Gość: walentynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 12:51 Niedługo walentynki i chciałoby się jakiś piekny autentyczny wiersz o miłości wpisać do maila .Co proponujecie? Ja zaraz zacznę przeszukiwać biblioteczkę!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zakochana Re: Wiersze tylko o miłości- Walentynki!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 17:02 Jest cała ziemia samotności i tylko jedna grudka twojego uśmiechu jest całe morze samotności twoja tkliwośc ponad nim jak zagubiony ptak jest całe niebo samotności i tylko jeden w nim anioło skrzydłach tak nieważkich jak twe słowa Halina Pośwaitowska Oda do rąk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasmucona Re: Wiersze tylko o miłości- Walentynki!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 02:20 -------------------------------------------------------------------------------- Mówisz Gdybyśmy byli razem Przynosiłbym rano bułki i mleko Mielibyśmy wspólne drzwi wspólne światło wspólną noc Lecz dzielą nas klucze schody mieszkania oczy mężczyzny oczy kobiety nawet płacząca wierzba na podwórku pod którą nie wolno nam się całować Mówisz Jesteś dla mnie jak wschód słońca żeby go zobaczyć odwracam się od ludzi plecami W życiu piękne są tylko chwile... Małgorzata Hillar Odpowiedz Link Zgłoś
bdx65 Re: Wiersze tylko o miłości- Walentynki!!! 05.02.06, 10:04 Gałczyński - Powiedz mi, jak mnie kochasz... Przerwa-Tetmajer - Lubię, kiedy kobieta... Święty Paweł - "Hymn o miłości". Miłosz - Miłość to znaczy popatrzeć na siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podziwiarka Re: Wiersze tylko o miłości- Walentynki!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 10:29 bdx65 jesteś koneserem, delektuję się tym samym)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mag131 Re: Wiersze tylko o miłości- Walentynki!!! 05.02.06, 16:33 H.Poświatowska "Jeśli nie przyjdziesz" J.Tuwim "A jeżeli nic" K.I.Gałczyński "Prośba o wyspy szczęśliwe" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata-b-M Re: Wiersze tylko o miłości- Walentynki!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 16:55 :( Walentynki buuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WilkStepowy Re: Wiersze tylko o miłości- Walentynki!!! IP: *.ghnet.pl 05.02.06, 17:12 Kiedy Cię spotkam, co Ci powiem ze byłaś światłem, moim Bogiem ze szmat już drogi przemierzyłem i byłaś wszedzie tam gdzie byłęm odległą gwiazda w sztolni noc, zachodem słońca, snem proroczym przestrzenią serca której strzegłem jak oka w głowie dla tej jednej mądrej i pięknej ludzkim prawem ave... Kiedy Cię spotkam czy ukryje wszystkie kobiety których byłem pacjentem uczniem profesorem żal nie na miejscu i nie w porę jak mogło być a jak nie było że wszystko na nic - tylko myłość i że zaden człowiek nie był mi tak potrzebny ave... Kiedy Cię spotkam jak mam spojrzeć żebyś nie mogła w oczach dojrzeć starego głodu którym którym hojnie obdarowałem tyle spojrzeń blasku księzyca który każe od ścian odbijać sie ,od marzen do zjawy Twej wyciągać ręce w śniegu pościeli pisać wiersze szkłem ryte tatuaże Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Michał Lermontow 05.02.06, 22:12 *** Nie kocham cię już. Już namiętności I cierpień prysnął dawny sen, Lecz obraz mój w mej duszy gości Żywy, choć to bezsilny cień. W krąg marzeń innych gdym objęty, On wciąż w pamięci wraca próg. Tak wciąż świątynią zbór zamknięty, Bożek zwalony - to wciąż bóg. Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Rilke 05.02.06, 22:19 "Zagaś mi oczy, Twój obraz nie zgaśnie" Zagaś mi oczy, Twój obraz nie zgaśnie, Uszy mi zasłoń, usłyszę Cię zawsze, Bez nóg za Tobą pójdę nad przepaście, Bez ust zaklinać będę imię najłaskawsze. Dłonie mi odejm, i tak Cię obejmie Serce me niczym ramieniem stęsknionym, Wyrwij mi serce, myśl zostanie we mnie, Gdy i myśl zechcesz płomieniem wypalić, Wtedy uniosę Cię w krwi mojej fali. Odpowiedz Link Zgłoś
bridie Smutno + lirycznie 06.02.06, 22:12 może trochę nieszczęśliwie, ale i tak tez bywa... J. I. Kraszewski: I wierzę, że gdy się dwie napotkają dłonie Dwa serca, w których jeden ogień płonie, W których się jednym ogniem ideały palą Serca sie kochać bedą, choć dłonie oddalą ...i by nie było nazbyt depresyjnie - A. Asnyk: Jednego serca! Tak mało, tak mało Jednego serca trzeba mi na ziemi Co by przy moim miłością zadrżało A byłbym cichym pomiedzy cichemi Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Wiersze tylko o miłości- Walentynki!!! 06.02.06, 22:20 The leaves were long, the grass was green, The hemlock-umbels tall and fair, And in the glade a light was seen Of stars in shadow shimmering. Tinuviel was dancing there To music of a pipe unseen, And light of stars was in her hair, And in her raiment glimmering. (...) As Beren looked into her eyes Within the shadows of her hair, The trembling starlight of the skies He saw there mirrored shimmering. Tinuviel the elven-fair, Immortal maiden elven-wise, About him cast her shadowy hair And arms like silver glimmering. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miracolosa Re: Wiersze tylko o miłości- Walentynki!!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.02.06, 22:40 Może by i się chciało piękny wiersz wpisać do maila, ale komu tego maila wysłać?! Odpowiedz Link Zgłoś
lenore13 o zawiedzionym uczuciu :( 06.02.06, 22:55 Ach miły Boże, toć boli, kiedy chłop kijem głowę goli, ale barziej boli, kiedy miła inszego woli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walniętynka Re: Wiersze tylko o miłości- Walentynki!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 14:21 Prosze piszcie o milości... wszelkiej.. matczynej.. erotycznej.. do Ojczyzny..do Boga ..no piszcie prosze!! Odpowiedz Link Zgłoś
kowianeczka Re: Wiersze tylko o miłości- Walentynki!!! 07.02.06, 15:17 Dlaczego pisac tu? Ja napisze wierszyk MOJEJ walentynce, gdy nadejdzie 14 luty. kowianeczka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walniętyka Re: Wiersze tylko o miłości- Walentynki!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 20:54 Chodzi o PODPOWIEDŹ, o INSPIRACJE na 14 luty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leśmianeczkamala Re: Wiersze tylko o miłości- Walentynki!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 00:22 Dwoje ludzieńków Leśmian Często w duszy mi dzwoni pieśń, wyłkana w żałobie, O tych dwojgu ludzieńkach, co kochali się w sobie. Lecz w ogrodzie szept pierwszy miłosnego wyznania Stał się dla nich przymusem do nagłego rozstania. Nie widzieli się długo z czyjejś woli i winy, A czas ciągle upływał - bezpowrotny, jedyny. A gdy zeszli się, dłonie wyciągając po kwiecie, Zachorzeli tak bardzo, jak nikt dotąd na świecie! Pod jaworem - dwa łóżka, pod jaworem - dwa cienie, Pod jaworem ostatnie, beznadziejne spojrzenie. I pomarli oboje bez pieszczoty, bez grzechu, Bez łzy szczęścia na oczach, bez jednego uśmiechu. Ust ich czerwień zagasła w zimnym śmierci fiolecie, I pobledli tak bardzo, jak nikt dotąd na świecie! Chcieli jeszcze się kochać poza własną mogiłą, Ale miłość umarła, już miłości nie było. I poklękli spóźnieni u niedoli swej proga, By się modlić o wszystko, lecz nie było już Boga. Więc sił resztą dotrwali aż do wiosny, do lata, By powrócić na ziemię - lecz nie było już świata. Odpowiedz Link Zgłoś