Gość: Baśka IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 29.04.06, 13:55 Mam ochote na dobrą ksiązke. Ale taką od której ciezko mi sie bedzie oderwać. Chętnie poczytam jakas powieść o miłości. Mam 18 lat. Poleccie mi coś prosze. ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: veera Re: Ksiązka o milości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 14:00 Sto lat samotności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apsik Re: Ksiązka o milości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 14:50 nie polecam dla 18latki, ja te ksiazke bylam w stanie przeczytac majac 30 lat :) wczesniej niedobrze mi sie robilo jak czytalam o ludziach z ogonami i jedzacych ziemie. A teraz uwazam ze jest swietna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baśka Re: Ksiązka o milości IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 29.04.06, 15:55 to jaką polecisz? Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: Ksiązka o milości 29.04.06, 16:43 M.Eliade "Wesele w niebie" L.Tołstoj "Anna Karenina" J.Zamiatin "My" J.Galsworthy "Posiadacz" J.Conrad "Złota strzała", "Los" Odpowiedz Link Zgłoś
veera Re: Ksiązka o milości 29.04.06, 21:22 Ja chyba miałam 17 lat, gdy czytałam po raz pierwszy i pamiętam, że byłam zachwycona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ropuch_Pelagiusz Re: Ksiązka o milości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 16:40 a jakie już przeczytałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania19821 Re: Ksiązka o milości IP: *.chello.pl 29.04.06, 21:26 Właśnie sama czytam ksiażkę o miłości od której trudno się oderwać. Diana Gabaldon - "Obca". Sa jeszcze kolejne części: "Uwięziona w bursztynie" i "Podróżniczka". Może nie sa to książki górnych lotów, ale za to wciągają niesamowicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Ksiązka o milości IP: *.gorzow.mm.pl 30.04.06, 08:56 Grażyna Plebanek: Dziewczyny z Portofino Irena Matuszkiewicz: Seryjny narzeczony Lucy Maud Montgomery: Niebieski zamek Arkadiusz Pacholski: Lśnienie nad głębiną - to też nie jest Proust, ale dobre czytała na długi, zimny deszczowy weekend A z tak zwanej wielkiej literatury - Anna Karenina, W poszukiwaniu straconego czasu - wątek Swana,Mistrz i Małgorzata i trochę jeszcze innych Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: Ksiązka o milości 30.04.06, 10:59 W poszukiwaniu straconego czasu - wątek Swana A dlaczego nie "W cieniu zakwitajacych dziewcząt" i "zderzenie" z Albertyną? Wprost genialny opis zauroczenia. Może jeszcze nie zakochania, ale właśnie zauroczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
bdx65 Re: Ksiązka o milości 30.04.06, 09:06 z klasyki: - J. Austen (wybierz, co chcesz) - A. Dumas - "Dama Kameliowa" - G. Flaubert - "Pani Bovary" - E. Bronte - "Wichrowe wzgórza" - D. H. Lawrence - "Kochanek Lady Chatterley" - A. Dumas - "Czarny tulipan" - P.L.Ford - "Róże i kapryfolium" - S. Fleszarowa-Muskat - "Lato nagich dziewcząt" - E. Segal - "Love story" współczesne: - P. Coelho - "11 minut" - P. Huelle - "Castorp" - M. Puzo - "Mroczna arena" - E. Segal - "Akty wiary" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czyli nie ty Re: Ksiązka o milości IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.05.06, 00:56 Duma i uprzedzenie Jane Austen ;)))) boskie Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.syrenka Re: Ksiązka o milości 01.05.06, 01:18 Eliade "Wesele w niebie" - krótkie i ładne. Odpowiedz Link Zgłoś