Dodaj do ulubionych

Steve Jobs

05.05.14, 10:58
Czy ktoś czytał i mu się NIE podobało?
Co prawda te książkę mam w wersji audiobooka ale jest to jedna z niewielu pozycji przy której utknełam w połowie i nie jestem się w stanie zmobilizowac do dalszego słuchania.
Nudne, powtarzalne frazy, monotonny lektor.
Książkę można podsumować:
"a on powiedział...i wtedy on powiedział a wtedy tamten mu odpowiedział... a potem wszyscy znaleźli się w polu zniekształcania rzeczywistości Jobsa" Zwrot ten jest powtarzany po kilka razy w kazdym rozdziale......oraz zdawać by się mogło że Jobs miał w swoim słowniku dwa zdania "To jest genialne" albo "co za gó...!"

Kupiłam ją skuszona licznymi pozytywnymi recenzjami, wieloma zachwyconymi opiniami /np. w audioteka.pl/ i dawno nie przezyłam takiego rozczarowania.
Obserwuj wątek
    • prawie_jak_arwena Re: Steve Jobs 05.05.14, 20:01
      Zaczełam czytac..przeczytałam pięć kartek i leży. Nudy i dłużyzny.
      • opium74 Re: Steve Jobs 05.05.14, 20:14
        Dzięki ci za ten wpis ;) na audioteka.pl same zachwyty. 5 gwiazdek. Szarpnelam sie i ponad 40pln wydałam. Ech.... Myślałam juz ze coś ze mną nie tak skoro ma zachwycać a nie zachwyca :)
        • prawie_jak_arwena Re: Steve Jobs 05.05.14, 20:24
          Z Tobą jest jak najbardziej ok:-D
          Tez miałam wrażenie,że ze mną jest coś nie tak.
          Jak wpada mi w ręce interesująca książka to nie mogę się od niej oderwać, a ta..leży i zbiera kurz,Pozdrawiam:-)
      • Gość: Jagrys Re: Steve Jobs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.14, 01:13
        prawie_jak_arwena napisała:

> Zaczełam czytac..przeczytałam pięć kartek i leży. Nudy i dłużyzny.
        Akcja zacznie się dziać od 8 kartki. Steve Jobs zostanie oskarżony o morderstwo i policja go będzie ścigać. A on będzie uciekał i będzie równocześnie gonił prawdziwego mordercę. Teraz czytam jak kupił sobie kałasznikowa i strzela do innych przestępców. Daj szansę tej książce.
    • jeepwdyzlu Re: Steve Jobs 05.05.14, 20:24
      jako fan Apple przeczytałem jednym tchem
      ale literatura to słaba...
      ciekawe - ale dla specyficznej grupy interesującej się IT, pamiętającej lata 80-te..

Czytałem kilka rozdziałów po angielsku - mam hipotezę, że tłumaczenie jest słabe...
      jeep
      • prawie_jak_arwena Re: Steve Jobs 05.05.14, 20:26
        Fanie Apple, czy też jeepie w dyzlu(:-))dobrze ,ze dodałeś że to słaba literatura...
        • opium74 Re: Steve Jobs 05.05.14, 21:31
          Jeep, tylko widzisz Appla lubię. Posiadam i używam kilka ich produktów. Jednakowoz cenie produkcje Pixara. Jak najbardziej lata 80' pamietam a jednak nie strawilam. Może w ramach wprawki z angielskiego spróbuje kiedyś w oryginale ale watpię.... Na razie jestem zła na zmarnowane pieniądze. Jakbym dobrze popolowala to bym za te pieniądze miała 4 ebooki ;)
          • jeepwdyzlu Re: Steve Jobs 05.05.14, 21:52
            ta część dotycząca pixara i disneya - mnie wydała się najciekawsza :-)
            no ale całość to słabizna - poza dyskusją...
            jeep
    • mamalgosia Re: Steve Jobs 06.05.14, 19:31
      Mnie ciekawi sama historia Apple'a. No i słucham po małych kawałeczkach, np jadąc samochodem. Ale masz rację: słaba literaturowo, nie wyobrażam sobie przeczytać tego w jednym ciągu i to na papierze
    • Gość: ada Re: Steve Jobs IP: 217.173.203.* 06.06.14, 18:05
      Słuchałam audiobooka( całego) i potwierdzam..słaby lektor! Książka zdecydowanie lepsza ,ale też nie powala.( przeczytałam do końca).Ogólnie na 3!.Może w oryginale lepsza?.
      • mamalgosia Re: Steve Jobs 09.06.14, 13:19
        Nie no, lektor jest ok

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka