Dodaj do ulubionych

Złodziejka Waters

IP: *.9.175.46.ng.pl 29.09.15, 20:29
Właśnie skończyłam czytać Złodziejkę i ...no cóż... rozczarowanie:( po pierwsze nie odpowiadał mi styl autorki, bo ksiązkę czytało mi sie zwyczajnie ciężko. Po drugie- sama akcja w ogole mnie nie wciągnęła. Wiele osób pisało , ze książka jest zaskakująca, a mnie nic w niej nie zaskoczyło . Moze jestem trochę książkową malkontentką i wymagam od ksiazek zbyt wiele, ale Złodziejka naprawdę bardzo mnie zawiodła . Szkoda, bo chciałam siegnąć po "Ktoś we mnie ". , a teraz zastanawiam się, czy warto...Zabieram się za Kamienie przodkow Aminatty Forny.Mam nadzieję, ze Seria z miotłą i tym razem stanie na wysokości zadania...
Obserwuj wątek
    • jarka63 Re: Złodziejka Waters 30.09.15, 14:21
      "Ktoś we mnie" - polecam, mnie podobała się o wiele bardziej niż "Złodziejka".
      • staua Re: Złodziejka Waters 01.10.15, 04:07
        A ja właśnie skończyłam wyczekiwaną ostatnią jej książkę ("Paying Guests") i... "Złodziejka" nadal u mnie na pierwszym miejscu (czytałam jej wszystkie książki). Chociaż ta jest wyżej w moim rankingu niż dwie ostatnie.
    • bez_portek Re: Złodziejka Waters 08.10.15, 12:18
      Dla mnie Złodzieja była świetnie napisana, połknęłam ją w weekend. Jak zresztą wszystkie książki Waters.
      Jak przeczytałam, że styl Ci nie odpowiada i akcja również, to zgłupiałam. Bo i jedno i drugie wg mnie tutaj jest w jak najlepszym porządku.
      Czy możesz podać książkę która Ciebie porwała? Mówimy tu o literaturze łatwej, lekkiej i przyjemnej jak wspomniana Złodziejka, która nie zmusza do myślenia, a ma jedynie służyć za kilkugodzinną rozrywkę.
      Z góry dzięki za odpowiedź.
      • Gość: Tyda Re: Złodziejka Waters IP: *.9.175.46.ng.pl 08.10.15, 16:41
        Np. Tajemna historia - Donna Tartt, Środek lata - Malgorzata Warda, Kochanice króla - Philippa Gregory , Gołębiarki - Hoffmann, Dwaj bracia - Ben Elton , Kwiat sniegu i sekretny wachlarz - Lisa See, Ubik - Philip K.Dick... Mogę tak wymieniać i wymieniać . Duzo ksiazek mnie porwało, Złodziejka niestety nie :(
        • bez_portek Re: Złodziejka Waters 08.10.15, 17:41
          Tajemna historia to moja miłość :)
          Gołębiarek i Ubika nie czytałam, po opisie nie bardzo, raczej nie mój gust
          Wardy nie znam i nie poznam bo w ogóle nie czytam polskiej literatury
          reszta super, też mi się podobała ;)
          fajnie, pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka