Dodaj do ulubionych

Opowieści o Kairze

22.04.06, 15:09
laureata nobla, czy ukazały się w j. polskim 2 kolejne części?
Obserwuj wątek
    • hajota nie nt. 22.04.06, 16:03
      • szuus no to kiedy? 23.04.06, 20:50
        • Gość: hajota Re: no to kiedy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 22:12
          A tego to już nie wiem. Trzeba byłoby zapytać panią Jolantę Kozłowską, czy
          przetłumaczyła następne części, oraz dyrekcję Państwowego Instytutu
          Wydawniczego, czy zamierza je wydać.
          • asskela Re: no to kiedy? 24.04.06, 10:17
            poroszę o namiary to wystosuję stosowny list,znaczy się prośbę
            • aaneta Re: no to kiedy? 24.04.06, 12:54
              Nie masz gugli?
              • asskela Re: no to kiedy? 24.04.06, 13:32
                nii
            • hajota Re: no to kiedy? 24.04.06, 13:00
              www.piw.pl
              • Gość: cdn Re: no to kiedy? IP: *.adsl.solnet.ch 24.04.06, 13:31
                chcialabym zaznaczyc, ze " Opowiesci starego Kairu " to nie pierwsza, a
                srodkowa czescia Trylogii Kairskiej
                ja przeczytalam po angielsku wszystkie 3 czesci, ale to chamstwo wydawac tylko
                jedna czesc trylogii
                podobnie bylo z Druonem, wydali tylko pierwsza czesc " Potentatow"
                • asskela Re: no to kiedy? 24.04.06, 13:35
                  dobrze wiedzieć, a pozostałe, znaczy się pierwsza i trzecia, mają ten sam tytuł?
                  • Gość: cdn Re: no to kiedy? IP: *.adsl.solnet.ch 24.04.06, 17:39
                    Podaje tytuly po angielsku :
                    1. Palace walk
                    2. Palace of desire
                    3. Sugar street

Jesli podoba ci sie Mahfouz, to polecam powiesc " Hamida z zaulka Midaq"
                    • asskela Re: no to kiedy? 25.04.06, 13:42
                      DZIĘKI
              • asskela Re: no to kiedy? 25.04.06, 13:44
                TEN LINK NIE PROWADZI DO ŻADNEJ Z POSZUKIWANYCH PRZEZEMNIE KSIĄŻEK...
                • aaneta Re: no to kiedy? 25.04.06, 14:04
                  Dobra, chcesz łopatologicznie, będzie łopatologicznie, choć mnie byłoby wstyd na
                  Twoim miejscu przyznawać się do takiej nieudolności (no chyba że jesteś trollem):
                  www.piw.pl/sklep/product_info.php?products_id=235
                  • asskela Re: no to kiedy? 26.04.06, 15:24
                    o Jezu wiem jak trafić do wydawnictwa, dzięki Bogu to niejedyne na rynku,
                    sądziłam tylko że dajesz mi namiary na jakieś cudo wynalazku które wydało
                    pozostałe 2 części !
                    • hajota Re: no to kiedy? 26.04.06, 16:47
                      Nikt nie wydał pozostałych dwóch części. Akurat interesuję się tym, co wychodzi
                      u nas z literatury arabskiej i śledzę to na bieżąco. Przypomniało mi się w
                      międzyczasie, że ładnych kilka lat temu na jakiejś konferencji rozmawiałam z
                      panią J. Kozłowską - tłumaczką Mahfuza (pisała tez pracę doktorską o tym
                      autorze) i pytałam ją, czy i kiedy ukażą się pozostałe części. Problem polegał z
                      grubsza na tym, że wydawnictwo American University of Cairo zakupiło prawa
                      autorskie do książek Mahfuza (a także innych egipskich pisarzy) i życzyło sobie
                      za nie bardzo dużo. PIW-u nie było wtedy stać za kupno praw do następnych dwóch
                      części od AUC. Nie wiem, jak sytuacja wygląda obecnie. Najprościej zapytać w
                      wydawnictwie.
                • hajota Re: no to kiedy? 25.04.06, 15:23
                  O Jezu. O ile dobrze zrozumiałam, masz zamiar napisać do wydawnictwa w sprawie
                  wydania następnych części. U samego dołu głównej strony znajduje się adres
                  zarówno pocztowy, jak i mailowy. Namiarami na tłumaczkę nie dysponuję, ale
                  wydawnictwo zapewne ma z nią kontakt.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka