margala 06.12.05, 15:19 które wydanie "Opowieści z Narni" uważacie za najlepsze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ihopeyouwilllikeme Re: "Opiowieści z Narni" - które wydanie? 06.12.05, 16:05 Kupuj duże wydania, najlepiej te dwutomowe - z czytania małych książeczek przyjemność jest dwa razy mniejsza, osobiście się przekonałem. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: "Opiowieści z Narni" - które wydanie? 06.12.05, 16:07 chodzi ci o tłumacza czy o urok osobisty? Odpowiedz Link Zgłoś
gatta13 Re: "Opiowieści z Narni" - które wydanie? 06.12.05, 21:35 Urok osobisty mają te ze Świata Książki, oglądałam dzisiaj. :) Ale większy urok ma kolekcjonerskie wydanie Kubusia Puchatka. Ech, zagrałoby się w Misie-Patysie, żeby nie ta zima obrzydliwa... Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: "Opiowieści z Narni" - które wydanie? 06.12.05, 21:37 największy urok ma mój zaczytany Kubuś, bo na nim nauczyłam się czytać ;-) hohoho, hohonie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gatta13 Re: "Opiowieści z Narni" - które wydanie? 06.12.05, 21:50 Mój zaczytany też śliczny, a ten kolekcjonerski ma podobną czcionkę i takie same obrazki. :) Podobał mi się bardzo. A czytać się uczyłam na Filonku. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: "Opiowieści z Narni" - które wydanie? 06.12.05, 21:56 ale gabaryty ma inne i za zielony na okladce jest on mrrrrrr, Filonek kurczę, jak się nazywał ten wredny kocur, który go gnębił (szczególnie podstępnie w czasie quizu!)???? Odpowiedz Link Zgłoś
gatta13 Re: "Opiowieści z Narni" - które wydanie? 06.12.05, 22:04 Wyciągnęłam pomoc naukową z szafki, to był Mons. :) Przy okazji znalazłam Pamiętniki Tatusia Muminka za 27 zł. :) Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: "Opiowieści z Narni" - które wydanie? 06.12.05, 22:06 aaaaaaaaaaaaa, właśnie MONS, paskudne imię i postać pierwowzór Lorda Voldemorta Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: "Opiowieści z Narni" - które wydanie? 19.12.05, 10:32 no ale to nie Mons Filonkowi ogon odgryzł... Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: "Opiowieści z Narni" - które wydanie? 19.12.05, 23:14 Filonkowi ogon odgryzl szczurek. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: "Opiowieści z Narni" - które wydanie? 06.12.05, 19:48 full-colour collector's edition wydawnictwa Collins :) Odpowiedz Link Zgłoś
i2h2 Re: "Opiowieści z Narni" - które wydanie? 06.12.05, 20:38 A w jakim sensie? W Polsce "Narnię..." tłumaczył tylko Polkowski- wszystko jedno czy zapolujesz w antykwariacie na PAX- owskie albo Świata Ksiażki, czy Media Rodziny kupisz. Technicznie to szyte najlepsze- to dwutomowe. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
edytaimichal Re: "Opiowieści z Narni" - które wydanie? 18.12.05, 23:21 ach, ta Narnia. Dwa lata temu biegalam jak glupia po ksiegarniach, zeby znalesc jednotomowe, poangielskowe wydanie. Ksiegarze zazwyczaj proponowali zamowienie, za iles tam miesiecy od 200 zl wzwyz. Kiedy nareszcie znalazlam, to czulam sie jak lowca;), odkrywca. Zdobylam A dzisiaj widzialam w tesco! Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: "Opiowieści z Narni" - które wydanie? 19.12.05, 10:33 W Tesco to nawet w kilku edycjach wydawniczych to to jest. U nas w minimum trzech... Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: "Opowieści z Narni" - które wydanie? 20.12.05, 08:47 Najnowsze wydanie 7tomowe [Media Rodzina] z fotosami z filmu nie podoba mi się. Książka jak gadżet do filmu, który ma wejść niedługo do kin. Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: "Opiowieści z Narni" - które wydanie? 20.12.05, 18:39 Wlasnie wracam z filmu, niemal gleboko usatysfakcjonowana :-) Adaptacja jest bardzo wierna, dzieki Bogu. Odpowiedz Link Zgłoś
wampuka Opowieści z Narni 20.12.05, 23:54 Najlepsze? Staaare, staaare, PAX-owskie, z dedykacją komunijną dla mnie. Co je sobie sam kupiłem :) Odpowiedz Link Zgłoś