Gość: lolik IP: *.zsi.pl / *.zsi.pl 13.05.02, 12:13 czy ktos z was czytal te ksiazke jak wrazenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aleena Re: "Popiół i Żar " McCourt IP: *.opole.dialup.inetia.pl 13.05.02, 16:28 Przeczytalam jakies 2 lata temu i bylam pod duuuzym wrazeniem. To taka powiesc "na przekor wszystkiemu": niewyobrazalna bieda, koszmarna wegetacja w obskurnej dzielnicy Limerick, chora nietolerancja ... a w tym wszystkim maly chlopiec Frank, ktory potrafi cieszyc sie z drobiazgow, znalezc pasje i walczyc o nia. Powiesc nie pozostawia obojetnym, mimo oszczednego stylu emocje az kipia. Beznadziejny los opisanych tam Irlandczykow , przedstawiony jest bardzo naturalistycznie, czesto trudno czytac dalej, bo nielatwo jest sie pogodzic z mysla, ze to dzialo sie naprawde... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucilla Re: IP: *.ken.stores.easyeverything.com 13.05.02, 18:37 Wspaniala ksiazka! Jest tez kontynuacja "Popiolu...",nie pamietam polskiego tytulu, angielski to "Tis". Ksiazki sa dostepne w nielicznych ksiegarniach, ja wyszukalam je w www.merlin.pl. Byl tez film, "Prochy Angeli" (bo taki jest oryginalny tytul). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mia " I rzeczywiście" IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.02, 00:34 taki właśnie jest polski tytuł tej kontynuacji. Czytałam ją już z mniejszym przejęciem. Obraz Limerick z pierwszej części bardzo mnie poruszył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly.k Angela's Ashes IP: 139.57.24.* 13.05.02, 22:47 Wspominalem kiedys tutaj o tej ksiazce. Bardzo przejmujaca. Odpowiedz Link Zgłoś