Dodaj do ulubionych

Agata Christie

03.09.04, 17:25
Agata Christie to obecnie jedna z moich ulubionych autorek, zaczytuję się w
jej książkach. Ale zawsze w bibliotece mam lekki delemat - którą z książek
wybrać? Co byście mi polecili? A może kryminał innego autora?
Obserwuj wątek
    • Gość: Myszor Re: Agata Christie IP: *.lesko.sdi.tpnet.pl 03.09.04, 17:54
      Nie umiem pwoiedzieć, które są najlepsze. Wg mnie z pewnoscią "Morderstwo w
      Orient expressie", "Kurtyna", "Wielka czwórka" i cała masa innych. Pozdrawiam.
    • Gość: Ania Re: Agata Christie IP: 195.150.115.* 03.09.04, 19:56
      Moje ulubione to te z Herkulesem Poirot :-)))
      • Gość: bwlezien Re: Agata Christie IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.04, 20:58
        Nie cierpię Poirota bo zawsze jest nieomylny i pewny siebie. Ale koniecznie
        musisz przeczytać "Spotkanie w Bagdadzie". To mój pierwszy zaskakujący kryminał
        i zrobil na mnie wrażenie.
        • Gość: Myszor Re: Agata Christie IP: *.lesko.sdi.tpnet.pl 03.09.04, 21:51
          Spotkanie w Bagdadzie jest też swietne, święta racja. Ale ja osobiście
          Herkulesa lubię, mimo, że jego neizachwiana pewność siebie często mnie
          denerwuje.
          • Gość: jamajka Re: Agata Christie IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 04.09.04, 00:11
            "Morderstwo odbędzie się"- sama angielskość.
    • klee777 Re: Agata Christie 08.09.04, 09:26
      polecam:
      Zabójstwo Rogera Acroyda
      Boże Narodzenie Herculesa Poirota
      Dziesięciu Małych Murzynków
    • mamalgosia Re: Agata Christie 08.09.04, 14:16
      a ja Ci zazdroszczę , ze masz dylemat, którą książkę wybrać. U nas strasznie
      trudno coś dostać tej autorki:(
      • Gość: Myszor Re: Agata Christie IP: *.lesko.sdi.tpnet.pl 08.09.04, 14:48
        U mnie niestety też :( Ale costam zawsze się dorwało.
        • Gość: P-77 Re: Agata Christie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 18:41
          Zdecydowanie najlepsze "Noc i ciemność", "Dom zbrodni", "Próba niewinności".
          Z książek z Poirotem "Morderstwo w Orient Expresie", "Zabójstwo Rogera
          Ackroyda" i "ABC".
          Z książek z panną Marple "Uśpione morderstwo" i "Zatrute pióro"
          Natomiast odradzam "Słonie mają dobą pamięć", "Niedzielę na wsi" i "Zagadkę
          błekitnego ekspresu". Mnie te książki rozczarowały.
    • Gość: j.k.l.o.s1 Re: Agata Christie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 22:25
      bezwzględnie 4:50 z Paddington, Dziesięciu Murzynków = I nie było już nikogo,
      Morderstwo na plebanii, a tak naprawde to panna Marple wymiata.
      • maira Re: Agata Christie 11.09.04, 14:14
        ja też najbardziej lubię te z Herkulesem Poirot-"Boże Narodzenie Herkulesa
        Poirot" i "Porę przypływu"
    • Gość: koralina Re: Agata Christie IP: *.crowley.pl 11.09.04, 15:30
      Odradzam "Tajemnicę lorda Listerdale'a" to zbiór niezwykle błachych i nudnych
      opowiadanek.
    • Gość: Anita Re: Agata Christie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 22:18
      Moją pierwszą przeczytaną książką Agathy było "Dlaczego nie Evans?" i być może
      dlatego zafascynowałam się tą autorką. Ponadto bardzo podobały mi
      się: "Mężczyzna w brązowym garniturze", "Spotkanie w Bagdadzie", "Śmierć na
      Nilu" czy "Pora przypływu". Generalnie wolę te książki, gdzie występuje Poirot,
      bo pomimo jego nieomylności, pewności siebie i niezachwianej doskonałości, ten
      mały człowieczek mnie śmieszy. A jeszcze w zestawieniu z kapitanem
      Hastingsem... Tak, te wtedy są najlepsze:) Pozdrawiam.
    • agao1984 Re: Agata Christie 15.09.04, 17:12
      Zapraszam na forum poświęcone twórczości Christie - na pewno coś doradzimy :)
      Link w sygnaturce.
    • mayessa Re: Agata Christie 18.09.04, 13:53
      Ja lubię wszystkie może najmniej te z tym pajacem-błaznem ale nie pamiętam jak
      on się nazywał
      • shea_butter Re: Agata Christie 09.10.04, 17:20
        Jak ja Ci zazdroszcze! Tez bym chciala jeszcze choc raz chwile przezyc te chwile
        z Aghatą! Ale niestety czytalam juz wszystko co tylko sie ukazalo a ze pamietam
        zakonczenia... Cóż, czekam na nowe objawienie w dziedzinie kryminałów!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka