Dodaj do ulubionych

Jutro Meksyk! :)) - nowe "numerki" Gazety.....

IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.wroc.pl 09.09.05, 07:00
1. Będziecie kupować?
2. Czy powinni zaczynać od Meksyku?

"Podróże marzeń" to 30 przewodników turystycznych. Serię inauguruje
przewodnik po Meksyku, który ukaże się jako bezpłatny dodatek do
sobotniej "Gazety Wyborczej" 10 września, w nakładzie 600 tysięcy
egzemplarzy. Kolejne przewodniki to
m.in.: "Włochy", "Egipt", "Turcja", "Wyspy Greckie", "Tunezja" i "Chiny",
które pojawią się w sprzedaży od 17 września w każdą sobotę.

Specjalny dodatek do kolekcji to książka "Cuda Świata" - otrzymają ją
wszyscy prenumeratorzy kolekcji oraz czytelnicy, którzy wyślą do Agory 20 z
30 kuponów drukowanych co tydzień w bezpłatnym dodatku do sobotniej "Gazety
Wyborczej" - "Turystyka. Podróże Małe i Duże".

Wydawcą "Podróży marzeń" jest wydawnictwo Mediaprofit sp. z o.o. Zawartość
merytoryczną kolekcji opracowano na podstawie licencji przewodników Insight
Guides. Przewodniki te powstały z połączenia zainteresowań i entuzjazmu dwóch
najbardziej znanych na świecie dostawców informacji: wydawnictwa Insight
Guides, którego publikacje od 1970 r. są wzorcem ilustrowanych przewodników,
i Discovery Channel, najlepszego na świecie producenta telewizyjnych filmów
dokumentalnych.

Cena egzemplarza to 25 zł plus cena "Gazety Wyborczej".
/Agora/
    • zardozz meksyk będzie znów z kupnem gazety :-P 09.09.05, 11:31
      Jak zwykle w takich przypadkach, gazety juz o 7 rano nie będzie w kiosku, tak
      jakby ci wszyscy, co sie jutro na to rzucą, będą co tydzień wywalać 25 zlotych,
      albo co najmniej wybierają się do Meksyku.
      • Gość: Re Re: meksyk będzie znów z kupnem gazety :-P IP: *.csk.pl / *.csk.pl 09.09.05, 11:53
        Bez przesady. Nie stać mnie na wyjazd, to po co mi przewodnik? A tych, których
        stać na wyjazd, kupią sobie lepszy :))
        • zardozz Re: meksyk będzie znów z kupnem gazety :-P 09.09.05, 12:27
          jak coś jest za darmo, to nieważne, czy Ci się to przyda, czy nie. Dlatego
          bezmyślna hołota ruszy jutro z rana do kiosków po darmową książkę, choć użytku z
          niej żadnego nie zrobi. Podobnie było z encyklopediami i Literaturą XX wieku
          (Imię róży).
          • nchyb Re: meksyk będzie znów z kupnem gazety :-P 09.09.05, 15:39
            A ja sobie jutro gazetkę kupię. Bo kupuję sobotnie wydania dla przepisów, więc
            ten mi wpadnie w łapki bez problemu :-)

A tymn co narzekają na hołotę wykupującą gazety z kiosków oświcie proponuję
            przyjazne stosunki z panem kioskarzem, czy teżpanią kioskarkę. Wtedy,
            niezależnie od tej wstrętnej hołoty będzie nawas, tak jak i na mnie, czekać w
            kiosku świeżutka, jeszcze pachnąca farbą gazetka, czy to z dodatkiem, czy bez.
            • Gość: ebo Re: meksyk będzie znów z kupnem gazety :-P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.05, 10:56
              No właśnie .... nie mam znajomej kioskarki. I o zgrozo nie mogę kupić dziś
              Wyborczej! bo walnie ruszono na darmowe dodatki:>.Chyba nie zmiejszyli nakładu?
              W normalny weekend nie ma problemu nawet w niedziele, a tu... Grrrr. Bzdura z
              tymi darmowymi dodatkami! Albo niech dadzą ze 38 mln egzemlarzy,to wtedy dla
              każdego starczy, albo niech będą płatne od początku. Na dziś rezugnuje: do 5.
              sklepu iść nie będę. PS A tak nie lubię czytać prasy w necie :(
              • nchyb Re: meksyk będzie znów z kupnem gazety :-P 10.09.05, 11:00
                Kupiłam, dodatku kulinarnego nie było, przegapiłam, ze ma być dopiero za
                tydzień. U mnie w kiosku o 9 rano było jeszcze kilka sztuk gazetki, nawet dla
                tych, co się z kioskarką nie przyjaźnią :-)

