Gość: erba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 13:16 Czy ktoś już czytał? Jakie wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yanga Re: "Nic" Bieńkowskiego 10.02.05, 14:51 Też czekam, ażktoś coś napisze, bo już za Chiny nie wierzę recenzentom GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytałem Re: "Nic" Bieńkowskiego IP: 217.153.125.* 21.02.05, 11:52 Kapitalne, najlepszy obraz Polski współczesnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: "Nic" Bieńkowskiego IP: *.95.221.203.acc50-dryb-mel.comindico.com.au 21.02.05, 13:00 Ktory to Bienkowski? Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: "Nic" Bieńkowskiego 21.02.05, 13:47 czytałam fragmenty w Czytelni Polityki. Brzmi świetnie, jako pastisz młodych dorobkiewiczów leczących kompleksy poniżaniem innych. Kupować raczej nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cassis Re: "Nic" Bieńkowskiego IP: *.gov.pl 22.02.05, 15:50 Chodziłam kiedyś do TEGO Bieńkowskiego jako do psychoterapeuty... I nie uwierzę pozytywnym recenzjom jego książek - facet jest po prostu beznadziejny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytałem Re: "Nic" Bieńkowskiego IP: *.aster.pl 24.02.05, 22:15 Może jako psychoterapeuta nie jest najlepszy (tak samo jako mówca-byłam na spotkaniu autorskim), ale świetnie włada słowem pisanym. Wątek o "kierowniku" jest jednym z wielu. Recenzji z GW nie mogę się doszukać, czy na pewno była tak przychylna (na przykład o preziu w książce nie jest bynajmniej pozytywnie). Uważam, że książka jest świetna-prosze o opinie osób, które przeczytały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała_ja Re: "Nic" Bieńkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 21:12 Nyczek w "Przekroju" nazwał tę powieść "poronionym tworem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc Re: "Nic" Bieńkowskiego IP: *.chello.pl 20.04.05, 15:27 Moim zdaniem świetna książka. Jedna z najlepszych jakie przeczytałem ostatnio. Mierzi mnie co prawda dosyć tandetnaa reklama na okładce w stylu ostatnio modnego antyglobalizmu ("Po przeczytaniu powieści Bieńkowskiego już nigdy nie weźmiecie do ust hamburgera (...)"), natomiast sama książka to dla mnie doskonały obraz ostatnich 16 lat w Polsce, przynajmniej pewnej części naszego społeczeństwa. Bieńkowski wypunktował wszystko co i mi przeszkadza w dzisiejszej ojczyźnie... Odpowiedz Link Zgłoś