Dodaj do ulubionych

"Dobre książki" na półkę?

IP: 200.232.138.* 27.11.04, 02:21
Teraz bedzie program "dobra pasta do zebow",
"dobry hamburger" to co uwielbia wielki
brat z teksasu,....czy polska chce skonczyc jak
spoleczenstwo amerykanskie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Cynik Afera - wywalaja z TV pieski michnikowe, hehehe IP: *.acn.waw.pl 27.11.04, 03:47
      Panie 'rom'. Takie programy jak najbardziej na miejscu, ale w RADIU, w TV to
      strata czasu, po co komu gadajace glowy na szklanym ekranie? W dodatku za moje
      pieniadze, ktore panstwo mi zabiera pod przymusem, dajac je ludziom ktorzy
      reprezentuja poglady pseudointelektualistow za cudze pieniadze. To sa
      samozwancze autorytety kreujace sie na elity, do ktorych im daleko.

Mam jednak wrazenie, ze protestujecie, bo cala trojka to publicysci GW,
      reprezentujacy poglady Michnika, a zabiera im sie duze pieniadze i tube
      propagandowa, w tym caly problem. Kto odchodzi:

- Kinga Dunin - zapiekla ideolog, prezentujaca nienawisc do wszystkiego co obce
      jej pogladom, to nawet nie feminizm ani lewica tylko chore majaki skrzywdzonej
      sieroty, plodzi felietony w Wysokich Obcasach
      rozmowy.onet.pl/1,biografia.html?ITEM=52070
      - Witold Beres - piszacy do GW na zamowienie pamflety polityczne marnej jakosci
      ale pelne zle ukrywanej pogardy i nienawisci, glownie do PO oraz ludzi ktorzy
      domagaja sie przejrzystosci w polityce oraz mediach
      www.stopklatka.pl/filmowcy/osoba.asp?oi=22749
      - Tomasz Lubienski - naczelny krytykant Powstania oraz calej polskiej historii,
      wyolbrzymiajacy wady Polakow i nie widzacy ich zalet, ksiazki dziwnie podobne
      do tych z PRLu
      rozmowy.onet.pl/1,biografia.html?ITEM=71091
      To tyle konkretow wazeliny pana produkcji panie 'rom'
      • Gość: fun DK do Cynika IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 27.11.04, 10:55
        Zżera Cię zawiść. Felietony Kingi są widocznie dla Ciebie zbyt inteligentne.
        Nie masz pojęcia o czym są i pewnie sie nie dowiesz bo nienawiść zalewa Ci mózg.
        • Gość: Jerzy "Zzera Cie zawisc" IP: *.aster.pl 28.11.04, 10:01
          Czlowieku glupi. Czy Ty nie rozumiesz, ze mozna miec odmienne, bardzo krytyczne
          zdanie na temat spraw i ludzi i poglądów a motywem nie musi być "zawiść"??

Ja zgadzam się całkowicie z opinią na temat Dunin, Beresia i Łubieńskiego. I
          czegóż miałbym im zazdrościć?

Jestem od nich bardziej wykształcony (doktorat z prestiżowego i to bardzo
          amerykańskiego uniwerstytetu), prezesura polskiego oddziału znanego koncernu za
          ponad 200 tys dolarów rocznie, znajomość czterech języków a na dodatek jeżdżę
          świetnie na nartach :)O zgrozo, nawet i w telewizji czasem występuję !

A jednak uważam, że Dunin i Bereś to idioci z pretensjami.
          • Gość: lesniczyna Re: "Zzera Cie zawisc" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 12:49
            Doktorze amerykańskiego uniwersytetu! A czy Ty z kolei nie rozumiesz, że można
            mieć odmienne zdanie na temat spraw, ludzi, itd., ale nie trzeba zaraz nazywać
            "idiotą" kogoś, czyje poglądy mi się nie podobają?

• Gość: Jerzy Re: "Zzera Cie zawisc" IP: *.aster.pl 28.11.04, 15:07
              Rozumiem to doskonale. Dlatego też nie nazywam Kingi Dunin idiotką dlatego, że
              jej poglądy mi się nie podobają tylko dlatego, że mam ekstremalnie niskie
              zdanie na temat jej zdolności kojarzenia faktów, syntetyzowania i analizowania
              informacji oraz niezdolności do wyjścia poza przyjęty schemat ideologiczny.

OK?
          • Gość: ... Re: "Zzera Cie zawisc" IP: *.compass.net.nz 30.11.04, 21:20
            Jestem od nich bardziej wykształcony (doktorat z prestiżowego i to bardzo
            > amerykańskiego uniwerstytetu), prezesura polskiego oddziału znanego koncernu za
            >
            > ponad 200 tys dolarów rocznie, znajomość czterech języków a na dodatek jeżdżę
            > świetnie na nartach :)O zgrozo, nawet i w telewizji czasem występuję !
            >

I do tego masz czas by na Forum pisac. Podziwiam Mistrzu Leonardo, podziwiam...
          • Gość: Handy I jeszcze zapewne.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 22:09
            .. umiesz grac na pile.
            Wybacz, ale jakoś ci nie wierzę :)
            Handy
    • Gość: barnes Re: "Dobre książki" na półkę? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.11.04, 08:06
      spoleczenstwo amerykanskie to ma swoj program poswiecony tylko i wylacznie
      ksiazkom, a wiekszosc szanowanych sieci tv (te publiczne obowiazkowo) maja taki
      magazyn. wiec nie wiem skad taki bledny wniosek sie u ciebie pojawil. zalatuje
      ignorancja, moze powinnas poczytac wlasciwsze ksiazki.
    • Gość: fun Kingi misja TVP IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 27.11.04, 10:47
      Nie mogę zrozumieć jak to jest możliwe, że TVP nie może sobie pozwolić na
      półgodzinny program o książkach. Chyba koszty produkcji programu w takiej
      formule nie rujnują budżetu TVP.To oczywiste,że nigdy nie będzie to program
      oglądany masowo, ale misją telewizji publicznej jest także promocja kultury
      anie tylko polpopkultury. Pomysł "Pegaz dla mas" to kompletny idiotyzm.
    • Gość: Maks Re: "Dobre książki" na półkę? IP: 213.195.180.* 27.11.04, 13:22
      Niech żyje Dworacka TELEWIZJA. Precz z Grupą SLD. Pięknie K...a , Pieknie. To
      tylko przedsmak tego co nam zafunduje prawa strona trzymająca władzę po
      wyborach. A ludzie naiwni jak Ukraińcy z eksperymentatorem Juszczenką (
      wielikaja prywatyzacja i pauperyzacja w stylu geniuszy z Polski)
    • Gość: olls Re: "Dobre książki" na półkę? IP: 212.244.54.* 27.11.04, 20:17
      Jasne, zlikwidujmy wszystkie programy które nie przemawiają do mas.
      TVP powinna byc cala z rozrywki i publicystyki. "Zabili Pegaza". Mam 19 lat i
      ogłaszam prostest. Koniec z TVP1 mam ich dosc dosc dosc, niedlugo cala
      telewizja publiczna bedzie jak z ballady kopydłowskiej ktorej nie ogladam bo
      mam odruchy wymiotne. Publiczna telewizja nie mam misji, a jesli juz ma to
      tylko zbierac kase.
      Nie tylko to mi sie nie podoba, bardzo lubilam program "co pani na to?' ale po
      wakacjach juz sie nie pojawil. Został uspiony, na zawsze.
      Niech sie nikt nie dziwi ze tvp staje sie telewizją dla zgredów, a mlodziez
      odwraca sie w strone komercjalizmu, ja tez bym sie odwrocila, gdybym nie miala
      rozumu! ot co!
    • Gość: maciekZZzZzz Re: "Dobre książki" na półkę? IP: *.wloclawek.sdi.tpnet.pl 27.11.04, 20:20
      No, raczej będzie na TVP Kultura?
    • Gość: irmiera Re: "Dobre książki" na półkę? IP: *.bredband.skanova.com 27.11.04, 22:17
      Kinga Dunin--wybitny krytyk ??????
    • Gość: ika z N.S. Re: "Dobre książki" na półkę? IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.11.04, 23:41
      W ostatni poniedziałek nie dotrwałam ani do " Dobrych Ksiażek ", ani " do
      " Pegaza ". Wstaję przed 7.00 - dziecko chodzi do szkoły, ja do pracy, w dzień nie sypiam. Byłam wściekła, bo to moje programy, szczególnie " Dobre Książki ".
      Pozdrawiam Panią Kingę Dunin, i Panów Tomasza i Witolda - mam nadzieję ,że nie przekręciłam imion, jeśli tak, to przepraszam. WALCZCIE !!!
    • Gość: zmok58 Re: "Dobre książki" na półkę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 14:16
      I jak tu nie mieć czystego sumienia,że nie płaci się abonamentu? A swoją
      drogą,to jakim prawem istniał PEGAZ,kiedy władze Telewizji i tak nie rozumiały
      co tam jest grane?
      • taka_tam Re: "Dobre książki" na półkę? 28.11.04, 22:49
        decyzja o likwidacji "dobrych książek" to porażka. intelektualna pauperyzacja
        obu programów telewizji publicznej jest już i tak ciężka do przyjęcia,
        spychanie ambitniejszych programów i filmów na margines przyswajalności
        godzinowej - żenujące, a teraz jeszcze i to... czym tv chce nas karmić -
        kolejnymi idiotycznymi sitcomami, nieśmiesznymi programami rozrywkowymi i
        prymitywnymi talk-showami?!
        nie wnikam w sympatie i antypatie do prowadzących "dk", to sprawa osobna.
        jednak kasowanie takiego programu, jak i "pegaza" - stacząjacego się niestety
        od dawna po równi pochyłej - jest decyzją co najmniej nieprzemyślaną.
        życzyłabym sobie, żeby publiczna tv edukowała i pobudzała rozwój intelektualny
        swoich odbiorców, a nie zniżała się do gustów szympansów z pobliskiego zoo w
        oliwie.
        • Gość: brus "Złe książki" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 23:35
          Błagam, przestańmy ronić łzy po "Złych Książkach" (fatalny dobór tytułów,
          marni, poza łubieńskim, prowadzący, brak jakiejkolwiek redakcji). Domagajmy się
          dobrych programów o książkach!!!
    • Gość: Yoda NIE DZIWIĘ SIĘ - PROGRAM BYŁ ZWYCZJNIE NUDNY!!! IP: *.umwp.pl / 62.89.86.* 30.11.04, 10:18
      Nie dziwię się, że "Dobre książki" znikną z anteny. Ten program był nudny jak
      flaki z olejem. W dodatku często prowadzący nie do końca wiedzieli o czym mówią
      i wykazywali się rażącą wręcz niekompetencją! A gdy raz najmłodszy z nich
      próbował "przemycić" na antenę artystyczny komiks, reszta zramolałych
      recenzentów w ogóle nie chciała na ten temat rozmawiać, traktując to, jako
      niepoważne wydawnictwo...
      Dlatego w pełni popieram likwidację tego programu. Może w jego miejsce
      powstanie coś kompetentnego i bardziej otwartego na współczesną kulturę.
    • Gość: agnieszka Re: "Dobre książki" na półkę? IP: 80.48.147.* 03.12.04, 15:31
    • Gość: agnieszka Re: "Dobre książki" na półkę? IP: 80.48.147.* 03.12.04, 15:32
      tak jest. skończymy jeszcze gorzej. czemyu ten program nadawany był tak późno?
      żeby nie szkodził młodzieży? no tak. lepiej puścić "Klan"!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka