Dodaj do ulubionych

Witkowski - Fototapeta

15.01.06, 20:01
Czy ktoś może czytał tą książkę ? Jakie macie o niej opinie?
Obserwuj wątek
    • umbradomini1 Re: Witkowski - Fototapeta 15.01.06, 20:17
      świetna- jak to Witkowski, ale znów niedla wszystkich, bo "gombrowiczowska"
      maniera może drażnić...
      • kubissimo Re: Witkowski - Fototapeta 15.01.06, 20:46
        juz przestancie z ta 'gombrowiczowscia'
        ksiazka jest 'witkowska' i juz :)
        • umbradomini1 Re: Witkowski - Fototapeta 16.01.06, 19:29
          powtarzam za "ekspartami" z TVP Kultura;P
          bo masz rację - Witkowski, to Witkowski!!!
          • kubissimo Re: Witkowski - Fototapeta 17.01.06, 00:16
            a jaki jest sens powtarzania?
            nie lepiej miec wlasne zdanie? :)
            • umbradomini1 Re: Witkowski - Fototapeta 17.01.06, 15:25
              moje zdanie objawi się za jakiś miesiąc, gdy "spłodzę" pracę o wszystkich
              książkach Witkowskiego...
              mam tylko problem z dotarciem do "Copyrightu"...;(
              • Gość: sutekh Re: Witkowski - Fototapeta IP: 212.87.225.* 17.01.06, 16:04
                prace - jaką?
                • jan_telecki Re: Witkowski - Fototapeta 17.01.06, 16:17
                  umbra, tylko nie zapomnij w wypracowaniu przeanalisowac gombrowiczowską maniere
                  witkowskiego, zrob to dobrze, nie po łebkach.
                  • Gość: umbra Re: Witkowski - Fototapeta IP: *.e-wro.net.pl 17.01.06, 16:47
                    oj, cóż za cudny pomysł- gombrowiczowskie nawiązania w ironii i humorze utworów
                    Michała W., tak to genialne wyjdzie;P
                    • Gość: Zdanka Re: Witkowski - Fototapeta IP: *.4web.pl 17.01.06, 16:52
                      Ja tam się nie czepiam , ale gość ma tyle z maniery Gombrowicza, ile ja mam z
                      maniery Konopnickiej...
                      • sutekh1 Re: Witkowski - Fototapeta 17.01.06, 17:40
                        Gombra to u Pankowskiego mariana szukajutsa..
                      • Gość: umbra Re: Witkowski - Fototapeta IP: *.e-wro.net.pl 17.01.06, 17:41
                        Zdanko, to była ironia;) czepili się tego Gombra i teraz się ciągnie;) to wina
                        TVP Kultura i tych 800 widzów, którzy ją oglądają i następnie zaśmiecają forum
                        takimi rewelacjami;) po prostu będzie o ironii i poczuciu humoru Michła W. ...
                        • Gość: gamoń Re: Witkowski - Fototapeta IP: *.chello.pl 17.01.06, 17:42
                          czy jest jakiś obowiązek czytania pedalskiej literatury?
                          • Gość: umbra Re: Witkowski - Fototapeta IP: *.e-wro.net.pl 17.01.06, 17:59
                            a co rozumiesz pod pojęciem "pedalska"?
                            • Gość: Zdanka Re: Witkowski - Fototapeta IP: *.4web.pl 17.01.06, 18:11
                              Pewnie taka, co ją tych 800 widzów czyta:)))))
                              • sutekh1 Re: Witkowski - Fototapeta 17.01.06, 18:12
                                weźcie walnijcie gamoniowi i będzie se ryczał w kącie!
                                • umbradomini1 Re: Witkowski - Fototapeta 17.01.06, 18:34
                                  czyżbyś się chciał do jego poziomu zniżyć???
                                  jest mały problem, bo w Polsce nie ma prawie depresji...

kurcze, Zdanka, z tego wynika, że to forum jest kwintesencją "pedalskości"
                                  • Gość: Zdanka Re: Witkowski - Fototapeta IP: *.4web.pl 17.01.06, 18:39
                                    :)A jak! Ja tam zawsze byłam gejem:)
              • Gość: theologus Re: Witkowski - Fototapeta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 21:20
                "Copyright" jest wciąż do kupienia w sieci księgarskiej Matras. Cena 11,90 zł.
                • Gość: umbra Re: Witkowski - Fototapeta IP: *.e-wro.net.pl 18.01.06, 08:57
                  Dziękuję Ci theologusie;)
                  • Gość: VC Re: Witkowski - Fototapeta IP: 80.50.249.* 21.01.06, 20:19
                    Umbra,dotarłaś do "Zgorszeni wstają od stołów"?
                    • umbradomini1 Re: Witkowski - Fototapeta 22.01.06, 08:20
                      Nie, niestety- mam tylko książki, no i kilka artykułów po niemiecku...
                      jeśli miałbyś coś interesującego, to pisz na gazetowy;)
                      pozdrawiam
    • preacher Re: Witkowski - Fototapeta 22.01.06, 16:35
      Jakos nie rozumiem tego zachwytu nad Michaska Literatka, choc moze zmienie
      zdanie po Fototapecie(sie obaczy w sobote, kiedy ma spotkanie w Olsztynie).
      Lubiewo mnie nie zachwycilo. Napisana ok, ale przydluga i przez to nudnawa pod
      koniec ksiazka. Choc Witkowski i tak jest lepszy od Kuczoka, ale jest kilka osob
      piszacych lepiej w Polsce.
      • Gość: umbra Re: Witkowski - Fototapeta IP: *.e-wro.net.pl 22.01.06, 21:51
        no to nie wiem, czy zmienisz zdanie, bo Fototapeta jest "hermetyczniejsza" niż
        Lubiewo i taka odrealniona chwilami...co kto lubi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka