anndelumester 09.12.04, 13:23 czyta go ktoś jeszcze ??? :)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dzaga Re: K.A.Jeleński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 15:40 jeszcze? a to jakis niby zapomniany autor? ;] chyba nigdy nie byl specjalnie popularny ... Odpowiedz Link Zgłoś
anndelumester Re: K.A.Jeleński 09.12.04, 17:49 > chyba nigdy nie byl specjalnie popularny ... a to zależy w jakich kręgach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzaga Re: K.A.Jeleński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 23:46 ja tam go lubie- naprowadzil mnie na jedna z ulubionych teraz ksiazek- zolkiewskiej 'inne czasy inni ludzie' ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luli_l Re: K.A.Jeleński IP: *.microsoft.com 10.12.04, 10:55 Czytałam tylko listy do Giedroycia, a polecacie coś szczególnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzaga Re: K.A.Jeleński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.04, 09:49 no, jak to? rzeczywiscie niewielu zna kota ... po polsku wyszly dwa zbiory felietonow - jeden w kraju i jeden na zachodzie /chyba, dawno temu mialem w rekach/, numer 21 zeszytow literackich zostal mu poswiecony /sa tam i wspomnienia i listy i jakies drobne teksty/ no i dwa wybory listow: do giedroycia i czapskiego ... Odpowiedz Link Zgłoś
ash3 Re: K.A.Jeleński 12.12.04, 11:32 Czytywałam jego teksty drukowane w ZL - szkice krytyczne, listy, eseje. A co polecasz, Ann? Odpowiedz Link Zgłoś
anndelumester Re: K.A.Jeleński 14.12.04, 13:09 Zbiegi okoliczności - super zbiór :) no i listy, "Listy z Korsyki" do Czapskiego i korespondencja z Giedroycem. a. Odpowiedz Link Zgłoś