Dodaj do ulubionych

Saga o ludziach lodu

21.05.15, 01:08
Okazuje się, że wszystkie znajome to czytały za młodu, a teraz są nowe wydania i jest dylemat czy czytać raz jeszcze czy ze wstydem zamknąć w szafie. Zdziwiłam się, bo do dyskusji o tworze Magrit dołączyły dziewczyny po których w życiu bym się nie spodziewała spojrzenia, a co dopiero czytania "takich" rzeczy.
A Wy? Pamiętam, że jeszcze jako młoda nastka z wypiekami na twarzy przechodziłam kolejne tomy i zarwałam swoją pierwszą noc. Wstyd, ale chyba nie jestem jedyna
Obserwuj wątek
    • moleslaw Re: Saga o ludziach lodu 21.05.15, 07:07
      Pewnie że nie jesteś jedyna. Poza tym jaki wstyd ? Widziałam w kiosku znowu wydają , chyba tym razem w twardej okładce. Wprawdzie kupić bym nie kupiła ale przeczytać gdybym miała czas to pewnie bym jeszcze przeczytała.
      • opty2 Re: Saga o ludziach lodu 21.05.15, 08:28
        a ja zaczęłam drugi raz i dałam spokój,
        to już nie to, niestety
        inne emocje, inne spojrzenie,
        juz nie doczytam, szkoda czasu
        • nchyb Re: Saga o ludziach lodu 21.05.15, 13:38
          dla mnie akurat na przyjemności czasu nie szkoda, czytam szybko, Saga o LL sprawia mi ciągle jeszze przyjemność, co jakiś czas z lubością któryś z tomó przeczytam. Nie są one równe, nie wszystkie bawią mnie tak samo, mam te ulubione, do których co jakiś czas od tych ponad 20 lat powracam. I wcale tego się nie wstydzę :)
    • eeela Re: Saga o ludziach lodu 21.05.15, 17:57
      Ja czytałam jako nastolatka z wypiekami, a potem znów całą serię jako dorosła osoba, i za drugim razem też mi lektura sprawiła przyjemność. Nijak się tego nie wstydzę, chociaż reklamować jako wspaniałą literaturę też nie zamierzam ;-) To są fajne, proste, rozrywkowe książki i bardzo miło je wspominam, tym bardziej, że dziś już mi takie nie wchodzą, więc cieszę się, że przynajmniej w przeszłości dane mi było zaznać tego rodzaju radochy :-)
      • amused.to.death Re: Saga o ludziach lodu 21.05.15, 18:36
        > Nijak się tego nie
        > wstydzę, chociaż reklamować jako wspaniałą literaturę też nie zamierzam ;-) To
        > są fajne, proste, rozrywkowe książki i bardzo miło je wspominam, tym bardziej,
        > że dziś już mi takie nie wchodzą, więc cieszę się, że przynajmniej w przeszłoś
        > ci dane mi było zaznać tego rodzaju radochy :-)

Mogę się pod tym podpisać w 100% więc nic więcej nie będę dodawać :)
        >
    • mim_maior Re: Saga o ludziach lodu 21.05.15, 18:10
      Też czytałam jako nastolatka - to była wtedy u nas nowość na rynku książki, powieść-seria, czy jak to nazwać. Wciągająca przygodówka, fantasy dla dziewcząt, nie było wiele takich rzeczy w księgarniach. Dziś są już lepsze rzeczy w tym gatunku, więc ja do tego wracać nie będę.
      • myga82 Re: Saga o ludziach lodu 23.06.15, 15:03
        Jaki lepsze? polecisz coś? Proszę...
    • vi_san Re: Saga o ludziach lodu 21.05.15, 23:28
      Czytałam zarywając noce z wypiekami jako małolata, ostatnio u kuzynki będąc zobaczyłam na półce komplet, ucieszyłam się, sięgnęłam i... To już nie to. Szkoda mi czasu, jest wiele lektur bardziej mnie przekonujących. Nie że złe, ale... Dla mnie - zdecydowanie nie. Ale przyznaję, że lata temu emocje były...
    • rotkaeppchen1 Re: Saga o ludziach lodu 23.05.15, 16:41
      Ja tez czytalam! Wszystkie dziewczyny w klasie czytaly! Nie dosc, ze fajnie byla napisana, to jeszcze te "momenty"! Dla 13-14-latki to bylo cos :D Szczegolnie wtedy, kiedy nie bylo internetu. Pomijam ostnie 2-3 tomy, kiedy autorke poniosla fantazja. Z tego co pamietam, ostatni zaczelam czytac ale po paru stronach odpuscilam :D
      • grzeczna_dziewczynka15 Re: Saga o ludziach lodu 13.06.15, 22:29
        Też czytałam - "momenty" mnie kręciły i inspirowały;> Ale wydaje mi się również, że ten cały mój feminizm to przez Margit Sandemo;) A ulubiony tom - 9ty - o melancholijnym Mikaelu. Ja też jako 12-letnia gó...ara się z tą "melancholią" obnosiłam.
    • putcat Re: Saga o ludziach lodu 23.06.15, 20:03
      Nie zamierzam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka