Re: anne bishop 13.11.13, 13:08 trafny wybor jk rowling i na poprawe humoru "szpital babylon'. Odpowiedz Link Zgłoś
lipka02 Kręte ścieżki-Lisa Jackon 15.11.13, 10:52 Myślałam,że będzie dobry kryminał no cóż nie był.Myślałam już że nie skończę tej książki. Strasznie mi się dłużyła,powiem nawet,że czytanie mi się ciągnęło jak spaghetti .Okropność.. Odpowiedz Link Zgłoś
koriolanus Re: Co czytamy w listopadzie? 14.11.13, 10:10 Ja właśnie skończyłam świetny "Kryptonim Garbo" www.granice.pl/ksiazka,kryptonim-garbo,291294, a zaczynam nową powieść Myśliwskiego, tylko ciągle brakuje czasu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
interneal Re: Co czytamy w listopadzie? 14.11.13, 12:56 ja jestem już po lekturze nowej powieści Murakamiego... dobra powieść i temat bardzo mi bliski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annaputra Re: Co czytamy w listopadzie? IP: *.korbank.pl 15.11.13, 13:19 A nowego Sapkowskiego ktoś już czytał? Warto?[url=http://www.ksiazka.net.pl/index.php?id=49&tx_ttnews[tt_news]=17989] www.ksiazka.net.pl/index.php?id=49&tx_ttnews[tt_news]=17989[/url] Odpowiedz Link Zgłoś
kamea85 Re: Co czytamy w listopadzie? 15.11.13, 15:17 Ja właśnie czytam najnowszą książkę Sapkowskiego - "Sezon burz". Odpowiedz Link Zgłoś
lipka02 "Pierwsza noc"- Marc Levy 17.11.13, 17:22 Znakomita powieść przygodowa.Dwójka młodych i zakochanych w sobie naukowców zostaje posiadaczem starego przyrządu astrologicznego,który przedstawia mapę świata z przed milionów lat. Naukowcy próbują znaleźć człowieka zero-pierwszego rodzica całej ludzkości oraz poznać prawdziwą teorię powstania świata. Odpowiedz Link Zgłoś
judytta Re: Co czytamy w listopadzie? 18.11.13, 05:43 Zaczęłam Picoult i Samantha Van Leer "Z innej bajki" przyznam że dobrze się czyta coś zupełnie innego jeśli chodzi o tą pisarkę bo jest to napisana wspólnie z córką bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Co czytamy w listopadzie? 18.11.13, 12:26 "Pożegnanie z Warszawą" Odpowiedz Link Zgłoś
myslac88 Re: Co czytamy w listopadzie? 18.11.13, 18:15 a ja listopad przeznaczyłem na Kinga i jego nowe Lśnienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wia Co czytamy w listopadzie ? IP: *.cpu-zeto.pl 19.11.13, 14:28 Ja czytam "Skrzydło anioła" Jolanty Krysowatej :) Odpowiedz Link Zgłoś
1borgia Re: Co czytamy w listopadzie ? 19.11.13, 20:16 siegfrieda lenza "so zärtlich war suleyken" borgia Odpowiedz Link Zgłoś
sisterofmercy007 Re: S.Minajew - "DuchLess. Opowieść 24.11.13, 11:49 o nieprawdziwym człowieku." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as wywiadu Re: Co czytamy w listopadzie? IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.13, 12:00 A ja czytam za darmo online Kości zostały rzucone Powieść trochę ryjąca mózg :) Wchodzi w pamięć. Odpowiedz Link Zgłoś
mokrzyk247 Re: Co czytamy w listopadzie? 25.11.13, 19:25 "Incydent na Rigil Prime" T.Biedrzycki ( wreszcie coś się u nas dzieje ) "Hades" E.Filak (j.w) "Igrzyska Śmierci" ( wybieram się do kina, to trzeba odświeżyć info :) ) Odpowiedz Link Zgłoś
dziku.grodowy Re: Co czytamy w listopadzie? 26.11.13, 18:46 mokrzyk247 napisał: > "Incydent na Rigil Prime" T.Biedrzycki ( wreszcie coś się u nas dzieje ) > "Hades" E.Filak (j.w) > "Igrzyska Śmierci" ( wybieram się do kina, to trzeba odświeżyć info :) ) Czytałem całą trójkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
mental75 Re: Co czytamy w listopadzie? 26.11.13, 21:44 Masłowska - "Kochanie zabiłam nasze koty" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mliscie Re: Co czytamy w listopadzie? IP: *.dynamic.chello.pl 30.11.13, 21:17 Dzienniki Annais Nin, bardzo interesujące Odpowiedz Link Zgłoś