gtere 18.01.06, 16:06 Kiedyś przypadkiem w swojej bibliotece natrafiłem na tę książkę i od tego czasu parokrotnie ją przeczytałem, jakośmi to bliskie rozdowjenie bohatera. Ktoś moze czytał? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alexanderson Re: Lika Bunina 18.01.06, 17:42 Cudna rzecz - jak zresztą (prawie) cały Bunin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rosomak Re: Lika Bunina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 15:18 Hmm... no właśnie. To ze mną musi być coś nie tak. "Likę" czytałem parokrotnie właśnie dlatego, że jakoś szybko ulatuje mi z pamięci. Jedyne co z niej pamiętam to to, że jest świetnie napisana. Być może, że aż za dobrze i to odwraca moją uwagę od treści. Zresztą wstyd przyznać ale tak działa na mnie cały Bunin. Świetnie się czyta ale niewiele prócz zachwytów nad językiem jakoś nie potrafi się utrwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
gtere Re: Lika Bunina 19.01.06, 19:23 A może ktoś pamieta z Bunina takie opowiadanie - tytuł? - w którym młody chłopiec wstaje rano i zachwyca się porankiem, wschodem Słońca. Czytałem kiedyś i zapomniałem tytuł opowiadania i zbioru opowiadania, w jakim owo opowiadanie było. Odpowiedz Link Zgłoś