Gość: niuniex Re: Dla szukajacych swojej drogi zyciowej... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 21:42 "dluga droga w dol" nick hornby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Silicea Re: Dla szukajacych swojej drogi zyciowej... IP: 5.6.2R* / *.saix.net 07.01.06, 11:44 Bardzo polecam ksiazki Paulo Cohelo Alchemista i inne jego - sa niesamowicie inspirujace i podnoszace na duchu, i daja do myslenia nad zyciem i soba samym Ksiazki Chicken Soup for the Soul - to jest cala seria chyba ze 40 ksiazek na rozne "tematy". Ale nie wiem niestety czy sa przetlumaczone na Polski. www.hci-online.com/Engine/shopping/catalog.asp?store=5&category=92&item=0 Albo idz po prostu do ksiegarni, do sekcji psychologia/ self-help. Napewno wpadnie Ci jakas ksiazka w rece, ktora Ci podpadnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tetro3 Re: Dla szukajacych swojej drogi zyciowej... 07.01.06, 19:57 do amandy- polecam Ci książki Oga Mandino, już nieżyjącego autora książek motywujacych, są niezwykłe i mają rewelacyjne ujęcie rozwiązań Twoich problemów. Og Mandino zmienił moje zycie na ... piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: admin www.rury.net Re: Dla szukajacych swojej drogi zyciowej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 22:32 Martin Gray "Siły życia". Warto Spróbować. WWW.rury.net.pl Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 A może "Weronika postanawia umrzeć" Coehlo? 07.01.06, 23:35 nie przepadam za twórczością tego pana ale ta książeczka dodaje otuchy. Czyta się łatwo i szybko. "Potęga podświadomości" to typowy amerykański poradnik i jeżeli czytałaś "Małego księcia" to raczej nie podrodze Ci z nim będzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
pether_23 Re: Dla szukajacych swojej drogi zyciowej... 08.01.06, 05:52 Od siebie polecam, droga amando22, "Słownik języka polskiego". Dowolne wydanie. Hasło - "bynajmniej". Może kiedy zaczniesz uzywać słów zgodnie z ich znaczeniem (tak, tak. bynajmniej i przynajmniej to dwa różne słowa!) świat wyda ci się prostszy. A dla tych, którzy poszukują polecam "Przed zachodem" Winstona Grooma. Prosta, współczesna literatura amerykańska (czyli taka jaką lubię). Odpowiedz Link Zgłoś
pether_23 Re: Dla szukajacych swojej drogi zyciowej... 08.01.06, 06:01 PS. Amanda22: i co ty w ogóle masz w stopce za sentencję? sama to wymśliłaś o tej "najszczerszej, najdłuższej drodze dla najsłabszych"? Odpowiedz Link Zgłoś
renared Re: Dla szukajacych swojej drogi zyciowej... 08.01.06, 10:59 kliknij w ten link www.cudownyportal.pl Wiedza tam zawarta bardzo mi pomogła.... Ponadto Nowy Poznany Człowiek....także;) Mam wrażenie, że to minie z wiosną: postaraj się!!! Co najważniejsze: wyjdź do ludzi, nie ukrywaj się to nic nie da! Im więcej ludzi poznasz tym większe masz szanse na znalezienie "bratniej duszy", kogoś po prostu: ludzkiego! Kogoś, kto Cię wysłucha...opowie o swoich doświadczeniach i nie oceni Cię przede wszystkim! Szukaj ludzi z którymi będziesz mogła rozmawiać, a nie takich, którzy będą Ci mówić co zrobiłaś źle albo co powinnaś zrobić!! Swoją drogę odnajdziesz sama...ale uprzedzam: nie w samotności! I jeszcze jedno: w każdej klęsce spróbuj odnaleźć źdźbło sukcesu. Pozdrawiam Cię i 3m się;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liliii Dla szukajacych swojej drogi zyciowej... IP: *.pcm.com.pl / 213.134.149.