Dodaj do ulubionych

polscy autorzy

IP: proxy / 62.49.237.* 11.01.03, 12:57
Jade do Polski niedlugo i chce nabyc jakies ciekawe ksiazki polskich autorow
(Tokarczuk, myslalam Lysiak, bo az sie wstyd przyznac jeszcze Lysiaka nie
czytalam). Co jeszcze radzicie; acha, myslalam jeszcze o 'Madame'. Jakies
sugestie?
Obserwuj wątek
    • Gość: obcy Re: polscy autorzy IP: *.abo.wanadoo.fr 11.01.03, 16:57
      Pawel Huelle. Wieslaw Mysliwski. Magdalena Tulli. Andrzej Stasiuk.
      Natomiast na "Madame" szkoda pieniedzy i czasu.
      Pzrd.
      • Gość: ryża małpa Re: polscy autorzy IP: 4.2.* / *.lublin.mm.pl 11.01.03, 21:48
        Według mnie szkoda kasy na bełkot Magdaleny Tulli:-P
    • Gość: nioma Re: polscy autorzy IP: *.studiokwadrat.com.pl 12.01.03, 07:52
      z babskiej polki to Grochala, lekkie ale bardzo przyjemne,
      Lysiak to chyba "dobry" i "najlepszy" beda najlepsi na pocztatek,
      Moze "Zly" Tyrmanda? Bomba jesli chodzi o klimat.
      pzdr
      otma.w.interia.pl
    • dr.krisk Re: polscy autorzy 12.01.03, 15:38
      Polecałbym Huelle, Stefana Chwina, Stasiuka, Tulli (nie wierzyć ryżej małpie -
      może Tulli i bełkocze, ale jak!). Solidne to som pysorze.
      Unikać Gretkowskiej. Łysiaka też można sobie darować. Ale oczywiście oboje mają
      liczne grono wyznawców, więc jak sie komus podoba to łaj not?
      To tyle - pozdrawiam.
      KrisK
      • Gość: MonikaS Re: polscy autorzy IP: proxy / 62.49.237.* 12.01.03, 18:17
        Dziekuje za sugestie; Gretkowskiej z pewnoscia unikac bede; Huelle i Tulli nie
        znam ale sie zapoznam, Grochola zdecydowanie odpada bo mialam juz
        nieprzyjemnosc poznac jej 'tworczosc' i jej 'glebia' do mnie nie dociera.
        Ciekawa jestem 'bebenkow'Tokarczuk ale nie zdradzajcie zbyt duzo, bo to moj
        zakup na sto procent
        • Gość: staruch Re: polscy autorzy IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.03, 18:35
          Z calej Tokarczuk najsmaczniejsze byly muchomory z "Domu dziennego...".
          Jesli nie zalezy na nowosciach, to dorzucilbym jeszcze do listy "Zasypie wszystko, zawieje" Odojewskiego.
        • ada08 Re: polscy autorzy 12.01.03, 19:56
          Gość portalu: MonikaS napisał(a):

>
          > Ciekawa jestem 'bebenkow'Tokarczuk

O książce Olgi Tokarczuk '' Gra na wielu bębenkach'' Tomasz Łubieński
          wypowiedział sie lakonicznie i z niesmakiem w programie '' Dobre książki'':

''Za dużo tych bębenków''

:-)

Ale nie wiem, bo nie czytałam :-)
          • Gość: ryża małpa Re: polscy autorzy IP: 4.2.* / *.lublin.mm.pl 12.01.03, 22:00
            Nie wiedział co mówi- Tokarczuk jest świetna.To jest dopiero objawienie a nie
            jakaś tam Masłowska. Ja jednak proponuje " Prawiek i inne czasy" , później "
            Gre na wielu bebenkach", " Dom dzienny , dom nocny" ...no i "E.E.". Nie
            polecam "Podróży ludzi księgi" - wielu ludziom sie nie podobało chociaż mi tak.
            • Gość: MonikaS Re: polscy autorzy IP: proxy / 62.49.237.* 12.01.03, 22:58
              Dla mnie Tokarczuk to objawienie, czytalam wszystko oprocz 'bebenkow, ulubiona
              ksiazka- 'dom dzienny, dom nocny'. Jeszcze raz dzieki za sugestie- wszystkie
              ksiegarnie moje!
    • travis Re: polscy autorzy 12.01.03, 23:16
      Jurek Zielonka - nie jest najpłodniejszym artystą ale za to idzie "w jakość".
      Fenomenalny jest jego "Tadzio", no i "Mercedes Benz" Pawła Huelle. Chyba się
      powtarzam, ale naprawdę jak dla mnie to najlepsze polskie tytuły ostatnich lat
      pozdrawiam;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka