jig.saw 22.09.04, 18:27 Czy ktos jest mi w stanie powiedziec o czym mniej wiecej sa "Sukces" Martina Amisa albo "Całkiem honorowa porażka" Iris Murdoch? I przede wszystkim: podobały Wam sie? :) Z gory thnx Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
braineater Re: Amis i Murdoch 22.09.04, 18:30 "Sukces" (jeśli nie pomyliłem tego z innym amisem) jest o dwóch braciach - jednym zabiedzonym i z problemami egzystencjalnymi, drugim przebojowym i rozrywanym. w pewnym momencie, nie pamietam już jak, dochodzi do zamiany miedzy nimi i biedniejszy brat zaczyana pracowac w galerii sztuki w której pracował ten drugi, na którym to stanowisku odnosi sukcesy:) drugi brat oczywiście stacza sie na dno ludzkiej nedzy i upodlenia - generalnie taka pierdoła na dwie godziny jazdy nudnym pociągiem.. Pozdrowienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
pax_tibi Re: Amis i Murdoch 22.09.04, 18:46 "sukces" jest autorstwa Martina, czyli syna Kingsley'a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika_kot Re: Amis i Murdoch IP: 81.219.184.* 23.09.04, 06:31 Witaj! W zasadzie streszczenie juz masz, a co do twojego pytanie to Sukces napisał Martin Amis i to on jest młodszym pokoleniem a ojciec ma na imię Kingsley. Ksiązki Murdoch o jaką pytasz niestety nie czytałam... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś