kotmaurycy 08.02.05, 19:17 Kto czytał Goldiego Ewy Kuryluk? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kumiko Re: Goldi IP: *.aster.pl 08.02.05, 19:53 m.in. ja. polecam z premedytacją. Odpowiedz Link Zgłoś
kotmaurycy Re: Goldi 08.02.05, 20:03 Dla mnie to jest książka o tym że nie da się żyć poza historią. Historia łamie bohaterów - członków rodziny - na naszych oczach. Bardzo smutna książka, w odważny sposób niemodna, a przy tym na wskroś ludzka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumiko Re: Goldi IP: *.aster.pl 08.02.05, 20:17 a dla mnie - że właśnie dzięki oparciu (rodzinnemu lub innemu o charakterze emocjonalnej "zaprawy murarskiej") można żyć godnie nawet w najpaskudniejszym historycznym momencie. bardzo ciepła, pokrzepiająca literaturka - pomimo pesymistycznych faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
kotmaurycy Re: Goldi 08.02.05, 20:41 > a dla mnie - że właśnie dzięki oparciu (rodzinnemu lub innemu o charakterze > emocjonalnej "zaprawy murarskiej") można żyć godnie nawet w najpaskudniejszym > historycznym momencie. bardzo ciepła, pokrzepiająca literaturka - pomimo > pesymistycznych faktów. Otóż to. Można. Ale los tej rodziny, zwłaszcza syna, przygnębiający. Mimo to warto przeczytać. W końcu to część historii wspólnej. Odpowiedz Link Zgłoś