Dodaj do ulubionych

HENRYK PAJAK

21.12.05, 21:52
i jeszcze raz moja wielka prosba o uzupelnienie brakow w wyksztalceniu
ogolnym...powiem otwarcie:intryguje mnie ten autor,a kompletnie nie wiem od
czego mam zaczac...widzialem w bibliotece kilka jego ksiazek...wyglada na
to,ze to bardzo plodny autor i ma wiele do powiedzenia...co polecilibyscie na
poczatek?
Obserwuj wątek
    • Gość: fun Re: HENRYK PAJAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 21:57
      od przeczytania
      • meszuge13 Re: HENRYK PAJAK 21.12.05, 22:00
        co chcesz przez to powiedziec?ze nie warto go czytac?
    • zaba_pelagia Re: HENRYK PAJAK 21.12.05, 22:46
      daro15 sie sklonowal
      • meszuge13 Re: HENRYK PAJAK 21.12.05, 22:55
        co chcesz przez to powiedziec?zabo pelagio...ja po prostu zachecam do dyskusji
        o tym autorze...ktorego kompletnie nie znam...a jego ksiazki sa w pobliskiej
        ksiegarni,w ktorej czasem robie zakupy...i tak sobie pytam...znacie jego
        ksiazki?czytacie?warto wydac na to ciezko zarobione pieniadze?....poradzcie
        laikowi...przy okazji:nie mam nic wspolnego z daro15(choc chetnie z nim
        podyskutowalbym...gdyz jawi mi sie,jako najwieksza osobowosc na tym forum...ale
        zdecydowanie nie jestem jego klonem...dementuje i pozdrawiam wszystkich
        forumowiczow...)
        • tetys Re: HENRYK PAJAK 21.12.05, 23:05
          Piszesz Szanowny Panie, że:

"widzialem w bibliotece kilka jego ksiazek...wyglada na
          to,ze to bardzo plodny autor i ma wiele do powiedzenia..."

- po czym:

"a jego ksiazki sa w pobliskiej
          ksiegarni,w ktorej czasem robie zakupy...i tak sobie pytam...znacie jego
          ksiazki?czytacie?warto wydac na to ciezko zarobione pieniadze?...."

No przecież kolego masz w bibliotece....wypożycz je a jak sie spodobają to kup
          w pobliskiej księgarni, w której czasem robisz zakupy. Zdecyduj się, bo to
          nieco podważa Twoją wiarygodnośc.

Przestrzegaj także nieco zasad interpunkcji, bo piszesz rodem z pamiętika
          Winstona z "Roku 1984" :)))
          • meszuge13 Re: HENRYK PAJAK 21.12.05, 23:08
            interpunkcja?a co to takiego?przy okazji:to jest jakas roznica miedzy
            ksiegarnia,a biblioteka?
            • tetys Re: HENRYK PAJAK 21.12.05, 23:11
              Tak, w bibliotece składuje się książki, są tam magazynowane zanim trafią na
              półki w sklepach. Gorzej z tymi, które przerabiają na Paprykarz Szczeciński
              bądź co gorsza na Szprotki w Oleju.
        • zaba_pelagia Re: HENRYK PAJAK 21.12.05, 23:07
          masz na mysli ksiegarnie Naszego Dziennika czy słynną księgarnię Antyk?
          • meszuge13 Re: HENRYK PAJAK 21.12.05, 23:09
            nie znam,nie znam....
            • meszuge13 Re: HENRYK PAJAK 21.12.05, 23:10
              a ktora polecasz?
              • tetys Re: HENRYK PAJAK 21.12.05, 23:14
                Zdecydowanie "Pod Zagiętą Okładką"
                ...
                • meszuge13 Re: HENRYK PAJAK 21.12.05, 23:22
                  i jeszcze slowo w temacie interpunkcji-sorry,ale moja ulubiona ksiazka
                  jest "Rozgadany o kiepskim zyciu blues"Ronalda Sukenicka...znajdz ja,przeczytaj
                  i znajdz tam tzw.interpunkcje...byc moze zrozumiesz mnie wtedy lepiej...pozdr.
                  i zachecam do poszukiwan tej ksiazki...naprawde warto...Ksiegarnie Naszego(czy
                  tez Waszego) Dziennika mozesz od razu pominac...pozdr.
                  • tetys Re: HENRYK PAJAK 21.12.05, 23:29
                    meszuge13 napisał:

> i jeszcze slowo w temacie interpunkcji-sorry,ale moja ulubiona ksiazka
                    > jest "Rozgadany o kiepskim zyciu blues"Ronalda Sukenicka...znajdz
                    ja,przeczytaj
                    >
                    > i znajdz tam tzw.interpunkcje...byc moze zrozumiesz mnie wtedy
                    lepiej...pozdr.
                    > i zachecam do poszukiwan tej ksiazki...naprawde warto...Ksiegarnie Naszego
                    (czy
                    > tez Waszego) Dziennika mozesz od razu pominac...pozdr.

Chyba jednak podziękuję. Tak, na pewno podziękuję! Radzę sięgnąć po coś
                    wyższych lotów, panie Wariat:) Na początek polecam np. "Mistrza i Małgorzatę" :)

Bo tak, po prostu jesteś pan żenujący...poziom polskich internautów naprawdę
                    pozostawia wiele do życzenia:)

Może to jakieś zarodniki nowomowy, embriony, młode płody nowego języka? Jeśli
                    tak, to jestem za aborcją...
                  • zaba_pelagia Re: HENRYK PAJAK 21.12.05, 23:41
                    meszuge13 napisał:

> i jeszcze slowo w temacie interpunkcji-sorry,ale moja ulubiona ksiazka
                    > jest "Rozgadany o kiepskim zyciu blues"Ronalda Sukenicka...znajdz
                    ja,przeczytaj
                    >
                    > i znajdz tam tzw.interpunkcje...byc moze zrozumiesz mnie wtedy
                    lepiej...pozdr.
                    > i zachecam do poszukiwan tej ksiazki...naprawde warto...Ksiegarnie
                    Naszego(czy
                    > tez Waszego) Dziennika mozesz od razu pominac...pozdr.

o?
                    blus ulubiony?
                    a w watku o najbardziej nudnej pwieści zglaszasz wlasnie te ksiazke...
                    i to by bylo na tyle, jesli chodzi o dyskusje z kolegą
    • Gość: Jaaa Re: HENRYK PAJAK IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.05, 00:16
      Jaaa to pająków nie lubię. A TEN Pająk to najlepszy był chyba jako dziennikarz
      rolny w prasie lubelskiej :)
      • pharoah Re: HENRYK PAJAK 22.12.05, 00:52
        no coz...moze po mnie tego nie widac,ale naprawde duzo czytam...Dzieki za
        polecenie " Mistrza i Malgorzaty",ale to juz znam...kilka innych ksiazek
        Bulhakowa rowniez...takze z tej propozycji chyba nie skorzystam....Ronalda
        Sukenicka naprawde polecam..."Rozgadany o kiepskim zyciu blues" raz uznaje jako
        swa ulubiona ksiazke,a raz jako najgorsza jaka w zyciu czytalem
        dlatego ,ze...moj nick do czegos mnie zobowiazuje....Polecam Wam ksiazke
        Sukenicka pt.Nowojorska Bohema-latwa,lekka i przyjemna,swietnie sie
        czyta,interpunkcja jest zachowana i ani sladu tzw.neo-literatury....to naprawde
        dobry autor...nie lekcewazylbym go tak latwo...a wracajac do Pajaka...nie znam
        go,ani tego co i jak pisze,chcialbym po prostu dowiedziec sie tego...licze na
        to,ze znajda sie na tym forum ludzie ,ktorzy mi cos poleca/odradza...Pajak byl
        dziennikarzem rolnym w prasie lubelskiej?interesujace...coraz bardziej
        intryguje mnie ten pisarz...chcialbym sie o nim jak najwiecej dowiedziec...skad
        sie wzial,jak pisze i dlaczego akurat tak...cos tam o nim slyszalem,ale nie
        wiem czy to prawda...sa chyba na tym forum jego czytelnicy?prosze,chocby o
        garsc informacji o nim...nie zbywajcie mnie ignoranta tak latwo...pozdr.licze
        szczegolnie na Ciebie,zabo pelagio,bo choc,jestem od niedawna na tym
        forum,zdazylem zauwazyc,ze brylujesz w tym towarzystwie i jestes osoba naprawde
        oczytana...licze na Ciebie....sorry,moja interpunkcja jest naprawde fatalna...
        • Gość: wqrwiony Re: HENRYK PAJAK IP: *.system.szczecin.pl 22.12.05, 01:12
          www.lysiak.chrzanik.com/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=208
          • meszuge13 Re: HENRYK PAJAK 22.12.05, 01:15
            dzieki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka