Gość: anne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 22:06 Polećcie jakieś książki o miłości, ale proszę o "poważne" propozycje. Romansidła odpadają... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: eroica Re: książki o miłości IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.05, 22:54 te, które ostatnio czytałam lub czytałam po raz kolejny: -Dama Kameliowa -Pani Bovary -Hrabina Cosel -Rozważna i romantyczna -Wichrowe wzgórza -Czerwone i czarne -Niebezpieczne związki -Kochanek Lady Chatterley -Królowa Margot -Mansfield Park -Wrzos -Szkarłatna litera -Anna Karenina -Róże i kapryfolium Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: książki o miłości IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.11.05, 23:47 a ja bym dorzucila jeszcze Emmę, tez mi sie podobała. A z nie klasycznych, to Negocjator F.Forsytha, Alex Kava i jej Dotyk zła, ale tam to w sumie znikomo tego watku. OO.... jeszcze Gargano Roberta Rodena, niby przygodowka, ale fajna :))) Odpowiedz Link Zgłoś
monikate Re: książki o miłości 02.11.05, 19:12 Myślę, że w tym wątku znajdziesz dużo informacji: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=151&w=23058191&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milak Re: książki o miłości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 20:29 Spuźnieni kochankowie ;) bardzo ładna książka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miabi Re: książki o miłości IP: 82.177.97.* 02.11.05, 21:14 "Pamiętnik" Nicholasa Sparksa... czuła opowieść o pięknej miłości, znacząco różni się od tego, co ja pojmuję jako romansidło, więc myślę, że powinna Ci się spodobać :) Jest jeszcze "Jesienna miłość" tego samego autora, wzruszająca.. ale "Pamiętnik" chyba ciekawszy... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: książki o miłości IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.11.05, 21:24 no i ja jeszcze polecam "radosc przez lzy" by Danielle steel. Wiem co powiecie, ale poza romansami zdarza sie jej popelnic kilka ksiazek wykaraczajacych poza ckliwe romanse. I to jest jedna z nich. to historia kobiety która posatnowiła po 15 latach małzenstwa wrocic do zawodu fotoreportera. A ze przy okajzji przytrafila jej sie swietna historia milosna, to juz inna sprawa ;) polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anne Re: książki o miłości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 21:31 "Pamiętnik" czytałam i rzeczywiscie jest dobry, "Jesiennej miłości" nigdzie nie mogę znaleźć...Oglądałam jedynie film na podsatwie tej książki Odpowiedz Link Zgłoś