* 08.01.06, 12:21 "oskar i pani róża", nietety nie pamietam autora. Porównywany jest do "Małego Księcia" tylko mówia że lepszy napisał też "dziecko Noego" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pak Polecam Lewis'a IP: *.asta-net.com.pl 08.01.06, 17:39 W zasadzie wszystkie jego ksiazki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyna hesse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 18:28 "Narcyz i Złotousty" Hessego. Bardzo mi pomógł na zakręcie. dobry, jesli szukasz siebie i chcesz się ze soba pogodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Dla szukajacych swojej drogi zyciowej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 19:21 Polecam Paulo Coelho - szczególnie Alchemika,Na brzegu rzeki Piedry..., Weronika postanawia umrzec, 11 minut :) Bardzo pomogły mi również ksiązki z seri Dlaczego warto ...? ( kochac, miec nadzieje, byc optymistą, szukac, zyc ...) Jose Luis Martin Descalzo. Rewelacja! Joseph Murphy Potęga podświadomości A.de Mello Przebudzenie a najbardziej pomaga mi codzienne czytanie itinerarium i medytacji na stronie www.duch.lublin.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wqrwiony Na zakręcie IP: *.system.szczecin.pl 08.01.06, 19:33 Dobrze się pan czuje? To świetnie, właśnie widzę - jasny wzrok, równy krok jak w marszu. A ja jestem, proszę pana, na zakręcie. Moje prawo to jest pańskie lewo. Pan widzi: krzesło, ławkę, stół, a ja - rozdarte drzewo. Bo ja jestem, proszę pana, na zakręcie. Ode mnie widać niebo pokrzywione. Pan dzieli każdą zimę, każdy świt na pół. Pan kocha swoją żonę. Pora wracać, bo papieros gaśnie. Niedługo, proszę pana, będzie rano. Żona czeka, pewnie wcale dziś nie zaśnie. A robotnicy wstaną. A ja jestem, proszę pana, na zakręcie. Migają światła rozmaitych możliwości. Pan mówi: basta, pauza, pat. I pan mi nie zazdrości. Lepiej chodżmy, bo papieros gaśnie. Niedługo, pan to czuje, będzie rano. Ona czeka, wcale dziś nie zaśnie. A robotnicy wstaną. A ja jestem. proszę pana. na zakręcie. Choć gdybym chciała - bym się urządziła. Już widzę: pieska,bieska, stół. Wystarczy, żebym była miła. Pan był także, proszę pana, na zakręcie. Dziś pan dostrzega, proszę pana, te realia. I pan haruje, proszę pana, jak ten wół. A moje życie się kolebie niczym balia. Pora wracać, już śpiewają zięby. Niedługo, proszę pana, będzie rano. Iść do domu, przetrzeć oczy, umyć zęby. Nim robotnicy wstaną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wqrwiony Naprawdę nie dzieje się nic IP: *.system.szczecin.pl 08.01.06, 19:55 Naprawdę nie dzieje się nic Czy zdanie okrągłe wypowiesz, czy księgę mądrą napiszesz, będziesz zawsze mieć w głowie tę samą pustkę i ciszę. Słowo to zimny powiew nagłego wiatru w przestworze; może orzeźwi cię, ale donikąd dojść nie pomoże. Zwieść cię może ciągnący ulicami tłum, wódka w parku wypita albo zachód słońca, lecz pamiętaj: naprawdę nie dzieje się nic i nie stanie się nic - aż do końca. Czy zdanie okrągłe wypowiesz, czy księgę mądrą napiszesz, będziesz zawsze mieć w głowie tę samą pustkę i ciszę. Zaufaj tylko warg splotom, bełkotom niezrozumiałym, gestom w próżni zawisłym, niedoskonałym. Zwieść cię może ciągnący ulicami tłum, wódka w parku wypita albo zachód słońca, lecz pamiętaj: naprawdę nie dzieje się nic i nie stanie się nic - aż do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
hovawartka Re: Dla szukajacych swojej drogi zyciowej... 09.01.06, 16:22 To szukanie drogi życiowej powaznie brzmi, nie czuję się na siłach nic polecić na taki moment, ale mam ksiązke, do której wracam w pochmurne dni, kiedy mi nic nie wychodzi, kiedy mi smutno. To "Błękitny zamek" L.M. Montgomery. Babska ksiązka:) Utwierdza mnie, że szczęście przecież musi kiedyś przyjść. Pozdrawiam! M. Odpowiedz Link Zgłoś
ooptymistka Subiektywnie 09.01.06, 22:55 Mnie pomagają książki: Tadeusza Niwińskiego Ewy Foley de Mello Gala Musierowicz Odpowiedz Link Zgłoś