Dodaj do ulubionych

Merlin - BOJKOTUJMY TO G.WNO

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.12.04, 22:58
Czy ktoś miał kontakt z tym gów.em przed Świętami? Wielu moich znajomych i ja
też - tuż przed Wigilią dostaliśmy maile, że potwierdzone zamówienia będą
zrealizowane nie przed Świętami (prezenty!) ale PO 2 STYCZNIA 2005!!! A
niektóre przesyłki wysłano W WIGILIĘ, 5-6 dni po terminie, nawet po opłaceniu
kuriera! BOJKOTUJMY TO DZIADOSTWO, tym bardziej, ze mają ostatnio ceny 15-20%
wyższe niż w sklepach!
Obserwuj wątek
    • Gość: Zdanka Re: Merlin - BOJKOTUJMY TO G.WNO IP: *.4web.pl 25.12.04, 23:44
      Nie sądzę, aby było po co wysyłać spam na forum--------> każdy myślący
      człowiek wie, że Merlin jest jedynym tak dużym sklepem internetowym, w związku
      z czym, przeżywa prawdziwy boom przed świętami i należy składać zamówienia na
      co najmniej 5-6 dni przed Wigilia, nie zaś na dwa dni. Solidnie i rzeczowo
      napisali na stronie, że będą realizować zamówienia tylko do 22.12 , bo na
      resztę nie starczy im czasu. I to jest pełen profesjonalizm:P
      Co do cen, przepraszam , ale zazwyczaj są jednak o 5 -6 zł niższe, co przy
      darmowej przesyłce przedświątecznej!!!!!!!!!(czyli jakim znów opłaceniu
      kuriera???), jest po prostu bardzo opłacalne. Coś mi się zdaje, że autor wątku
      nie miał z Merlinem nic wspólnego przed Świętami. Zamówiłam, potwierdziłam i
      przyszło:P
      • Gość: joanna35 Re: Merlin - BOJKOTUJMY TO G.WNO IP: 217.173.203.* 26.12.04, 01:07
        Zgadzam się ze Zdanką w całości.Jeszcze nigdy się na nich(Merlin) nie zawiodłam.
      • Gość: Nicek Re: Merlin - BOJKOTUJMY TO G.WNO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 01:25
        Każdy myślący człowiek od razu domyśla się gdzie pracuje Zdanka. Tym bardziej
        zgadzam się z g.ównym hasłem wątku.
        • sol_bianca Re: Merlin - BOJKOTUJMY TO G.WNO 26.12.04, 11:04
          Nie obchodzi mnie gdzie pracuje Zdanka, ja w każdym razie nie pracuję w Merlinie
          (ani w innej księgarni) i jestem jego fanką, zgadzam się, ze nie można za wiele
          wymagać, a MYŚLĄCY człowiek kupuje prezenty wcześniej, a nie na dzien przed wigilią.
      • Gość: werka Re: Merlin - BOJKOTUJMY TO G.WNO IP: 217.153.131.* 27.12.04, 12:44
        zamówiłem 12 dni przed świetami - miłej pracy w Merlinie w 2005!
    • another_story Re: Merlin - BOJKOTUJMY TO G.WNO 26.12.04, 11:49
      Widocznie nie byłeś grzeczny w tym roku ;). Ja zamówiłam "Braci Karamazow"
      bodajże 22 grudnia, a przesyłkę odebrałam w Wigilię (co mnie zresztą bardzo
      zaskoczyło, bo spodziewałam się jej rzeczywiście dopiero na początku
      stycznia!). Nie widzę więc przesłanek do bojkotu.

Kiedyś wkurzył mnie natomiast Vivid, który zrealizował moje zamówienie po
      miesiącu od daty jego złożenia. Na dodatek w stanie niekompletnym, bez
      uprzedniego powiadomienia mnie o tym.
    • nutta Re: Merlin - BOJKOTUJMY TO G.WNO 26.12.04, 11:58
      Zamówiłam 20 grudnia w Merlinie i otrzymałam przesyłkę darmową pocztą kurierską
      23 w wybranym przedziale godzin. Miejsce, to południowy zachód Polski. Nie mam
      powodu, aby brzydko wyrażać się o tej firmie, po prostu trzeba zaplanować
      zakupy. Ceny też nie są wyższe niż w sklepach, zawsze sprawdzam przed
      zamówieniem.
      • Gość: Opty Re: Nie zgadzam się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 09:49
        Absolutnie nie zgadzam się z autorem(ką) postu. Jak na razie nie zawiodłam się
        na Merlinie. Oczywiście , że trzeba zamawiać wcześniej. Wiadomo,że okres
        przedświąteczny to gorączka dla firm wysyłkowych.
        Pozdr.
    • autumna Re: Merlin - BOJKOTUJMY TO G.WNO 27.12.04, 10:03
      Spróbuj sobie poprowadzić własną firmę i zobaczymy, czy zawsze ze wszystkim idealnie sie wyrobisz, szczególnie gdy zależysz jeszcze od szeregu innych kontrahentów, którzy Ci nawalają (hurtownie, wydawnictwa, kurier lub poczta), chociaz Ty zasuwasz jak dziki osioł.
      • schaetzchen Re: Merlin - BOJKOTUJMY TO G.WNO 27.12.04, 10:20
        Ja miałam do czynienia z Merlinem przed Świętami. Rok temu. Coś im się obsunęło
        (musiałam dłużej czekać na realizację zamówienia), a miałam pozamawiane książki
        na prezenty (dostawa pocztą). Zadzwonili do mnie, przeprosili i za darmo
        dostarczyli paczkę kurierem. Dzięki temu przesyłka doszła na czas.
        W tym roku była wyraźna informacja o przeprowadzce i że w związku z tym będzie
        przerwa w dostawach. Warto czytać nie tylko książki ;-P
    • Gość: monique1981 Re: Merlin - BOJKOTUJMY TO G.WNO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 10:41
      Ja wlasnie w tym roku przed swietami zbojkotowalam merlina. Zawiedli mnie
      straszliwie. Paczke zamowilam na dwa tygodnie pzred swietami (zawsze tak
      robie), a oni najpierw wyslali mi towar nie pod ten adres co potrzeba (inny
      dane mam na fakturze, a inny adres dostawy - po prostu poprzekrecali wszystko),
      a za drugim podejsciem dostalam nie te towary co zamawialam. Pan z dzialu
      reklamacji powiedzial, zebym odeslala im niezamawiany towar a oni mi odesla
      kase. To ja podalam im nr mojego konta i powiedzialam, ze jak kasa bedzie na
      koncie to dopiero im odesle towar. Bardzo mnie zawiedli. Ciekawe czy odzyskam
      kase?
      • stella25b Re: Merlin - BOJKOTUJMY TO G.WNO 27.12.04, 11:44
        Ja takze nie korzystam z uslug Merlina bo mnie kiedys straaaasznie wkurzyl.
        Zrobilam zamowienie w pazdzierniku, nie przed Swietami kiedy to
        nastepuje "urwanie glowy" i po 5 dniach dostalam maila, ze nie niestety
        zamowienie nie bedzie zrealizowane. Tak mnie tym wnerwili......ze do dzisiaj (a
        bylo to 2 lata temu) nic u nich nie kupuje.
        • kaprysia Re: Merlin - BOJKOTUJMY TO G.WNO 27.12.04, 14:39
          czyżby konkurencja robiła merlinowi koło pióra??? ja zawsze tam zamawiam
          prezenty gwiazdkowe, ksiązkowe i muzyczne i jakoś zawsze zdążają mi to
          dostarczyć.
    • Gość: neutral Re: Merlin - BOJKOTUJMY TO G.WNO IP: *.chello.pl 27.12.04, 16:59
      no jak ktos analfabeta i nie umie czytac co jest napisane - to niech sie wkurza - ale na siebie! uczciwie pisali, ze maja nawal zamowien i nie wyrobia sie ze wszystkimi. Poza tym - kto zleca firmie wysylkowej zaopatrzenie rodziny w PREZENTY na SWIETA w ostatnim tygodniu przed Wigilia?!?!?!?! nawet listy do Mikolaja wysyla sie z wyprzedzeniem!
      ;P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka