asskela 22.04.06, 15:09 laureata nobla, czy ukazały się w j. polskim 2 kolejne części? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hajota Re: no to kiedy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 22:12 A tego to już nie wiem. Trzeba byłoby zapytać panią Jolantę Kozłowską, czy przetłumaczyła następne części, oraz dyrekcję Państwowego Instytutu Wydawniczego, czy zamierza je wydać. Odpowiedz Link Zgłoś
asskela Re: no to kiedy? 24.04.06, 10:17 poroszę o namiary to wystosuję stosowny list,znaczy się prośbę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cdn Re: no to kiedy? IP: *.adsl.solnet.ch 24.04.06, 13:31 chcialabym zaznaczyc, ze " Opowiesci starego Kairu " to nie pierwsza, a srodkowa czescia Trylogii Kairskiej ja przeczytalam po angielsku wszystkie 3 czesci, ale to chamstwo wydawac tylko jedna czesc trylogii podobnie bylo z Druonem, wydali tylko pierwsza czesc " Potentatow" Odpowiedz Link Zgłoś
asskela Re: no to kiedy? 24.04.06, 13:35 dobrze wiedzieć, a pozostałe, znaczy się pierwsza i trzecia, mają ten sam tytuł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cdn Re: no to kiedy? IP: *.adsl.solnet.ch 24.04.06, 17:39 Podaje tytuly po angielsku : 1. Palace walk 2. Palace of desire 3. Sugar street Jesli podoba ci sie Mahfouz, to polecam powiesc " Hamida z zaulka Midaq" Odpowiedz Link Zgłoś
asskela Re: no to kiedy? 25.04.06, 13:44 TEN LINK NIE PROWADZI DO ŻADNEJ Z POSZUKIWANYCH PRZEZEMNIE KSIĄŻEK... Odpowiedz Link Zgłoś
aaneta Re: no to kiedy? 25.04.06, 14:04 Dobra, chcesz łopatologicznie, będzie łopatologicznie, choć mnie byłoby wstyd na Twoim miejscu przyznawać się do takiej nieudolności (no chyba że jesteś trollem): www.piw.pl/sklep/product_info.php?products_id=235 Odpowiedz Link Zgłoś
asskela Re: no to kiedy? 26.04.06, 15:24 o Jezu wiem jak trafić do wydawnictwa, dzięki Bogu to niejedyne na rynku, sądziłam tylko że dajesz mi namiary na jakieś cudo wynalazku które wydało pozostałe 2 części ! Odpowiedz Link Zgłoś
hajota Re: no to kiedy? 26.04.06, 16:47 Nikt nie wydał pozostałych dwóch części. Akurat interesuję się tym, co wychodzi u nas z literatury arabskiej i śledzę to na bieżąco. Przypomniało mi się w międzyczasie, że ładnych kilka lat temu na jakiejś konferencji rozmawiałam z panią J. Kozłowską - tłumaczką Mahfuza (pisała tez pracę doktorską o tym autorze) i pytałam ją, czy i kiedy ukażą się pozostałe części. Problem polegał z grubsza na tym, że wydawnictwo American University of Cairo zakupiło prawa autorskie do książek Mahfuza (a także innych egipskich pisarzy) i życzyło sobie za nie bardzo dużo. PIW-u nie było wtedy stać za kupno praw do następnych dwóch części od AUC. Nie wiem, jak sytuacja wygląda obecnie. Najprościej zapytać w wydawnictwie. Odpowiedz Link Zgłoś
hajota Re: no to kiedy? 25.04.06, 15:23 O Jezu. O ile dobrze zrozumiałam, masz zamiar napisać do wydawnictwa w sprawie wydania następnych części. U samego dołu głównej strony znajduje się adres zarówno pocztowy, jak i mailowy. Namiarami na tłumaczkę nie dysponuję, ale wydawnictwo zapewne ma z nią kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś