hrabalek 31.08.04, 21:18 Kto "skonsumował tę książkę Guntera Grasa i jak smakowało".Przepraszam za ten kulinarny ton ,ale tak jakoś mi się pomyślało............. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hrabalek Re: "Wróżby kumaka" 03.09.04, 14:59 Podanie Zwracam się z uprzejmą prośbą do Forumowiczów, którzy przeczytali w.w książkę,o wyrażenie swojej opinii o niej. Prośbę swoją motywuję tym ,że ze względu na dużą różnicę zdań na temat tejże książki- pomiędzy mną a sąsiadką - może dojść do nieprzewidzianych konsekwencji- z obrażeniem się włącznie.Proszę więc o określenie się Państwa w kwestii - ciekawa książka czy gniot. Do podania załączam serdeczne podziękowania dla Tych z Państwa, którzy ewentualnie ustosunkują się przychylnie do powyższej prośby i nadeślą oczekiwaną odpowiedź w terminie ustawowym -dwóch tygodni(kto litościwy- może wcześniej). Z wyrazami szacunku. Autorka wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SZP Re: "Wróżby kumaka" IP: *.icpnet.pl 03.09.04, 19:32 Kiedyś lubiłem Grassa, ale właśnie "Wróżby kumaka" zapoczątkowały mój odwrót od tego pisarza. Nudne, nie wciągnęło mnie. Wczesne jego powieści: "Blaszany bębenek", "Z dziennika ślimaka", "Spotkanie w Telgte" - to było coś!!! Odpowiedz Link Zgłoś
joolz Re: "Wróżby kumaka" 03.09.04, 21:30 Właśnie powstaje polsko- niemiecki film na podstawie... W głównych rolach- Globisz i Janda. Odpowiedz Link Zgłoś
v.ci Re: "Wróżby kumaka" 04.09.04, 23:42 Dostałem tę książke od kumpla . Zacząłem czytać , lecz po ok. 20 stronach mi się odechciało . Zniecheciło mnie skupianie się autora na architektonicznych detalach Gdańska . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: "Wróżby kumaka" IP: *.elblag.dialog.net.pl 05.09.04, 23:44 oooooo, to ja już pędzę i czytać będę, skoro architektoniczne detale Gdańska są. Naprawdę, tym mozna zachęcić. Nie żartuję. Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: "Wróżby kumaka" 06.09.04, 19:48 no cóz - wychodzi na to że dzieło działa negatywnie - zachwycony grassem po bebenku i turbocie, wziąłem się za wrózby no i kraxa - 50 pierwszych stron i od tego czasu porastają kurzem w mrocznym kącie regału - może kiedys doń wrócę to i coś więcej opowiem:) Pozdrowienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itek Re: "Wróżby kumaka" IP: *.pomorzany.v.pl 06.09.04, 20:57 Nie warto sobie tym glowe zawracac (wiem bo przeszedlem).To chyba najgorsza rzecz jaka Grass splodzil :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś