Dodaj do ulubionych

Kuczok czy Varga?

10.08.05, 16:38
Czy lepiej kupić sobie 'Opowieści słychane' Kuczoka czy książkę Vargi [jeśli
Vargi to którą?]
Pozdrawiam
Ch.
Obserwuj wątek
    • braineater Re: Kuczok czy Varga? 10.08.05, 16:44
      W sumie wybór jak pomiędzy czy zjeść spleśniałe jabłko czy zeschniete, ale z
      dwojga złego juz lepszy Kuczok:)
      Pozdrowienia:)
      • Gość: fanta Re: Kuczok czy Varga? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 18:53
        Śmiem się nie zgodzić.
        Varga napisał "45 pomysłów na powieść", którą to ksiązkę uważam za jego
        szczytowe osiągnięcie i na pewno jest o niebo lepssza od wszystkiego, co Kuczok
        wypocił.
    • zaba_pelagia Re: Kuczok czy Varga? 10.08.05, 19:37
      wypożycz obie z biblioteki
      a kup sobie "Wichrowe wzgórza"
      • Gość: Aga Re: Kuczok czy Varga? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.05, 08:15
        Zabo, przecież pada
        Na pewno nie Varga, a jeśli Kuczok to Za horyzontem
        • Gość: jo-asiunka Re: Kuczok czy Varga? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 09:05
          Ło matko, nie znam tych ksiażek. A to nowe czy stare? I gdzie to dostac?
        • Gość: jo-asiunka Re: Kuczok czy Varga? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 14:49
          Wszystko juz wiem, poza tym, co za czort to Za horyzontem? Nawet google tego nei
          wie. Będę wdzieczna za uświadomienie:)
    • Gość: Iza Re: Kuczok czy Varga? IP: *.gorzow.mm.pl 11.08.05, 09:18
      Kuczok, Kuczok. Mam wszystko, co Kuczokowe, bo mnie to potzrebne jest. A
      Vargi 'Karolinę' czytałam i nie doczytałam, więc o czymś to świadczy. Poza tym
      Kuczok jest, że tak powiem, tańszy.
      • Gość: jo-asiunka Re: Kuczok czy Varga? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 09:32
        A gdzie można dostać te ksiażki Kuczoka? Pytam jeszcze raz, bo też chcę przeczytać.
    • Gość: zakładka Re: Kuczok czy Varga? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 09:35
      No co Wy piszecie, przecież to są różni pisarze w ogóle. Warto oczywiście
      spróbować i jednego i drugiego. Mnie bardziej Varga i zgadzam się co do "45
      pomysłów na powieść", do której co jakiś czas wracam. Naprawdę dobrą książką
      Vargi była też "Chłopaki nie płaczą", Stasiuk wypowiedział się że
      pisana "równym ściegiem" (czy "szwem" :) - w każdym razie, który nie pęka
      (puszcza?) w żadnym miejscu :) - to prawda. Interesująca (choć jednostronna)
      była też "Tequila". Być może "Bildungsroman" (którą niektórzy uważają za
      najlepszą jego książkę), "Karolina" i "Śmiertelność" są bardziej dla koneserów.
      Ze swojej strony z dużą niecierpliwością (a może właśnie cierpliwością? -
      przecież już kilka lat) czekam na nową rzecz Vargi.
    • Gość: Nina najlepiej obu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.05, 13:29
      Mysle, ze obaj sa dobrzy. 'Tequila' KV jest znakomita, a i opowiadania WK tez
      dobre. 'Gnoj' moze kapke mniej.
      • dance_macabre Re: najlepiej obu 11.08.05, 20:51
        Ja natomiast uważam "Karolinę" za najlepszą książkę Vargi,to narracja
        wymagająca i jak ktoś się w pewnym momencie wyłącza to potem odkłada książkę.A
        może zamiast Kuczoka poczytaj sobie "Harar" Kobierskiego?Piszą,że tematyczna
        kalka "Gnoju",ja natomiast uważam,że ten debiut to kawał świetnie napisanej
        prozy.
        Pozdrawiam wszystkich-debiutuję na tym forum;-)
        • Gość: natka Re: najlepiej obu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 23:18
          polecam Widmokrąg Kuczoka!
          • Gość: Iza Re: najlepiej obu IP: *.gorzow.mm.pl 12.08.05, 07:20
            Phi. Widmokrąg jest słaby. Bardzo bardzo słaby. Szkieleciarki uważam za
            najlepszy tom Kuczoka.
            Ja-asiunka: książki te zapewne znajdziesz w księgarniach czy bibliotekach, a
            już na pewno w internecie (ja opowiadania Kuczoka kupowałam na allegro)
            • Gość: jo-asiunka Re: najlepiej obu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 14:29
              Dzieki. JAkoś mam opory wobec kupowania na allegro, ale moze rzeczywiscie... Już
              sie nawet zarejestrowałam. Dzięi.
            • Gość: jo-asiunka Re: najlepiej obu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 14:32
              Aha, własnie sie dowiedziałam, że WAB przygotowuje Opowieścci przebrane Kuczoka
              - wybór opowiadań z pierwszych tomów.
              www.wab.com.pl/index.php?id=7&bid=384
              No to się cieszę.
              • eferaenija Re: najlepiej obu 13.08.05, 12:59
                Niestety nie czytałam nic Vargi, ale po takich recenzjach na pewno po niego
                sięgnę, natomiast Kuczoka polecam gorąco, ot chociażby dlatego, że napisała
                świetne opowiadanie w Newsweeku :)
                Pozdrawiam:)
                • Gość: interesowna Re: najlepiej obu IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 13.08.05, 13:14
                  Skandinad (kolezanka przy mnie robila porzadek) wiadomo mi, ze dzisiaj pojawi
                  sie na allegro zestaw trzech ksiazek Vargi po atrakcyjnej cenie. Zainteresowani
                  sa? <bildungsroman , Tequila, chlopaki>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka