Dodaj do ulubionych

Bestsellery na Merlin

21.04.06, 18:00
Patrze przed chwila na liste bestsellerow na Merlin, a tu na 8 wysokiej pozycji ksiazka niejakiego
Piulpiuka, ktora wchodzi do sprzedazy... 28 kwietnia br. Co to znaczy? To tak sie steruje rankingami?
Takiej rzeczy dawno nie widzialem. Skandal!
Obserwuj wątek
    • Gość: niekoniecznik Re: Bestsellery na Merlin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 18:10
      widac tyle jest zamowien "w ciemno"
    • Gość: Marek Re: Bestsellery na Merlin IP: 80.72.34.* 21.04.06, 18:23
      Nie dziwi nic. Księgowa ustala listę rankingową.
      Na Wirtualnej Polsce w dziale Książka też nieźle. W Kalendarium - Alistair MacLean i zdjęcie kogoś
      zupełnie innego. Widziałem amerykanską biografię MacLeana i nie tak wygląda autor "Dział Nawarony".
      • marblad Re: Bestsellery na Merlin 21.04.06, 18:34
        Fakt! Co jest z tymi portalami???

"21 kwietnia 1922 roku urodził się Alistair MacLean, szkocki pisarz; autor niezwykle poczytnej serii
        powieści przygodowej "Działa Nawarony", "Tylko dla orłów".

Seria? Przygodowa? Kto to redaguje?!?!
    • Gość: ropuch_Pelagiusz Re: Bestsellery na Merlin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 21:04
      ale już możesz ją zamówić - proste
    • Gość: spec sama z siebie robisz idotkę IP: *.chello.pl 22.04.06, 00:57
      jest coś takiego jak przedsprzedaz, widocznie tyle osob zamowila pilipiuka ze
      wskoczyl aktualnie na osme czy ktorestam miejsce bestsellerow...
      • Gość: Marek Re: sama z siebie robisz idotkę IP: 80.72.34.* 22.04.06, 04:07
        To juz ksiazek brakuje na rynku, ze trzeba zamawiac i czekac?
    • Gość: biblioteczny_kurz Dużo można zobaczyć gdy się patrzy IP: 150.254.85.* 22.04.06, 14:14
      Jak już niektórzy to stwierdzili wcześniej ranking bestsellerów merlinowskich
      tworzy lista ZAMÓWIEŃ. A te jak wiadomo w wielu przypadkach można składać przed
      data premiery.
      Dodam od siebie że można się było tego domyślić, gdyż wystarczyło wyświetlić
      liste Bestsellerów na stronie Merlina i zobaczyć/kliknąc na opcje znajdujące
      się tuż nad nr 1 i 2 wśród których jest do wyboru m.in. "Zapowiedzi"

p.s. Zresztą drzewiej była podobna sytuacja z najnowszym "Mikołajkiem" który
      długo dzierżył palmę pierwszeństwa i to na długo przed premierą swą...
      • Gość: kia Re: Dużo można zobaczyć gdy się patrzy IP: *.83.136.murka.net 22.04.06, 19:41
        pracuje w ksiegarni i zawsze denerwuje mnie to, ze ludzie czytaja recenzje
        ksiazek i mysla, ze ona jest juz w sprzedazy i potem ja msuze sie tlumaczyc
        dlaczego jej nie mamy, tak bylo takze z pilipiukiem, jakis tydzien, dwa temu
        czytalam recenzje w jednej z darmowych gazet, a jej nie ma
        • marblad Re: Dużo można zobaczyć gdy się patrzy 23.04.06, 07:10
          Gość portalu: kia napisał(a):

> pracuje w ksiegarni i zawsze denerwuje mnie to, ze ludzie czytaja recenzje
          > ksiazek i mysla, ze ona jest juz w sprzedazy i potem ja msuze sie tlumaczyc
          > dlaczego jej nie mamy, tak bylo takze z pilipiukiem, jakis tydzien, dwa temu
          > czytalam recenzje w jednej z darmowych gazet, a jej nie ma

Co innego recenzja, a co innego miejsce w rankingu, kiedy ksiazki nie ma jeszcze w sprzedazy. Nie o
          tym przeciez dyskutujemy. To zle wyglada. Przypomina sposob oplat za prad czy gaz, kiedy to
          obliczaja wysokosc rachunku biezacego na podstawie szacowanego zuzycia z poprzednich miesiecy.
          Nie jest jest to dokladnie to samo, ale jest tak samo dziwne.
      • e.lalka Re: Dużo można zobaczyć gdy się patrzy 22.04.06, 23:39
        Gość portalu: biblioteczny_kurz napisał(a):

>> p.s. Zresztą drzewiej była podobna sytuacja z najnowszym "Mikołajkiem" który
        > długo dzierżył palmę pierwszeństwa i to na długo przed premierą swą...

kocham MIKOŁAJKA!!nawet tego przepiemierowego!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka