yoyka 13.12.14, 16:56 Witam Was! Cy możecie polecić książki ala "Krystyna córka Lavransa" czy "Córka wikingów"? Dawne czasy na Północy, o rodzinie, o ziemi, o dawnych baśniach i wierzeniach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Sagi norweskie IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.14, 18:30 Zerknij lubimyczytac.pl/szukaj/ksiazki?phrase=Anne+B.+Ragde+&main_search=1 Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: Sagi norweskie 13.12.14, 21:20 najlepsze będzie chyba "A lasy wiecznie śpiewają" Trygve Gullbransen Odpowiedz Link Zgłoś
mim_maior Re: Sagi norweskie 13.12.14, 22:16 Czterotomowa "Północna droga" Elżbiety Cherezińskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
abranova Re: Sagi norweskie 13.12.14, 22:55 Popieram, Północna Droga koniecznie! Wymieniona przez założycielkę wątku "Córka wikingów" mnie wymęczyła, bo spodziewałam się klimatów skandynawskich a dostałam wewnętrzne rozterki duchowo-religijne głównej bohaterki...Cherezińska natomiast bardzo realistycznie przedstawia życie codzienne kobiet we wczesnośredniowiecznej Skandynawii ale jest sporo wojennych opowieści o twardych mężczyznach :) Odpowiedz Link Zgłoś
nigolla Re: Sagi norweskie 17.12.14, 22:15 Córki wikingów nie mogę znieść, rany boskie. Czytam to od 3 lat chyba. Nie ma klimatu takiego nic a nic. Odpowiedz Link Zgłoś
yoyka Re: Sagi norweskie 20.12.14, 15:04 Dziękuję, ściągnęłam na Kindle i kończę właśnie pierwszy tom, w nocy wciągnęłam, super jest! Lasy wiecznie śpiewają znam oczywiście, obydwa tomy, fantastyczna książka. Odpowiedz Link Zgłoś
marynika123 Re: Sagi norweskie 14.12.14, 16:31 "A lasy wiecznie śpiewają"- druga część tej książki to "Dziedzictwo na Bjorndal" Poza tym także "Olaf syn Auduna", "Ditta" Odpowiedz Link Zgłoś
nigolla Re: Sagi norweskie 15.10.19, 16:02 podbijam, znacie coś jeszcze? wszystkie wymienione czytałam Odpowiedz Link Zgłoś