A jak nie masz przyjaznej duszy w kiosku, to od dziś zacznij te kontakty
                naprawiać. Na przyszły raz będzie jak znalazł :-))
            • Gość: Andrzej Re: meksyk będzie znów z kupnem gazety :-P IP: 213.199.192.* 11.09.05, 19:50
              Now łaśnie tym razem to wyszły kompletne jaja, bo niby miał mi kioskarka
              zostawić, tylko co z tego, jak sama nic nie dostała. Wiem że dawniej bywały
              problemy z gazetami z gratisami, ale tego nie doświadczałem - tym razem to już
              przegięcie wyborczej po prostu, zeby kiosk nie dostał żadnego egzemplarza...
      • Gość: majkel Re: meksyk będzie znów z kupnem gazety :-P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 14:26
        W Lublinie nie było. Te patałachy z warszawki jeszcze nie wiedzą, że jak coś
        jest niby za darmo to ludzie to wezmą nawet jeśli jest to im zupełenie
        niepotrzebne. Gazety nie kupiłem i nie poczytam. Kupuję już drugą kolekcję
        książek i za to nie mogę kupić gazety. Olewają swoich czytelnikow. A przewodnik
        za 25 jest za drogi. Czy oni nie mysla? 100 zl na m-c plus ceny gazety!!! Kogo
        na to stac??? Ja osoboscie wole zadnych prezentow, dodatkow tylko nizsza cene
        gazety. Proste jak kopanie kartofli!!!
    • zardozz a na allegro nie śpią.... 10.09.05, 11:28
      www.allegro.pl/search.php?string=podr%C3%B3%C5%BCe+marze%C5%84&category=7&description=1&country=1
      • gatta13 Re: a na allegro nie śpią.... 10.09.05, 15:35
        No i w dodatku każdy ma po kilka, ech...
    • Gość: Joanna Re: Jutro Meksyk! :)) - nowe "numerki" Gazety.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 11:54
      Nabyłam przewodnik przypadkiem, bom myślała, że wychodzi we wtorek (?).
      Ogólnie ciekawa rzecz, ładnie wydany, dobry papier, jeszcze nie czytałam, więc
      o części merytorycznej sie nie wypowiadam.
      Zapewne kupię jeszcze przewodnik o Chinach, ale o Egipcie czy Turcji to juz
      podziękuję.

Pozdrawiam!
    • kubissimo pfff 10.09.05, 15:40
      wedlug mnie GAZETA tym razem da ciala
      1. beznadziejny dobor panstw
      juz to widze jak tysiace Polakow rzuca sie na przewodnik po Bali, czy
      Kostaryce :)
      sensowniej byloby skupic sie na Europie i basenie Morza Srodziemnego, bo
      glownie tam jezdza nasi turysci
      2. ze wzgledu na ten zly dobor zabawne jest desperackie wrzucanie na grzbiety
      ksiazek numerkow i obrazka w nadziei, ze czytelnicy beda kupowali te
      abstrakcyjne tomy, zeby tylko miec na polce wenecki krajobraz
      3. troche bez sensu jest zaczynanie tej serii tuz po sezonie urlopowym.
      ok, na liscie tytulow sa panstwa, do ktorych najlepiej jechac kiedy u nas jest
      zima, ale powraca pytanie jaki procent naszy turystow lata np. do Australii?
      4. cena jest za wysoka. ok, to i tak taniej niz w przypadku przewodnikow
      Pascala, czy Wiedzy i zycia, ale przewodniki zazwyczaj kupuje sie przed
      wyjazdem i z mysla o konkretnym miejscu. nie wiem czy wiele osob zbiera
      przewodniki dla samej przyjemnosci posiadania i czy te osoby beda chcialy
      wydawac co miesiac 100 zlotych na przewodniki po krajach, ktorych raczej nie
      beda mialy okazji zwiedzic

jak dla mnie Gazeta moglaby na moment odskoczyc od wydawnictw ksiazkowych i np.
      zapodac serie dvd z klasyka kina.
      • Gość: anka Re: pfff IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.09.05, 16:57
        kupiłam gazetę z przewodnikiem ok. 13.30 w kiosku (okolice Górczewskiej) -
        jeszcze było sporo, w Empiku (Wola Park) są do tej pory i z tego co zauważyłam
        nikt się specjalnie na gazetę nie rzucił i nie brał po kilka egzemplarzy..
        • monikate Re: pfff 10.09.05, 17:48
          Ja kupiłam chyba dopiero w dziesiątym z kolei kiosku! W dodatku pani kioskarka
          powiedziała, że GW ma, ale bez dodatku. Wzięłam, chciałam "Wysokie Obcasy"
          poczytać. Pytanie na 10 punktów: gdzie podział się dodatek z mojego egzemplarza
          GW?
          • Gość: Joanna Re: pfff IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 17:52
            Może na allegro.pl? Sprzedają za 9,50. Koszmar!
            • Gość: hurby Re: pfff IP: *.idea.pl 10.09.05, 21:56
              oh nein,,,das ist polen...
              gruesse aus oberhausen...
    • kubissimo Re: Jutro Meksyk! :)) - nowe "numerki" Gazety.... 11.09.05, 18:43
      w niedziele po 17 bez problemu kupilem Gazete z przewodnikiem w Empiku Juniorze
      widac, da sie :)
      • jogardii Re: Włochy - zabrakło.... 21.09.05, 13:16
        Czy wy również mieliscie problem z nabyciem płatnego przewodnika po Włoszech z
        sobotnia GW ? Miał byc dodruk, ale póki co nic się nie pojawiło.
        • Gość: kombi Re: Włochy - zabrakło.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 17:50
          • nchyb Re: Włochy - kupiłam bez problemu 22.09.05, 10:44
            W empiku leżały stosy. Zabrakło za to samej gazety. A teraz czekam na Egipt.
            Jak na razie dobór państw mnie nie szokuje. Wszystkie leżą w granicach moich
            chęci poznawczych :-)
            • Gość: roman Re: Włochy - kupiłam bez problemu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.09.05, 10:48
              jeszcze zależy w którym Empiku.. na Marszałkowskiej owszem, na Woli śladu po
              przewodniku ok. 13 nie było :(
        • Gość: roman Re: Włochy - zabrakło.... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.09.05, 10:51
          prenumerata.agora.pl/czasopisma.asp?kh_x=PM
          w sklepiku Agory póki co ani widu przewodnika po Włoszech...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka